Премини към съдържание

Проблем със запалването


IVAILOG

Препоръчано мнение

Здравейте,

От няколко дни имам следният проблем с моята Каризма - при загрят двигател, когато се опитам да запаля в първият момент колата пали с натискане на педала на газта, вдигат се обороти, но дори и при продължаващо подаване на газ изгасва. Интересното е, че звукът при запалването е един такъв по-приглушен. Забелязах съвсем случайно, след няколко последователни опита за запалване, че катализаторът се е нагрял до червено в средната си част и помислих, че е запушен. След премахването му и слагане на гърне на негово място обаче проблемът продължава. Налага се да изчаквам двигателят да изстине напълно и тогава запалването е без проблем. Колата е бензинова без газ. 1,8 GLX от края на 1996 г.

Моля, за Вашата помощ и съвети на къде да се насоча. Проверявах MAP сензора за замърсяване или накакви повреди - нищо видимо!

Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Възможностите за които се сещам са ламда сонда или датчик на Хол.А като махна катализатора,какво стана с ламда сондата?Къде я сложи?Не беше ли мястото й в катализатора?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...