Премини към съдържание

AresLAST

Потребител
  • От него общо

    45
  • Регистрация

  • Беше тук

За AresLAST

  • Рожден ден 05/01/1987

Местоживеене

  • Град
    Белене

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Galant 2.0

AresLAST's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. AresLAST

    Избор на летни гуми

    Здравей колега, миналото цяло лято карах с dunlop sp sport 01 и съм повече от очарован от поведението на колата на всякаква настила. Гумата е страхотна и си заслужава парите във всяко отношение.
  2. AresLAST

    Непослушна задница

    Незнам дали може да приемем тази теория, защото взех втора ръка пружина, а дори и да си прав според мен няма как люлеенето и нестабилността да е абсолютно еднакво по усещане като миналата година. Все трябва да има някакво подобрение след смяната на амортисьорите, а не съм сигурен, че пружината е била счупена в миналия зимен сезон и така съм карал с нея. Не знам, ще разпитвам още за тази разлика в пружините.
  3. AresLAST

    Непослушна задница

    Пружините са добре, защто като сменяхме амортисьорите едната е смених, защото беше счупена, но другата си беше съвсем наред. Не знам за страничния наклон какъв е бил, но човека от Плевен, който ми прави стенда ме увери, че всичко е наред, защото аз съвсем подробно му обясних какви случки съм имал миналата зима и исках да съм наясно ако трябва да сменя още нещо, за да си оправя проблема. Относно дърпането надясно, е почти неусезаемо, защото често пробвам дали дърпа, тъй като ми казаха и това да забележа, но със сигурност е незабележимо почти, а и след стенда майстора я кара сам и отново потвърди, че е наред. Относно гумите сега съм с Ultragrip 8 с ДОТ2711 и грайфер 5мм, но не е от тях, защото миналата зима бях с Michelin а3 с 6мм и пак положението бе абсолютно същото, така че изключвам този вариант или греша? Днес успях да говоря с един познат, който ми каза, че в Плевен има 3D стенд и там би трябвало да излезе всичко, така че мисля да пробвам с това, защото наистина нямам никаква идея какво да правя вече.
  4. AresLAST

    Непослушна задница

    Здравейте колеги, реших да не отварям нова тема, а да използвам старта си, за да ви попитам отново за мнение какво се случва със задницата на автомобила ми. Това което правих по колата е сменен лагер-главина нов, нови амортисьори KYB, обслужени спирачни апарати, проверка на задния мост и реглаж на преден и заден мост преди месец. Всичко проблеми по колата изчезнаха с изключение на проблема с унасянето. Когато колата е пълна (5 човека) и задните гуми стъпят на сняг, киша, леко навяване или каквато и да е зимна покривка (дори и сняг с пясък) колата е залюлява сериозно и внаги когато наближа подобен участък трябва да намаля до 30-40км/ч ако не искам да отида в канавката. Когато карам колата сам проблема остава, но усезателно е по-стабилна, ако изобщо може да се каже че е стабилна. Проблема не е от гумите защото са нови. Когато ми проверяваха задния мост и ми го регулираха обясних на човека какво съм сменил по колата и какво ми е правила в зимни условия, при коието той ми каза, че с тези сменени неща всичко трябва да се е оправилно, но уви. Моля за съвет, имали някакъв по-детайлен стенд на който да се кача, за да ми направи по-подробен преглед или незнам какво защото с майстора ми се чудим вече какво да правим?
  5. AresLAST

