Премини към съдържание

Ръчна спирачка


ganec

Препоръчано мнение

Здравейте,

Вчера реших да освежа колата и я измих, но днес ръчната спирачка не отпуска напълно.Покарах я малко, опъвах и отпусках спирачката няколко пъти, но нищо. Все още леко стяга. Имате ли някакво решение без да ходя до сервиз.

 

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колега,

колата със спирачни дискове ли е или с барабани?

Ако е с дискове ръчната може да не отпуска ако имаш блокирал спирачен апарат вследствие на ръжда, трябва да се разглоби, да се огледа, почисти и т.н., ти си прецени дали може да се справиш сам или да закараш колата на сервиз.

Ако е с барабани пак се разглобява и тогава има голяма вероятност да са ръждясали едни пружини които помагат на челюстите да се връщат след отпускане на спирачката, Колтовете страдат от тази болест, има ремонтни комплекти и може да си ги смениш, и смажеш, само барабаните са скъпи и оригинални и дано те са ОК.

За регулиране на ръчната се сваля пластмасата зад лоста която е всъщност място за чашка или бутилка за напитки, може да се свали само тя и не е необходимо да се маха цялата пластмасова конзола. :mitsu-smiley:

Успех.

Редактирано от tonino_g3
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...