Премини към съдържание

Теч в купето


ddsi

Препоръчано мнение

Здравейте колеги,преди два дни се наложи климатика да поработи повечко и изведнъж гледам на пасажерското място стелката подгизнала.Капе някъде от към жабката.Ако някой знае как да го оправя да помага ще бъда много благодарен защото в тая жега без климатик :icon_crying: Предполагам има някъде запушено за конденза но незнам къде да го открия.Отворих жабката до край но нищо не се вижда.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега!

Грешка е че първо си отворил жабката :) Трябваше да отвориш капака и да погледнеш зад мотора в дясно долу ниско има едно гумено накрайниче на буквата Г извито на долу.

Със сигурност се е запушило и конденза от климатика ти не се оттича извън купето, най-вероятно си събрал 2-3 литра вода в отделението на климатичния радиатор в купето (изпарителя). Като намериш накрайника за оттичане на конденза, и го дръпнеш всичко ще изтече на вън, ако ли не иска, вземи нещо с което да бръкнеш в пластмасовата табичка която ще видиш след като извадиш накрайника.

 

Второто нещо което трябва да направиш е да свалиш жабката и да ползваш темата на колега за демонтаж на филтъра за купето Демонтаж на филтър купе, ЦЪК, махаш го и си купуваш някакъв препарат за почистване на климатици, от някой автомагазин. Следваш указанията и чистиш радиатора на климатика, после събираш всичко и щракаш с пръсти.

Ако не можеш да се оправиш иди на сервиз, желателно е да смениш и филтъра на купето, ако не е сменян скоро!

Редактирано от Anatoli
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Специални благодарности на колегата Анатоли.Беше се запушило онова малко гумено колянце.След свалянето му изтече вода.Отпуших го измих го и всичко е на ред.

Благодаря ти колега

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...