Премини към съдържание

pandonow

Потребител
  • От него общо

    35
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което pandonow е написал

  1. pandonow

    Шарнири

    Преди известно време и аз имах сходен проблем и стигнах до извода .... на тази кола оригинални шарнири няма да намериш. Има колега от форума които предлагаше въпросните шарнири марка 555 тези шарнири не съм ги виждал в каталога на 555 и най интересното е ,че маи нямат каталожен номер вносителите на 555 не знаят ,че се произвеждат въпросните части . Познат които се занимава с внос на японски части ми сподели ,че има фирми които си поръчват въпросните части в малки серии в незнаини фабрики по светът и им ги изваботват по поръчка. Качеството незнам какво е и аз лично не искам да разбирам. писал съм преди време как съм си решил проблема потърси ако ти е интересно.
  2. 1наи добре е да минеш на 185! при мене 195/60/15 задните минават на 5мм от праговете и когато се натовари повече колата опира. Аз съм с пластмасови прагове може и от там да идва проблема
  3. Незнам дали помага ,но гледам че хората преди да свалят моторчето за празния ход пръскат в байпасните отвори преди дросела с някакви химикали при някои помага при други не. Все пак аз изхождам от това .... щом човека пита къде може да е проблема с празения ход значи ,че има мерак да си чопли сам по колата ,а тази манипулация едва ли ще навреди ! Най-много да не помогне
  4. От практиката ! Има не един и два случая когато тази манипулация помага при загуба на празния ход и нестабилни обороти на празен ход.
  5. незнам точно в подробности каква е разликата ,но знам от къде се започва .Това се явява нещо като смяна на масло и филтър. трябва да се прави на определени километри. Това се отнася не само за гди моторите но и за всички мотори които имат моторче празен ход или моторизиран дросел
  6. 1во пробвайте с почистване за на дросел и/или моторче празен ход ако има. последвана от адаптация на оборотите. 2ро ако не помогне лошо :( колегата който направо му гасне и не може да вдигне оборотите може да пропусне "1во"
  7. нещо обърках темите :icon_doh: 1во пробвайте с почистване за на дросел и/или моторче празен ход ако има. последвана от адаптация на оборотите. 2ро ако не помогне лошо :( колегата който направо му гасне и не може да вдигне оборотите може да пропусне "1во"
  8. Тя си върви колата ,но все си мисля ,че трябва повече да върви. Затова искам да направя съпоставка с друга такава кола за да спя спокойно. Незнам за другите манипулации ,но от катализатор можеш да загубиш мощност и то много. Другото което си мисля е ,че колата не върви заради електрическия дросел и евро3-то .Карал съм кола с ел. дросел и кола с жило с еднакви мотори и има разлика. Явно софтуера на дросела е по-муден
  9. случайно някои колега да е навит да се видим някъде в софия да си покараме колите ,че просто вече не мога да повярвам ,че кола 120кс върви по този начин. Махнах катализатор ,преди броени дни бях пратил инжекторите на Милен от Пловдив да ги чисти. Свалях колектора да го чистя полирах клапаните на помпата за високото налягане защото не бяха добре. Ефекта от всичките манипулации е минимален. Другата ми кола е 112кс и е 86 набор и върви доста по добре вече започвам да мисля че просто толкова си и е душата Иначе колата я карам от 3 години и съм нямал никакви проблеми
  10. Като видях какво излезна от смукателя едва ли щеше да помогне
  11. Гледах че се продават ревизирани .. така ,че няма да поствам обява :icon_dance:
  12. Защо ли ми звучи познато
  13. На гди ли са били тези който си ги носил или класически ? А за пловдив можете ли да дадете координати да звънна да видя дали мога да ги пратя по куриер
  14. Интересувам се къде в софия мога да си занеса инжекторите да ми ги почистят и да ми кажат дали е имало ефект от продцедурата. Ще свалям колектора да го чистя та и това да направя. Благодаря пп Спайс 1,8 ГДИ
  15. Да споделя какво съм направил с щарнирите ако все някои закъса и не му се дават по 150лв за носач. Купих шарнир за мазда 626 след 92година на която горната част на шарнира е същата като на спеиса. долната част на шарнира има накадка която трябва да се престърже на струг за да дойде на размера на носача (39.8мм) + 2-3 десети престъргването е 2-3мм при което канала за загерката си остава. другото което е преди да се набие на носача се набива една втулка на шарнира с която се цели да се свали шарнира по надолу понеже и височината на този от маздата е по голяма от този на спеиса. втулката е приблизително 5мм висока поне аз този размер можах да хвана от разбития шарнир Диаметъра на втулката може да варира приблизително 50мм. След като го набих го заварих на 3 точки за всеки случаи и за мое спокойствие кофтито е че съм ги монтирал на колата от няколко дни а когато ги правих нямах време да направя снимков материал.
  16. В косер има само един варианта с гайката. мисля ,че за каризма и спейс са еднакви. Сигурен ли си ,че има за каризма варианта с болт ? Утре пак ще звънна да питам ако е така.
  17. В евторо имат само този с гайката ,но ми казаха да го сваля и да дойда с него защото май имало аналог който се монтирал на мазда! утре ще звънна в косера да видя дали имат и двата вариянта както казва колегата. ако ги нямат ще стигна до колегата от мс ауто. Лошото е че навсякъде казват ,че ги имат и все показват този с конуса и гайката А пари за 2 носача не ми се дават при условие че и 4-те тампона са ми здрави и ще карат доста повече от новите.
  18. Здравейте, Интересувам се случайно някои да знае замесетител на шарнир без конус с напречен болт за спейс стар. По магазините предлагат шарнири с конус и гайка. До колкото разбрах това е често срещан проблем и се чудя дали някои е измислил нещо по въпроса. Поздрави
  19. pandonow

