Премини към съдържание

Space Star 1.8GDI 99г. 12-13l/100km?


tyntyn

Препоръчано мнение

Здравейте колеги

имам въпрос

разхода на гориво на Space Star 1.8 GDI 99г. не трябва ли да е по-малък от 12-13л/100км

и от какво може да е този висок разход?

Благодаря предварително за отзовалите се

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не си уточнил този разход къде ти го дава.....за градско 12-13 бива (според мен), ако е извън града е множко, но основно си зависи от номера на обувката....тоест, от задкормилното устройство.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Вярно си е, че зависи от задкормилното устройство :) При мен разхода за града е 8.5-9.0л/100, не я настъпвам, то няма и къде с тези трапове по улиците, но за извънградско е към 5.5-6.0л/100 при средна скорост 100-110км/ч.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Моята, 1.8 GDI, зимата също си харчи в града (за добро или лошо София). С мноооого зор, много галене на педала и дебнене на релефа по маршрута :icon_hmm: едвааам пада на 9.5 - по компютър. Според калкулацията на изразходвания бензин за броя на километрите, сметнати с най-обикновен калкулатор, показва горе-долу същото. При що годе нормално каране без вманиачаване на тема икономия, скачаме на 10.5 - 11.2, а при повече тръпка при шофиране 11.5+ (като горната граница зависи само от безрасъдността на устройството зад волана). Не знам дали е много или малко за модела, но предишното ми Мицубиши (Space Runner 1.8 4x4) харчеше 11-13 в града. Според мен разликата е малка в разхода между двете, особено като се има предвид, че Space Runner-a беше 1992 и 4х4 (по-сложна механика и по-тромаво).

Между двете карах Mazda Demio 2001 1.5 (75 коня), чийто разход в града беше 8.0/100; зимата 8.5/100. Понеже не ми беше съвсем удобна и двигателя определено нямаше мощност (тъй като никак ама никак не е форсиран, както се вижда) реших да се върна на любимата марка. Гледах, гледах и реших да си взема GDI заради потенциалa му за ниско потребление на бензин, понеже поради разни причини не съм фен на АГУ-тата.

Да си призная очаквах повече от GDI-то, тоест малко по-нисък разход. Надявах се да не надвишава 9.5/100, като се има предвид липсата на състезателни наклонности у мен. От друга страна съм изключително доволен от колата и се влюбвам в нея всеки път, когато я подкарам. Освен това GDI двигателят е доста интересен за каране :). Space Star-a с този двигател е доста пъргав, за форм фактора си.

 

Happy :drive:

Редактирано от vitech
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Наистина ми се струва висок разхода, отчитам фактора "София". Аз поне веднъж или два пъти в седмицата карам София градско, но такива цифри като Вашия разход не ми се струват нормални за GDI .:nono:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз също карам Спейс Стар 1.8 ГДИ , с умерено натискате на педала на газта и моят разход е около 9 / 100 градско .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...