Премини към съдържание

lambro

Потребител
  • От него общо

    101
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от lambro

  1. Здравейте,

     

    Продавам чисто нов воден радиатор за Мицубиши Галант 2.5 V6, 163 к.с.

    Към радиатора изпращам и нова капачка бонус.

     

    Радиатора съм го купувал чисто нов за моята кола, която в последствие продадох и така си остана.

     

    Цена 90.00 лв.

     

    За района на София мога да го предам лично, за страната изпращам с куриер.

     

    Поздрави!

  2. Здравейте,

     

    Продавам чисто нов воден радиатор за Мицубиши Галант 2.5 V6, 163 к.с.

    Към радиатора изпращам и нова капачка бонус.

     

    Радиатора съм го купувал чисто нов за моята кола, която в последствие продадох и така си остана.

     

    Цена 100.00 лв.

     

    За района на София мога да го предам лично, за страната изпращам с куриер.

     

    Поздрави!

  3. Здравейте,

     

    За моя голяма радост, членовете на семейството ми предстоят да се увеличат с още един и е време да се разделя с Галанта.

     

    Въпреки годините,колата е в много добро техническо състояние. Преди 2 седмици съм сменил почти всичко по ходовата част на предницата (в обявата съм публикувал списък със сменените части). Също така са сменени масло и всички филтри, ламбдасонда, преден ляв лагер на главина, задни дискове и накладки. Амортисьори и задни пружини са сменени преди 2 години. Ангренажен и пистови ремъци са на 15000км, които съм сменил при Пламен. Свещите са сменени преди около 5000км с NGK Iridium. Гумите са чисто нови, както може да се види на снимките в обявата. Единствения консуматив, до който не съм стигнал е смяна на маслото в скоростната кутия.

     

    Колата съм я карал и поддържал с много мерак и голямо удоволствие, но всяко начало си има и край :)

     

    Останалото инфо е в обявата.

     

    Поздрави!

     

    https://www.mobile.bg/11566045990650300

  4. Здравейте, Колеги,

     

    Вчера успях да разглобя почти всички конзоли по арматурното табло, включително всички бутони и копчета, за да сменя изгорелите крушки на осветлението.

    Повечето крушки, които смених са стандартни, на пепелника, на запалката, на скоростния лост и на чашодържача, само че всички такива, които са разположени в бутоните /халогени, реглаж на фарове, тракшън контрол и подгрев на седалките/ са по- специфични- със силиконов цокъл. Прилагам и снимки на крушката, като питането ми е някой има ли идея къде да търся такива.

     

    На стандартната крушка има сложен шлаух, най- вероятно да убива малко светлината и да не свети в жълто, та ако някой знае и тази подробност от къде мога да купя.

     

    Благодаря предварително на всички отзовали се!

     

     

    снимки1

     

    снимки2

     

    снимки3

  5. Здравейте на всички!

     

    Бих искал да се включа и аз към темата. Имам сходен проблем със 6така. В градски условия, особено в задръстване, стрелката на температурата се вдига с над половината скала. Купих си OBD 2 bluetooth, за да мога да проследя температурата в цифри. В задръстване или в движение с не повече от 30, 40км, температурата от OBDто показва 92-96 градуса, като максимум съм я засичал на 97. Въпросът ми е някой има ли идея каква е оптималната температура на мотора в тези условия на работа и на колко градуса се включва 2рата скорост на перките. Едно допълниение- температурата при извънградски режим, без значение от натоварването и скоростта е между 84-88 градуса. Термостатът работи,маслото в мотора е чисто и нямам загуба на антифриз,радиатора ми е чисто нов. Благодаря ви предварително!

  6. От ляво светят бутоните за фаровете за мъгла, подсилените стопове, реглажа на височината на фаровете и реглажа на огледалата. Ако имаш TCL, свети и той.

     

     

    Има ли вариант да е изгорял бушон, защото нищо от гореизброеното не свети?

  7. Здравейте, Колеги,

     

    Във връзка с темата бих искал да попитам някой сменял ли си е осветлението на скоростния лост на автомат и ако има възможност да сподели как става. Преди няколко дни изгаснаха последователно първо крушката в пепелника, след това подсветката на единия бутон за подгряване на седалките и накрая всичко що светеше на скоростния лост. Също така искам да ви питам от ляво, където е управлението за огледалата има ли някой бутон, които да е осветен, TLC, регулация на фарове, управление на огледалата?

