Премини към съдържание

Биографията на моето Мицубиши


StDOBREV

Препоръчано мнение

Каква гъстота ти дава електролита - при зареден, според теб, акумулатор?

Нямам идея, а и не мога да го премеря, нямам уред. А това е кажи-речи най-важния показател. Но ще го следя следващите дни - дали пада акум, колко пада, дали държи на товар... Ще меря тези показатели преди да запаля... даже може без въобще да карам колата 3-4 дни, да го следя. Следващите дни температурите ще са ниски уж. И ако пак прави номера, ще си взема нов. Само не съм решил какъв. Но ще го мисля по-късно. И освен това, се надявам показанията от мултицета да са достатъчно надеждни. Но аз като тръгна да паля, той е ако е паднал, ще си каже :)

 

Между другото - сега очото ми мига на зелено :), а преди май беше черно. Това е когато му светя с прожекторче вътре, иначе абсурд нещо да се види. Но това око е най-неточния показател може би, просто го споменавам.

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Оказа се, че мероприятията, проведени във връзка с акумулатора, бяха напразни. Акумулаторът продължаваше да пада в рамките на един ден. Вчера я карах колата, днес никой няма. Показанията престанах да ги следя седмица след зареждането и профилактирането. До последно бяха добри. Т.е. дойде време за нов акумулатор. И понеже колата ми трябваше, а акумулаторът беше умрял, реших експедитивно да купя нов. И взех Gigawatt 45Ah за 83лв (като върнах стария, т.е. официалната му цена беше 98лв) с 2 год. гаранция, просто в нашите магазини няма голям избор. Алтернативите бяха: Банер за към 130-140лв, Бош - доста по-скъп, (Варта нямаха, интересно), Мутлу - за 86лв с отстъпка. Т.е. изборът беше между Мутлу и Гигават, но се спрях на по-доброто :). Вече съм спокоен, че като тръгна нанякъде зимата, ще тръгна :D

Лошото е, че парите за акумулатор бях ги приготвил за окачване, сега Мицка ще стиска зъби чак до 2016 :D

Смениха ми и едната клема по препоръка на сервиза (моята била хлабава), сложиха ми някаква "златна" за 1,5лв :D

 

http://media.snimka.bg/s1/4183/034609100.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Към пост N12 - решение на проблема с оборотите

 

Днес искам да допълня нещо важно, от което останах приятно изненадан :)

В пост N12 писах, че колата на студен старт държи нестабилни обороти, не просто нестабилни, а буквално се форсира, след което оборотите падат много ниски с риск да загасне, след което пак се форсират и така докато загрее. При топъл двигател няма проблеми. Ако тръгна да я карам докато е студена, пак няма проблеми. Това беше преди да сменя акумулатора.

 

Днес обаче, за пръв път с новия акумулатор, колата се държи добре на студен старт.

Оказва се, че освен МПХ, АКУ и др. съкращения, роля има и акумулатора :). Ще я следя идните дни, но след като днес при 0 градуса беше добре, би трябвало да е така и занапред. Радвам се, че го смених навреме. Даже, ако подозирах че е от акумулатора, нямаше да я мъча :)

 

Поздрави и весел празник.

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

Здравейте, колеги.

Малко ъпдейт по темата - колата вече е с дневни светлини, които тръгват автоматично със стартирането на двигателя. Тук искам да отправя благодарности към колегата krasipet, който ми обясни подробно как да ги свържа. Процедурата не е сложна, всеки би се справил успешно след кратко разяснение. Прилагам снимка:

 

http://media.snimka.bg/s1/4395/035033326.jpg

 

За това лято съм планирал най-вече ремонти по ходовата част, понеже пак се разтропа (по-малко отпреди, но не е перфектна, както ми се иска). Всъщност още не знам дали ще съм в състояние да извърша тези ремонти поради други лични причини.

 

Поздрави.

Редактирано от Емил Димитров
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...