Премини към съдържание

Гарнитура, глава


Препоръчано мнение

Здравейте , искам да попитам дали са еднакви г-рата на главата на 1Г - 4G63 и на 2Г - 4G63 !!! На 2Г е метална и мисля да сложа такава , защото преди 2000 км сложих на Рейнц - нормална графитена и я издуха м/у 2 и 3 цилиндър !!! Няма проблем с главата- шлайфана е !!! И блока е прав няма отклонения остава или г-рата да е била менте или болтовете да са се разтегнали !!! Сега чакам г-рата (металната от 2Г) и се чудя дали ще е същата ?! Иначе съм решил този път да сменя и болтовете !!! И тях трябва да ги чакам че ги нямало тук !!! Намериха ми болтове от 1Г пак този мотор , но до 02.1992 и са по дълги :icon_crying: !!! Та главното ми запитване е за г-рата ! Ако някой има информация да казва , ако ли не - ще сравмява, като дойде и ще споделя !!! Поздрави :mitsu-smiley:

Редактирано от CynepMEH
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами да най-добре ще е да ги наложиш една върху друга да видиш дали има разлика.

 

За болтовете: OEM болтовете се разтягат при натягане и не трябва да се използват повече от веднъж -може затова да духаш гарнитури. Следва ли процедурата за натягане - като завиеш болтовете в определения ред и след това ги минаваш още веднъж с по-малко сила. Единствените болтове, които могат да се използват многократно са APR.

Редактирано от ico4g64
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами да и аз така ще направя с г-рата !!! Обаче ако не стане незнам ...... !!! Иначе по въпроса за болтовете - незнам какви са тези който са на колата до сега !!! Според мен са си оригиналните и даже мисля че главата аз я свалям за 1-ви път !!! Така че сигурно са заводните болтове !!! Иначе мисля че ми казаха за болтовете които ги чакам ще са на Гиотсе !!! Мисля че са добри като марка ...... или поне се надявам , но ще ги чакам защото не ми се ще да слагам старите болтове пак !!! Попринцип никъде не дават да се сменят болтовете като се сваля глаавата , но според мен има нужда !!! Поздрави :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Напротив. Навсякъде се пише, че се свалят болтовете на главата и се сменят с нови при всяко отваряне на мотора.

 

И затягаш така:

 

задница

7 5 2 4 10

9 3 1 6 8

предница

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами да , така ги затягам и аз !!! Иначе мога да кажа че г-рата от 2Г - металната - не става за 1Г 4G63 !!! Сега нямам много избор и май ще слагам пак Рейнцова графитена гарнитура и нови болтове Goetze !!! Надявам се да нямам проблем !!! Поздрави :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...