Премини към съдържание

Slow'n'easy

Потребител
  • От него общо

    36
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Slow'n'easy

  1. Аз съм със същата модификация на колата. Моят ABS е поправян два пъти, но грешките бяха различни от твоите - и в двата случая свързани с ниско напрежение в помпата на ABS-а (pump low voltage). Твоите грешки са други и не мога да кажа дали имат общо с другите посочени от теб повреди.

     

    Какво се оказа, прекъснати пътища в ел. частта ли?

  2. Здравейте колеги, направете малко място, за да седна и аз на пейката до тези от вас със светещия ABS. Колата е Лансър 2008 DI-D без DPF. Екранът с грешката (U0415 ABS module invalid data и U0121 Data bus, ABS control module - no communication) свети и гасне на интервали, обикновено, при маневра на място, но от скоро си го прави, когато си ще. С нов акумулатор съм, но не помогна. Софтелектроник казват да съм бил демонтирал ABS модула (АТЕ мк6) и да съм им го занесял, но 90% не ставали за ремонт. Едновременно с това, други майстори се съмняват за дефектна тандем помпа и/или повредено серво. Педалът на спирачките ставал твърд без да се натиска по време на движение и колата не спирала,както трябва, но ако се подадял газ, нещата се оправяли и колата спирала. Турбото закъснявало и не се надувало, както трябва и всичко това било в следствие на недостатъчен вакуум от тандем помпата. Грешката в турбото е P2563 Boost control position sensor range/performance problem + P0299 (Turbocharger low boost). Може ли всичко това да е в следствие на проблем с вакуума или просто е съвпадение да ми се случат тези неща накуп след 10 години и 180 К км безпроблемна служба?

  3. Тук за Лансер на газ ли си говорите ? Това не беше ли автомобил за 30-40 000лв ? А дали има такъв на газ вече ? :icon_blush:

    Има едно такси в София, жал ми е за колицата-очукано, боядисано на 2 на 3, че и с дюза за газовото на бронята...

  4. Упс, виж за линейките не се бях сетил... :icon_hmm:

    Айде благодаря на всички и весели празници. Стискайте палци, че тръгвам за София с шал, шапка, ръкавици, вериги, лопатка, трмос с кафе, туба с гориво, 3 телефона, суха храна за 5 дни и дребни за БТР-а :icon_bye:

  5. По въпроса за полицейските радари има изисквания в какъв режим работят и на какво минимално отстояние трябва да се намира за да бъде коректно измерена скоростта на МПС-то.

    Режимите на работа са два:

     

    Градски условия - минимум 150 метра

    Извънградско - минимум 300 метра

     

    Задължително обръщайте внимание кагато ви спрат - в какъв режим е радара и какъв е точния час на него....

    :icon_thumbup: Благодаря! Винаги казват, че е 3-5 минути назад! А дали всички радари имат т. нар. "фискално устройство", каквото и да означава това. Мисля, че е памет на показанията на уреда.

  6. Ако имате датчици под седалките (за коланите, еърбек и т.н), не разрешавайте на персонала в автомивките(а и вие също) да стъпва с коляно в/у седалките. Датчика скоро се сплесква и може да ви се появи грешка на комп-а. :icon_crying:

  7. За радардетекторите мисля, че е ясно. Имаше даже писмено уверение от някъкъв магазин, където се продават една марка, че са проверени и че удостоверява че са само детектори и го дават при покупка.

    Интересното е, че не са напълно пасивни както си мислех, лично видях как смущава сателитна антена на разстояние около 5 метра моя радардетектор :) Има някакви паразитни излъчвания...

    Има някакво параболично огледало или леща, за да улавя сигнала на 360 градуса и то създава паника, на мен дори ми се случи да активира аларма против кражби в мол-а, голям срам :help: Но пък 100 пъти вече ме спасява от мародерите в храстите,като прави впечатление, че като правило радарите са заложени там, където общо взето, няма кой знае каква опасност от инцидент, но пък има условия да се поувлече човек със скоростта и съответно да трябва да отговаря на въпроса "Кажи сега какво ше прайм?". Миналата седмица в началото на магистралата, но точно преди табелата за край на населеното място, на 60м след като бях спрял на червено, ме отстреляха с 84км/ч (според тях), но се "оправихме" след като си признах за детектора и настоях, че не се е задействал...

