Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Здравей те момчета, имам малък проблем с вентилаторите (перките) на радиатора. Постоянно са включени, и двете. Така е взех.. еклипс, щатско изпълнение, 2.4 150 коня 2003 година. Пробвах да махна кабелите от датчика за температурата и за стрелката на таблото но пак си въртят. Мислех да е проблем на блока прикрипен на вентилатора където влиза буксата за перките.. Изкарах буксата и замерих напрежението, там си е :( Климатика е изкл. (не е климатроник) Дори и буксата за компресора прекъснах(за вкл. на компресора) Подробно разгледах кабели и прочие.. Всичко си е "девствено"..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега...относно блока за перките, ми то ако го нямаше напрежението щеше да пуснеш тема че не ти тръгват перките, а не че работят постоянно. А за датчиците за температурата....ами ако например датчика е прекъснал вътрешно, то тогава и да слагаш и да махаш буксите перките все ще си работят. Та по темата ти, този проблем с перките се получава само от три неща. Първо ако е дефектирал датчика за температурата на водата (този до термостата с двата кабела), втората причина е ако е дефектирал блока за управление на перките и трето при дефект в компютъра на двигателя. Много лесно се откриват тези проблеми....отиваш на диагностика, на компютъра трябва само да видите каква е стоиноста на температурата на охл. течност и всичко веднага ще стане ясно.

Редактирано от Milen_z
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

но при изкарана букса от блока за управлението имам напрежение на средният кабел(малкият) Не мисля че там трябва да има напрежение при студен мотор

Чека на мотора ми свети, но от скоро светна(падна тотал акомулатора) след това светна..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При изкарана букса не се мери....без товар не става тази работа, макар че напрежение може и да има ама зависи колко е. Сигнала идва от ЕКУ-то и се взимат под внимание стоиностите на темп. датчик.....Премери съпротивлението на датчика с омметър.

Пък и тази работа с чека не е добре.....доколкото си спомням неможе да светне от акумулатора, или поне не на твоита кола.....Абе така или иначе ще ходиш на диагностика, вижте и датчика за температурата.

Редактирано от Milen_z
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...