    Непослушна задница

    Добре момчета ще видим какво е положението с накладките и дали има въздух в системата, защото това за сега ми е най-лесно да го наравя, но чесно казано си мисля наистина, че трябва да сменя амортисьорите, за да се оправи люшкането. С летни и със зимни гуми виенето е все едно и също, така че явно лагер-главината е проблема, тук обаче се чудя дали да не взема втора ръка или не е желателно според вас? Благодаря за сега, ако има нещо ще споделя.
  6. Здравейте, колицата напоследък ми създава някой грижи основно в задната си част, а имемно проблемите, които констатирам са: 1.Има виене в задното дясно колело според мен, което е непрестанно и се чува най-осезаемо от 60 до 80км/ч. Според мен е лагер-главина, но не съм сигурен. Също така минах преглед онзи ден, но се оказа че задните колела не спирад както трябва, инъче казано трябваше с ръчната да помогна, за да спре както трябва. Сменял съм гумичките на спирачните апарати и ако не ме лъже паметта са от Евро 07 (знам че не са оригинални), но интересното е че когато се наложи да ги сменям единия апарат беше блокирал изадържаше. Сега обаче като оставя колата на свободна в гаража, където има малък наклон тя се движи, което ми подсказва, че сега нищо не задържа. Каква е причината да не спират задните колела както трябва, въпреки че ръчната функционира перфектно? 2.Другото нещо което отново е свързано със задницата е, че е много нестабилна. Това което съм забелязал независимо дали е празна или пълна (трима човека на задната седалка) попадне ли колата дори и с едната гума на на малко заледено се залюлява, също така ако на пътя има тук таме сняг и след преминаването на предните колела дойдат задните върху снега отново се получава същото залюляване. Карал съм десетки коли и никога не съм забелязал подобно нещо при друга. Гумите, с които е отзад бяха отпред миналта година и се държаха повече от добре. Не знам дали има значение но са Michelin А3 с ДОТ 08. Гумите ли са проблем не знам. Ходил съм на тръскачка (не знам дали така се казва), но уреда показа че амортисьорите са на 50%. Надявам се да обясних добре какво се случва и ще съм благодарен ако някой може да съдейства, за да ме насочи какво да направя или с кое да започна. Благодаря предварително.
  7. Наистина момчета стига сте спорили. Кой с каквото могъл помогнал е в каква степен и насока е друг въпрос. Главната причина да се насоча към нисана бе малкото публикувани обяви за дизелови галанти в българските сайтове и разпръснатостта им из цяла България, което би ме затруднило в търсенето ако не харесам даден модел и трябва да хукна в друга посока за пореден оглед. Колата я взех от Пловдив където имаше 10 обяви и бе по лесно да сравня и преценя, която от всички огледани е най-добре. Относно марката наистина нямам преки наблюдения, а само 2-3 мнения от познати. Карах колата, не може да се мери наистина с Галанта ми, но надявам се да служи вярно на приятеля ми, който си я хареса. Поздрави на всички и благодаря на отзовалите се по един или друг начин. Може да затворите темата ако сметнете за необходимо.
  8. Бях обещал да напиша, каква машина кола взехме. Та спряхме се на Нисан Примера 2.0 турбо дизел с 90 к.с. комби. Колата върви и изглежда перфектно. Жалко че не можахме да го присъединим към клуба. Поздрави
  9. Благодаря, аз писах лично и на Давид. Може и той да успее да я погледне.
  10. Мирослав се казва момчето, говорих сега с него и ми каза, че автомобила е внесен преди 7-8 дена и работи перфектно, както двигател така и климатроник. Без забележки е по външен и вътрешен вид. Отговори ми на номера 0887723545. Автокъщата се намира зад бензиностанция ЕКО. Това успях да разбере.
  11. Колеги, аз никога не съм бил от хората, които са преднамерени и мислят за някой според това, какво му се говори зад гърба. Категорично не заставам зад подобни стереотипи какви са дадени хора от даден регион и т.н. Мен ме интересува това което купувам да е каквото плащам. Наистина идеята на тази тема бе ако някой от Монтана има възможност да хвърли едно око на въпросният автомобил, тъй като в обявите той е някъде по средата- имам в предвид визия- цена. Ще съм благодарен ако някой разполага с тази възможност и даде някакъв отзив. П.П 0887371184 0894970004 Благодаря предварително.
  12. Аз съм собственик от 2 години на 2.0 бензин, но приятелят ми слиза от Голф 3 1,9ТД и отново си търси дизелово комби. Затова му предложих да погледне нашата "болест" по тази марка. Не ми препоръчвате монтанчъни като търговци или изобщо дизела, защото прочетох темите във форума за тези двигатели и като всички си имат положителни и отрицателни страни?
  13. Здравейте, някой да знае нещо за http://www.mobile.bg/11299588569754202 който се намира в Монтана, тъй като съм зарибил един приятел и мислим да отидем до там да я видим. Ще съм благодарен обаче ако някой е наясно с въпросният автомобил и ми спести 250км разкарване от Белене до там ако не е читав? Съответно ако някой препоръчва Галант от този модел и вид сме способни да го огледаме. Благодаря ви предварително.
  14. AresLAST

    Климатроник

    Здравейте, тази седмица реших проблема с климатроника и реших да споделя, защото някой може да попадне на същия проблем и така ще му спестя малко време. Смених филтър-дехидратора, но проблема не се оправи(филтъра си беше и без това за смяна, така че не съм сгрешил), оказа се че зад жабката има датчик, който измерва въздуха влизащ в купето и той е проблема за изключването, тъй като лъже, че е много студено вътре. Вързахме съпротивление на въпросния "лъжливец" и така вече се намирам във хладилна витрина. Това не е опасно за системата и ако възникне проблем другите датчици си работят. :icon_thumbup: :icon_rock: :mitsu-smiley:
  15. AresLAST

    Нещо по въпроса

    До колкото си спомням беше 1.8 101к.с. и съм сигурен, че беше рядък модел, но явно сме го изтървали. Какво да се прави.
×
×
  • Създаване...