     

    Благодаря предварително! :)

  8. Колега,

     

    Колата е 2001 г. и подържа OBD protocol, дори си закупих OBD Bluetooth Donge, Който закачам в буксата към PCто и с една програма прочитам всичко, което минава като информация през PC :)

     

    Колега, ако галантът ти е произведен преди 2001г, т.е. е със старото ECU, газов инжекцион с OBD свързване към компа на колата е невъзможно да се монтира.

  9. Здравейте, Колеги,

     

    Мой добър приятел преди седмица направи доста тежка катастрофа и както може да се предположи колата отива за скраб. Жив и здрав пича предложи да ми даде газовия инжекцион, който си монтира месец по- рано на Волвото, което е V70 V5. За цялата инсталация +монтаж с 50л. бутилка в резервната гума ми каза, че е платил около 1200лв., марката е някаква полска, което на мен лично нищо не ми говори- ESGI II с OBD2.Въпросът ми е ако някой има информация, да каже дали изобщо да се опитвам да си контузвам Галанта :)

     

    Благодаря предварително!

  10. Мерси за информацията. Преди известно време гледах един клип в Youtube с един Галант, дето снимаше с телефона така.

    :plane: :mitsu-smiley:

     

    Като гледам на тоя пич каква температура му отчита при каране без кой знае какво натоварване, започвам да си мисля, че колата ми дори не загрява достатъчно :). Вдигна 90С с близо 90км/ч :)

  11. Ся, да кажа, стрелката отчита покачване на температурата, но перките си въртят съвсем лежерно, при вкл. на климатик на минимум стрелката тутакси пада, перките веят мощно. Ще послушам Милен и ще си сменя датчика, от който стрелката взима инфо за темп. щото може да се окаже, че колата НЕ ГРЕЕ, а просто стрелката се покачва :) От миналата година ги върти тея номера, досега да се е скапала ако редовно прегряваше :rulez: Ще пиша за резултата като ми се навири да го направя :D

     

     

    Колега, при мен ефектът с пускането на климатика и охлаждането е абсолютно идентично с това, което описваш ти :)

  12. Само да попитам , леко встрани от темата, колата ти е след фейслифта от 99та година,нали ?

    Явно те са с ОБД протокол, може ли да видиш Торк-а кой проткол ти полазва, Мерси!

     

     

    Колега, колата е 2001г., а обд протокола е: iso 914102 5 baud; adapter version eim327- 1.5

  13. Има два датчика, този за показанието на таблото е за смяна. Струва няма и 14лв. не е скъпо да се смени дори и за проба.

    Още в първото си мнение казах че при тези показания на ОВД-то стрелката ще седи като закована, т.е. и при 84 и при 94, по принцип тя е доста инертна и се отклонява чак при температура над 104гр.

     

    Колега, за 14лв. ще си взема със сигурност да пробвам. Кажи ако знаеш от къде може да се купи и къде точно се намира в колата.

     

    Дано да се окаже нещо такова, за да приключа най- накрая с тази главоблъсканица :)

  14. Просто няма от какво друго да е .. Щом на ОБД-то ти показва нормална работна температура в градски условия, а стрелката отчита повишена температура, единствения заподозрян е датчика, защото компа взема сигнала точно от него ..

    Само не разбрах капачката защо ще я сменяш, имаш проблем с изхвърляне на антифриз или просто ей така защото някой ти е казал и нея да смениш ..:)

     

    Явно нещо не съм обяснил адекватно, но от написаното по- горе имах предвид, че и ОБД и датчика за температурата отчитат еднакви стойности, когато на ОБД`то вдигне 94С, стрелката се вдига около см над нормалната позиция, която е малко под средата, а когато пусна да завърти и перката на климатика ОБД`то отчита след около минута температура от 82, 83С, а стрелката пада малко под средата, където по принцип би трябвало да стои:)

     

    Капачката на този етам няма да сменям, защото нивото в преливника при студена кола не се е променило от както съм сменил антифриза в цялата система :)

  15. И аз не мисля, че е от температурния датчик, защото както колегата Andy Van Der Drift е написал по- горе при каране извънградско стрелката на температурата стои малко под средата, а ОБДто показва м/у 82-84С. Капачката на радиатора не съм сменял или поне нямам спомен вече, но ще взема нова със сигурност. Има ли вариант управлението на мотора на перката да се е скапало и да не работи адекватно?

×
×
  • Създаване...