Премини към съдържание

a30n

Потребител
  • От него общо

    45
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от a30n

  1. Почисти си стъпковия мотор с ВД и дебитомера. Сваляш дросела, разглобяваш го и с четка за рисуване с къс косъм търкаш. После слагаш малко по качествена грес и затваряш. Само пази уплътненията. Има и трети вариянт помпата или горивния регулатор. Може да разбереш като откачиш мъркучето за вакуума към регулатора и го затапиш с болтче. Ако и това не е отиваш на диагностика или елкон, като диагностиката не се знае дали ще ти прочете компа на колата :)

     

    Колега има ли някъде графика как се свалят чарковете около стъпковия мотор? По конкретно колт 5 1.3 97г. 75 коня

  2. Колеги и аз да попитам нещо, колата ми е наводнена преди няколко дни до почти до волана, чакам оглед от каско и бих искъл да я пишат тотална щета, ако не се съгласят как да процедирам, дайте съвет къде и как да искам да ми я оправят читаво че да става кола от нея или да я махам?

  3. Колеги и аз имам същият проблем, не мисля че е от бензиновата помпа тъй като ми го прави пекъсването и на газ. Кабелите и свещите ми са сменяни миналата есен и колата е карана не повече от 4-5000 км. Възможно ли е пак да са се прецакали или да видя и дистрибуторната капачка? Забелязвам че това започна повече да го прави като е влажно времето особенно тия дни с дъждовете?

  4. Колеги и аз да попитам. Моята започна да гасне на свободна. На газ гасне почти мигновенно, на бензин чат пат се мъчи, но повечето пъти гасне. Кабели и свещи са сменени като първо си помислих че е от тях. Да добавя че центровката ми е пипната от добър газаджия и колата си работеше повече от добре с месеци. Като намаля консумативите (изключа фарове, парно, т.н.) чат пат задържа на бензин и на газ, чат пат пак гасне. Когато е студена на бензин задържа на газ пак гасне. Стъпков мотор?

  5. То и на мен тази сутрин ми запали след доста въртяне (-21 C). Акумолатора ми е ОК, просто предполагам от горивото, можеби защото гася на газ, или просто от студа не и се става ;-), ако ти върти бавно тогава явно тока намаля

  6. Е вие с какво ги товарите тези коли, че нямало място в багажника :icon_doh: ? Аз съм си с нормална гума (при условие че имам газова бутилка в мястото за резервната) както казва колегата Old Wolf и пак има място за 2-3 сака.

  7. Примерно занимание за неделя следобяд - почистване на дроселовата клапа със спрей за почистване на карбуратор. Принципно е в сферата на профилактиките (например веднъж в годината). Крайния резултат е подобрена чувствителност на газта и по-стабилни обороти на празен ход :)

    Другото, което правя е почистване на датчика за температурата на входящия въздух, намира се на всукателния колектор. По него също се натрупва много "чернилка" с километрите. От него зависи оптималното определяне на съотношението въздух/гориво, затова е желателно да се чисти от време на време.

    Това са нещата за които се сещам в момента, ще се радвам темата да се обогати с още коментари :)

    Супер, мерси за идеята, не знаех за тези подобрения и сега са в TO-DO листа. благодаря ;-)

  8. Здравайте колеги,

     

    Днес (тъй като е петък) ми идват разни полезни инициативни идеи. Та, исках да попитам и започна тема да дълбок размисъл относно подобренията на Колтчето ми с минимални средства но максимално полезна функционалност. Идеята е следната:

     

    1. Да се създаде лист(1.2.3.4 и т.н.) от неща за подобрения

    2. Бюджет(минимален) - тези неща да са от 50 до 100 лв

    3. Направи си сам - подобренията да мога да си ги направя аз (нямам особенни технически умения от сорта на разглобяване на главата и шлифоване на буталата, но все пак мога да развивам с отверка и знам къде е въздушния филтър ;-))

    4. Подобренията да започнат от най-полезните - да изключим неща от сорта "що не сложиш диоди ще е супер"

     

    Принципно на количката всяка седмица и правя нещо минимално. Пример, миналата седмица си смених накладките, по-миналата свещи, по-по миналата масло с филтър, въздушен филтър и т.н.

     

    Дайте да направим една класация(смятам че ще бъде полезна на доста хора) относно какво може да бъде свършено да кажем в неделя на обяд на по бира. Разчитам на по-компетентните да се включат активно ;-) айде и пр. уикенд.

  9. Здравей,

     

    Ремъкът задължително го сменяй, както и маслото, и свещите с кабелите (ще ти падне разхода на гориво усезаемо). А за тампоните съм склонен да мисля че кола от Италия ли е, всичко е възможно ;-). Иначе за препоръки ... някой по вещ или в книжката на автомобила трябва да си пише модел/марка и кога се сменя

  10. Колеги, за да не отварям нова тема ще продължа тук. Ще съм благодарен ако ме посъветвате за някои от следните:

     

    1. Знаете ли с колко се качва разхода (съответно газ/бензин) при включен климатик? Аз моят Колт 97 1.3 не съм се опитвал да го засека още с точност, но ще пиша като го сторя.

    2. Тъй като не е климатроник, има ли някаво значение (за разхода става въпрос) дали ще съм го врътнал до последно или примерно на 1 за силата на духане?

    3. Като карам по магистрала да кажем (пример с 120 км/ч и пуснат климатик) от време на време се усеша губене и после възстановяване на мощността. Всички знаем че климатика отнема кончета, но в случеят това не е за постоянно а именно сякаш някакво прекъсване (на реле ли незнам) при което ту го усещам да намали ту увеличи мощност. Идеи?

     

    Благодаря

  11. Не знам може и да е от лостчето, но при мен не работеха пръскалките, първа степен и доколкото си спомням и задната чистачка. Също не се чуваше моторчето да се включва. Оказа се развалена капачка на бушоните под кормилото в ляво. Смених я при майстор за 70-80 лв

  12. Здравей,

     

    Аз имам същия проблем. Не е от амортисьори, а е от една спомагателна щанга която също мисля че е на две малки амортисьорчета. Смяната на щангата беше доста скъпо, доколкото си спомням 300 + лв. и с майстора обмисляхме вариянт за да не тропа направо да я махнем, но се оказа че трябва да свалим половината двигател ... в крайна сметка си карам така ;-) малко и мен ме дразни от време на време но к'во да се прави, а ако някой има идеа за по бързо/евтино решение моля да сподели

×
×
  • Създаване...