Премини към съдържание

Адаптация на дроелова клапа


kolin

Препоръчано мнение

Колеги, доста прочетох по въпроса с обучението на клапата , след разкачане на акумулатора. Моля някой вещ по въпроса да опише накратко процедурата за адаптация. Моторът ми е 1,1 КОЛТ 2005. Може ли да се направи от водача или е нужно обучение в сервиз. Ако е второто, моля посочете за Варна. Доколкото знам в Балкан стар режат глави. Благодаря .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На колт няма нужда от адаптация, само почистване, като след това почва да се форсира малко повечко но с 10 тина паленета се оправя. Успех

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Aз я почистих , но ми се струва че се вдигна малко разхода. Около 6 извън града и около 8 в града. Това нормално ли е за 1,1 мотор? Благодаря.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За разхода е нормално, тези колтове са много икономични само ако се карат с 70-80 до 90км/час, в града също са ок ако се карат леко, но по магистрала и ако се напъват повечко започват да си погорват, мой най-добър резултат е 4.2/100 по магисрала с 90-100км/час и най-лош който съм засичал,. 9.3/100 това е в режим пали-гаси и каране на разстояние около 2км. Винаги след почистване ка клапата двигателя си променя поведението като започва да се форсира повечко когато се запали студена, и когато се маневрира на пазен ход ако навиеш волана например, като това странно поведение трябва да изчезне след около 10 тина паления на двигателя. Аз лично съм чистил и сменял доста такива клапи, но не съм правил обучение и на всички колтове/смартове нещата са се оправяли сами във времето с ползването на колата, и не съм срещал никъде инфо за обучение на дросела както е при други мицубиши, например пинин, каризма и т.н. Това Мицубиши е по-различно от всички останали Мицубиши и е повече мерцедес и или ваг от колкото японска кола ;) дори мигачите му функционират като на ваг :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...