Премини към съдържание

Реле дневни светлини


Petko_Andreev

Препоръчано мнение

Здравейте колеги! По повод задължителните фарове през цялата година си купих т.н.Drl модул,за автоматично включване на фаровете и ми предстои да го монтирам на Каризмата.Работата е там че трябва да се включа към ел.инсталацията на фаровете,обаче не ми е много ясно къде най-лесно може да стане това,насочил съм се към предпазителите,но не мога да разбера тая кутия с гнездата как се разглобява за лесна манипулация з провоодниците вътре,ще се радвам някой колега с повече опит да сподели :) (Нужно ми е захранването на фаровете след тяхното си реле,+12 волта след контактния ключ, +12 волта от габарити, и +14волта директно от акумулатора, всичко това възможно ли е да се изведе от кутията с предпазители под капака или ще трябва да се разглобява и на друго място,благодаря за вниманието :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колета. Скоро си монтирах такъв модул. Всичко необходимо го имаш под волана. Трябва да се закачиш на две от буксите. Едната е на лостчето за фарове, а другата към контактният ключ. Дано да си съобразил, че фаровете на Каризма се управляват по "-", т.е. модула трябва да подава "-", а не "+". Също така, ако модула е с фото датчик за включване и на габарити, когато се стъмни, трябва също да е по "-", защото и габаритите се управляват с "-".

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това за управлението с минус го разбрах малко след като си го купих въпросният модул,имам някаква ел.схема на фаровете и до колкото успях да разбера наистина се подава минуса чрез ключа, което от своя страна включва силовото реле което пък подава плюс на двата фара :D В случай че не греша и ако каккто е дадено по схема двата фара имат постоянна маса,явно ми трябва подаваният от релето плюс.Утре ще стане ясно какви ще ги свърша :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...