Премини към съдържание

skarabey

Потребители
  • От него общо

    17
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което skarabey е написал

  1. skarabey

    Проблем със скорости

    Вчера пробвах от педала, както каза колегата Andy Van Der Drift отново ударих на камък. Направи ми впечатление, че когато първо вкарам първа сякаш нещо се намества и задна си влиза нормално. Ще пробвам и с тези болтове за които казваш. Там трябва ли да се сменя нещо или е само някаква настройка?
  2. skarabey

    Проблем със скорости

    Педала отделя долу. Нямам боксуване на съединител. Ще пробвам и с обезвъздушаване на системата пък дано да стане.
  3. skarabey

    Проблем със скорости

    Такааа, днес смених втулките на скоростния лост, както и маслото в ск. кутия. Нивото на течноста в казанчето на помпите е малко под мах. До тук добре, но проблема си остава и няма дори и съвсем малко подобрение :mad: Моля помагайте :help:
  4. skarabey

    Проблем със скорости

    Не се вижда никакъв теч. Възможно ли е да е замърсено или клеясало и да няма ход?
  5. Здравейте, от известно време започна да се появява проблем със скоростите. Имам Каризма 1.8 GLX 116к.с. '97г. От известно време, когато включвам на задна всеки път прехърква преди да влезе, а понякога 1-ва (изключително рядко) влиза с малко по-голям натиск на скоростния лост и това се случва без знчение дали колата е загряла или не. Четох доста във форума и днес посетих сервис с нагласата да ми сменят маслото на ск. кутия и втулките по лостовата система, но уви човекът, който прие колата категорично ми заяви, че проблема е в съединителя (незнам защо но нещо не му повярвах). Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
  6. Регулрал ли си задния мост? При мен това беше проблема, при по-висока скорост сякаш занасяше.
  7. Като седнеш на задната седалка с лице към врата в задната и час, там където кората на врата опира на ламарината се вижда един отвор, с по-дълга отверка бъркаш в посока на прозореца и натискаш лостчето надоло за отваряне, става за секунди. Японците са помислили и за това :icon_dance: Успех
  8. skarabey

    Мирис на бензин

    И при мен миришеше на бензин, най-често се усешташе когато заредя, когато покарах малко и миризмата спираше. Оказа се, че резервоарът ми е леко спукан на няколко места ( на самия резервоар има закрепени предпазни ламарини и точно където са захванити на всичките места беше спукано). Така че огледай си добре резервоара.
  9. Благодаря за отговора, но аз вече си реших проблема, като го смених със здрав. Инъче едно нещо разбрах със сигурност - може да се залепи само топлинно, но колко ще издържи никой не дава гаранция.
  10. Здравейте, резервоара за бензина ми се спука и сега се чудя може ли да се залепи с нещо или трябва да го сменя с нов. Колата ми се 1.8 , 116к.с. разбрах, че резервоар от 1.6 става, но захващането на помпата било различно. Надявам се някой от вас да ми помогне. Може или неможе да се залепи резервоара и ако може по какъв начин. Предварително благодаря.
  11. Мойта в момента е с 215/40/16 и е перфекна, никъде не опира или стърже. За да си с 16'' ти трябват такива гуми, инъче ще имаш разлика в размерите и показанията на километража. Има калкулатори с които се смятат размерите на гумите при преминаване в различен от заводският цолаж. Ако се колебаеш дали да са 16'' или 17'' погледни цените на гумите за тези цолажи и сам си вземи решение.
  12. skarabey

    Един въпрос

    Ако смениш цялата генерация може и да се получи нещо.
  13. skarabey

    Въпрос за джанти?

    Колега проверил съм го и е 114.3, с това междуболтово разтояние са всички мотори1.8 на Каризма, няма значение дали е MPI или GDI
  14. skarabey

    Въпрос за джанти?

    Благодаря и на двамата за бързите отговори :drinks:
  15. skarabey

    Въпрос за джанти?

    Фабрични 14'' са за 1.6 моторите за 1.8 не съм много сигурен, че са със заводски 14'' . При 1.8 дисковете и апаратите мисля, че са по-големи от на 1.6
  16. Здравейте, от няколко месеца съм горд собственик на Каризма 1.8 MPI 116к.с. , колата е страхотна - върви и вози доста добре :icon_rock: . Доста порових в търсачката, но нищо от това което ме интересува неможах да открия. В момента колата ми стъпва на 16'' 4х114.3 лети джанти, а ми се иска зимата да гази с обикновенни тенекиени джанти. Та въпроса ми е следния, някой знае ли дали ще мога да сложа 14'' , без да опират на спирачните апарати или някъде другаде или да търся 15'' Предварително благодаря на всички които ще се опитат да ми помогнат с отговорите си :drinks:
  17. skarabey

    1.8 GDI

    Колега, ако си мислиш, че колата ще тръгне повече се лъжеш. Освен да и се смени звука, нищо дръго няма да се промени. Или както е казал колегата vladimirov по-горе ще спестиш малко парички за филтри
×
×
  • Създаване...