Премини към съдържание

Проблем с Галанта


Skater

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,не знам дали има такава тема - ако има се извинявам - Днес сутринта си запалих Галанта,но 2 мин по-късно оборотите паднаха,при подаване на газ нищо не се чува...и колата изгасва ( имам бобина за смяна и свещи ). Моля помагайте.Благодаря предварително за вниманието и съветите :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От много неща може да е.

Развий една свещ, закачи я на лулата и я допри към метална част от двигателя. Помощник да завърти стартера (на неутрална да не те прегази), а и ти виж дали хвърля искра. Ако си с повече от 1 бобина, пробваш така и на другите свещи. Междувременно ще видиш дали свещите са мокри (в бензин) или са сухи.

Ако са сухи, вероятен проблем с подаването на гориво - бензинова помпа, релето на бензиновата помпа, липса на гориво в резервоара, запушен яко горивен филтър, неизправен регулатор за налягането в бензиновата рейка...

Ако са мокри, може датчик да е отказал или кабел към него да няма хубав контакт. Това може да е датчика на коляновия вал, на разпределителния вал или някой от над 10-те, които участват в работата на този двигател

 

По принцип в такъв случай се гледа има ли гориво и дали свещите хвърлят искра. Това виж.

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съдействието :) колатта запали и работи на три цилиндъра..едната бобина има нагар и ще сменя свещите и бобинатта

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Всички проби за искра към свещите и работа на по-малко от 4 цилиндъра трябва да се провеждат за възможно най-кратко време, защото в колектора попада незапалил се бензин, който стига до каталитичното у-ство и го унищожава.

Ако беше написал че е изгаснала и запалила след това на 3 три цилиндъра, нямаше да има нужда да пиша да проверявате помпата, релето и регулатора. Тоест най-вероятно причината е в липсваща искра на един от цилиндрите и само трябваше да се разбере кой точно.

Като приключиш, кажи дали работи нормално.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...