    Катализатор на ГДИ

    Искрено се надявам да не влизам в големи ремонти и да си карам с кеф количката :senile:
  20. pandonow

    Катализатор на ГДИ

    Значи да не си правя труда да ходя в Балкан стар или Ратола а направо да моля Милен да ми помогне ако имам проблем :rolleyes:
  21. pandonow

    Катализатор на ГДИ

    Ще пробвам при първа възможност да го сваля и да видя дали ще има ефект. Аз го гледах ,че е на фланци и ще стане бързо :icon_blush: Колкото до сервиза от сега го препоръчваи защото имам желание някои ден да го закарам и да го видят този автомобил. По спецялно ме интересува диагностика да му направят някъде в софия.
  22. pandonow

    Катализатор на ГДИ

    1999г. XMCLNDG5AXF017076 проблем с оборотите няма "не гасне ,не тресе ,не придърпва по време на ускорение" просто според мене тази кола не върви за 120к.с. и затова искам да премахна катализатора. Забелязал съм ,че колата ускорява равномерно независимо в колко оборота я вкарвам !
  23. Някои случаино да е махал катализатор на спейс стар 1.8 гди ? И ако е махал с какво го е заменил ? Има ли проблеми с обороти ,разгод и т.н.
  24. pandonow

    Сервизна програма

    Явно проблема е в мене щом толкова хора ми го казаха ,ще гледам да бъда по ясен при задаването на въпроси и колкото мога ще гледам да не пиша с грешки.
  25. pandonow

    Сервизна програма

    На страницата която ми прати има пдфи тези пдфи според мене са свалени от "сервизната програма" и аз се интересувах от самото начало само от името и. примерно при рено частите и "сервизната програма" са заедно и там точно има такива пдфи каквито са на страницата по горе. просто аз незнам как е при :mitsu-smiley: затова питах ,мислех че веднага ще получа отговор ,а то стана сложно :icon_blush:
×
×
  • Създаване...