Премини към съдържание

Автопилота ми спря ....


Препоръчано мнение

Здравейте ,

имам проблем с автопилота - след като натисна бутона Cruise и дам ръчката надоло (Set) обикновенна запаметява скороста и я поддържа, но сега нереагира изобщо. Търсих между бушоните но не видях нищо там... в инструкцийте за бушоните нищо не пишеше ..

Ако някой знае каде мога да открия проблема ще съм му благодарен да сподели :)

Редактирано от Nikolov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Най-елементарното, което може да е станало, е да се е скъсало или извадило маркучето за вакуум, което влиза в дросела. На моделите с круиз контрол има една "джаджа" над дросела (като бял метал изглежда, не знам как да го обясня). Огледай маркучетата за напуквания, дупки и изваждане. При мен не работеше заради изваждане на едно маркуче.

Друга възможност е да има проблем с ключетата на спирачката и съединителя. На педала на спирачката мисля че работи с подаване на контакт, тоест като натиснеш спирачката ключето прави верига и круиза изключва. А на съединителя е обратно - постоянно прави контакт, а като натиснеш съединителя, контактът се прекъсва и круизът пак се изключва. Може и обратното да е, не съм сигурен, но помня че се различаваха по начина на реализация.

На практика ключето на спирачния педал ти включва и стоп светлини, така че ако те работят коректно, би трябвало там да не търсиш повече.

Ключето на съединителя е много близо до лостчето за хидравличната помпа. Като се навреш до там, ще го видиш. Ако си местил регулировката на педала или е пипано по съединителя (вкл. смяната му) може ключето да има разстояние да е не прави веригата.

С друго не мога да ти помогна.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...