Премини към съдържание

mmotors

Член на клуба
  • От него общо

    3,003
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    12

Мнения публикувани от mmotors

  1. преди 6 часа, de4i написа:

    За събота съм взел биричка, червено вино и зеленчуци.

    Начи, Андро, зеленчуците ни си върят ни с биричката, ни с червеното вино. НО както обикновено ти си източник на добри идеи и ще внесеш разнообразие в "постното" ни меню. Машаала. 

  2. Колеги, с много от вас се познаваме от години. Тук всички сме свързани от една обща "мания" по автомобилите. Вярвам, че на всеки от вас му харесва автомобила и не го ползва само за да се придвижи от тА до тБ, а иска да се чувства комфортно, сигурно и не на последно място да си пълни душичката, докато се придвижва. Пък и дори като го гледа ;)Та сигурен съм, ще ме разберете.

    Изправен съм пред една дилема. 
    Колата ми стана на доста години (както и на повечето от вас), обаждат се доста дребни неща, които не съм ремонтирал, понеже нямат пряко отношение към надеждността. Но най - големия проблем са наченките на ръжда тук и там. Не е тотален гнилоч, има проблем при лонжерите и в единия заден калник. Може да се кара още известно време така. И пред мене изниква въпроса: какво правя от тук нататък?

    Започнах да гледам авто сайтовете. Бъдещата ми кола предпочитам да е СУВ, с не толкова голямо значение с какво задвижване. Разглеждам обяви на коли след 2017г. Цените минават 40 000лв. Разглеждам и повечето дилъри за нови такива. Там всичко е над 70 000лв до към 100 000лв. Държа да отбележа, че не разполагам с такива средства и покупка на кола за тази цифра в брой изобщо не коментирам. Става въпрос за евентуален лизинг. И тука идва интересната част. Например за покупката на новия еклипс крос първоначалната вноска е в размер на 15% от цената, която е 98 000лв(в момента даймънд+ е намален на 88 000лв) , което ще рече, че се плащат около 15 000 и после по 1200лв всеки месец в продължение на 5 години. Отделно са таксите за регистрация, еко, каско и т.н. Не можах да разбера, например на тойота CH-R, която е 71 000лв къде са тези 350лв на месец, които рекламират.:blink:

    Та това са доста големи разходи, поне за мен, а от досегашния ми опит с техника втора употреба съм винаги вътре и когато и да съм купил такава все съм си хвърлил парите в реката. От тук и силното ми нежелание дори и да събера 40 000лв за автомобил 2ра употреба, то той няма да има никаква гаранция. А нова кола за 25 000 пък изобщо не подлежи на обсъждане, поради високата летва, която галанта ми е поставил отпреди 12 години.
    Остава ми като опция реинвестицията на няколко хиляди в сегашната ми кола, с които да намеря човек, който да се съгласи да я изкърпи, да оправя екстериора с пълно пребоядисване и да оправя интериора( частично претапициране и подмяна на вече далите фира говорители). Също така съм наясно, че това ще ми отнеме колата за минимум 6 месеца.

    Пуснах тази тема, защото ми е интересно да чуя какво мислите и съм сигурен, че доста от вас са минали или предстои да минат през подобен избор;)
    Бъдете здрави!

  3. По тая схема всеки ще връща километража преди преглед:12w00t: И служителите ще трябва да разполагат със сертифицирана система, удостоверяваща истинността на показанията и има ли интервенция там...Няма как да стане твоята схема. Иначе си прав!

  4. Пичове. Днес минах с галанта техн. преглед. Смеха е пълен. Държавата е пълен кенеф(нищо ново под слънцето)! 

    Малко разсъждения: новата система за технически прегледи е създадена с цел да има по - строг контрол специално над вредните емисии. Новите стикери, казват, че имат вграден чип и чрез специални камери държавните органи биха разбрали точно коя еко категория е даден автомобил. От тук следва даден градски регион, регистриран с повишена замърсеност на въздуха, да е ограничен за движение на автомобили с ниска еко категория. Предполага се, че ниската еко категория е обременена с по - голямо количество вредни емисии! 
    Например: В централната част на София се забранява движението на автомобили с по - ниска от ЕКО 4 категория.

    От тук започва и парадоксът; колата ми днес след замерване на отработените газове на бензин и на пропан бутан влиза спокойно в нормите на група ЕКО 4. Катагоризирана е, обаче, според годината на производство като ЕКО 3. На въпроса ми, ако автомобила ми е с по - високи емисии на отработените газове, но е 2009год каква категория ще получа ми отговориха - ЕКО 4!!!

    Тъй, питам аз, за чий уй са въпросните еко категории тогаз? Защо стари, технически изправни автомобили с нива на емисиите, отговарящи като за значително по - нови такива не се категоризират според еко нормите, а според годината на производство??? За какво тогава, не си карахме както досега според евро сертификата на колата, определен от производителя, а се инвестираха едни огромни средства в системи и устройства уж с цел да се намалят вредните емисии и да се повиши чистотата на въздуха, който дишаме?!
    Това е една от многото безсмислици, създадени от управляващите. Тези и онези!
    Бъдете здрави, апвайте и пийвайте и се радвайте на живота, щото е много кратък!

    • Положителен вот 1
  5. Kak ще тресе от лагер?! Това означава да има голям луфт в него, да му няма половината съчми вътре - няма как да стане! Иначе щом грее джантата, значи задържа апарата. Проверете окачването, евентуално тампони на двигателя.

  6. Една хубава информация относно вредните емисии и как се измерват И как се делят на бензинови и дизелови автомобили. И как на едните мерят един показател, а на другите съвсем друг.
    https://automedia.investor.bg/a/2-novini/37930-doyde-li-krayat-za-kolite-bez-katalizatori

    • Харесвам 1
  7. На 10/18/2021 at 11:02 AM , Mortimor написа:

     Другото което остава е да хвърля всичко и да си намеря цял VR4 и да му сменя дирекцията, като ползвам мойта кола за донор или и това няма как да стане, четох тук, че имало хора които са го правили и става.

    Ако галанта ти е с алуминиев преден мост ще стане. Това, да го използваш за донор, е най - нормалното решение.

  8. Аз да кажа още нещо, което би било полезно на много колеги, които ги терзаят подобни мераци и до което съм стгигнал на база дългогодишен опит;) Като ви умалеят шестаците сядате да покарате напр. голф3 1.6, опел мерива, корса и пр. ама поне няколко дена подред. После си сядате на старичките дядовци и много почвате да си ги харесвате. Спестявате страшно много по този начин:first: Айде, останете си със здраве, няма нужда да черпите;)

    • Положителен вот 3
×
×
  • Създаване...