Премини към съдържание

Nickky

Потребител
  • От него общо

    206
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Nickky

  1. Според мен 400лв за вежди + подкалниците, на които се крепят веждите /които почти сигурно е че, няма да са включени/ + труд + материали + боя на двата задни калника са малко и след макс 2 години положението ще два пъти по-зле отколкото е било

  2. Армянов е добър за обикновенните газови уредби. С газовите инжекциони се занимава основно сина му през свободното време. Аз също сложих ГИ при него и след това сам си направих настройките, защото и при мен бяха оставени Default настройките. Презакрепих тръбата от бутилката към изпарителя, защото беше вързана със свински опашки на тръбите за АБС-а. Освен това е продупчил смукателнителните колектори посредата, а не непосредствено до бенз инжекторите, но това за щастие не се отразява лошо на работата на ГИ /или поне не чувствително/. Също така ми се наложи да преместя газовите инжектори, защото ги беше хванал много далече от колектора и маркучите бяха по 30см.

  3. Повдигачите най-вероятно не тракат защото маслото все още е свежо. След 5-6 месеца и/или 4-5 000 км. сигурно няма да е така. Поне при мен така се получи и с 10/40 и с 5/40... с три вида масла. Засега тази 1 минута так-так-так я преживявам.

    До сега, винаги повдигачите са ми тракали точно когато маслото е чисто ново и когато е старо, разбира се. На 4, 5000 километра се държат най-добре.

  4. Купих втулките по 10 лв./бр от M&S_auto от форума всичко пасна,но при смяната почна голямо "тегло" горене...не излизане на реглажния болт(требе да го спасим)....направо ги съжалих "тигрите"(майсторите)....на втората втулка отидох да пия много дълго кафе....обадиха ми се направили реглаж на задницата всичко било наред....казаха ми повече няма да "лапа" гумите.Аз ги питам -Сигурни ли сте?

    ,а те -"Глава на дръвник..."

    :worthy:

    Поживьом увидим...

    Колега, пазиш ли номерата на втулките, които си сменил /без значение оригиналните или алтернативните/, че и аз мисля да поръчвам, ама не знам как да им обясня на M&S кои точно втулки ми трябват.

    Благодаря предварително.

  5. Здравейте, проблема може да е от много неща и без диагностика и преглед едва ли има голям смисъл да се предполага. Иначе ако колата смуче въздух от някъде след дросела (между дросела и двигателя) се държи по подобен начин.

    Поздрави.

  6. За София и с обикновена АГУ никак не е висок този разход .. По добре не я пипай, че като обедните сместа ще започнат гърмежите ..

    :good:

    За обикновена газова това е съвсем добре. И аз мисля, че ако се обедни сместа ще почне да гърми, а ако това стане ще трябва да дадеш пари колкото за един нов ГИ, само че ще трябва да ги дадеш за нов дебитомер.

    То за това хората са казали, че обикновени газови уредби се слагат на карбураторни и на моноинжекционни двигатели, а за пълния инжекцион са направили газов инжекцион ...

  7. Да четох че поради по-бавното изгаряне на метана обгарят клапаните или нещо такова. Благодаря на всички за съветите, още не мога да се реша на какво гориво да карам, но по-важно е първо да се сдобия с колата, а там изникват все повече и повече пречки и вече не съм толкова сигурен дали ще бъде така мечтаното Mitsubishi или нещо друго. Надявам се скоро да се похваля.

    Аз останах с впечатление, че си решил да караш на метан. Иначе според мен няма никакъв смисъл от метана, защото на цена е почти еднакъв с пропан бутана, а пропан бутана е по-калоричен и кривата му на изгаряне се доближава до тази на бензина. С други думи бензиновите двигатели го понасят по-добре и го харчат по-малко. И ако го вдигнат с 20% както казва колегата milenjs съвсем се обезмисля.

  8. В България има много хора, които могат да настроят инжекциона добре. Настройката не е нищо сложно. С обикновена газова ще съсипеш двигателя /във форума има много изписано по въпроса. Слагат се едни обеднители .../ и ще харчи толкова много, че ще ти е по-изгодно на пропан-бутан да си караш. Иначе моя галант е със същия двигател с газов инжекцион на пропан-бутан, който си настройвам сам. Градско ми харчи 11-12, извънградско 9-10, в зависимост от скоростта.

  9. Засега май ще е катализатора, защото не върви като хората и на бензин, просто не съм засичал разхода. Въпросът е какво да се прави, дали да го махна и да сложа тръба, или да търся вариант да го заменя, почистя, или нещо такова.

    Колега, като настъпиш колата, без значение на газ или на бензин, чуваш ли промяна в звука на мотора отпреди да се появи проблема?

×
×
  • Създаване...