  8. Радар-детекторите са разрешени. След като устройството само засича сигналите на радарите - няма проблем. Ако ги смущава (активно устройство) - е забранено.

     

    Много, ама много благодаря! Весели празници на всички!

  9. Казвали са ми че OMV е най-добро и винаги само там зареждам.... иначеее нз ... надявам се след 1-вата смяна на масло само да изчисти някои грешки ....

    Според БС, единствените бензиностанции, които са представили сертификат за качеството на горивата си са ЕКО и Ромпетрол!!! :icon_hmm:

  10. Колеги, моля помогнете!

    Не мога да си намеря железни джанти за зимата. Става въпрос за новия Лансер.

    Аз съм в Русе и тук ми говорят за 120 лв бройката желязна джанта.

    Дайте инфо, за някъде от София, имам човек и може да ми ги вземе от там.

    10х.

    R - 16"

    J - 6.5"

    PCD - 114.3 mm

    offset - 46 mm

    Братлета, намерих нещо: Tyk и Тук

    Алуминиевите са по-красиви, но мислете, че може да се наложи да слагаме вериги и тогава... :help: А тасове 16" мисля, че не е толкова сложно да се намерят, важното е да са с по-малко дупки, за да пазят от лугата по пътя. И между другото, не е лошо да погледнете сезонните промоции на МотоЕксперт.

  11. Така, сложих новите джанти и зимни гуми и да споделя опит - страшно съм доволен от обслужването на Фулда България, джантите въпреки че ги избирах само на картинка са много добро попадение, ако съм имал някакви опасения, че могат да се пробват при такава онлайн поръчка да ми пробутат стари гуми се опровергаха напълно, когато видях, че са произведени преди 3 седмици. Монтажа го правят в един сервиз до Кауфланд, не му знам името, обслужиха колата за нула време.

     

    Относно гумите дали са добро попадение ще мога да кажа едва след като ги карам в зимни условия.

     

    Малко странно ми изглежда колата с 16-ки, но определено се опасявах, че ще е по-зле:

     

    ПъСъ: Извинявам се за мръсната колица. :icon_blush:

    Честито, колега, колата ти изглежда мнг. добре. надявам се и да се държи добре на пътя в традиционната варненска киша :good: Като падне първия сняг да кажеш как е :drive: И да не забравиш да си вземеш гумени стелки :icon_angel:

  12. Не правят - аз току що си направих поръчката и платих. В крайна сметка се спрях на Kristall Supremo Fulda и малко по-скъпи алуминиеви джанти, утре отивам за монтаж. Изуми ме, че ми звъняха да ме питат с колко болта са ми оригиналните джанти - като ми знаят каква е колата не могат ли да си отговорят сами на този въпрос?! :icon_blush: Да видим какви изненади ме очакват на място...

    Олеее, като минеш през тази процедура веднага да споделиш! Да видим има ли изненади :icon_hmm: Благодаря и стискаме палци.

  13. Малко коментарче относно гуми.бг:

    Нокиан 185/65R14 TL WR G2 XL - цена на сайта 106лв.

    В отговор на запитване от магазина на Мотоексперт в Горубляне(фирмата е една и съща) - цена 101лв.

     

    :icon_box:

    Хммм, може и да не съм прав, но мисля, че има около 5 лв. такса за доставка на гума, особено за тези от нас, които не са от София...както и да е, все пак благодаря! :good:

    П.С. А знае ли някой, дали при покупка онлайн правят отстъпка за 4 джанти + 4 гуми?

  14. Не знам при вас как е времето, но тук във Варна си е рано за зимни чипици... Като падне под 10-12 градуса температурата тогава :)

     

    Препоръчвам на всички да прочетат тази статия :link:

    Добре, че ме светна, щях да си умра прост по въпросите на зимната гумоупотреба :icon_clap: Благодаря, имаш бира от мен следващия път.

  15. Пичове, за зимата по-добре 16" с по-висока гума, още повече, че се намират стоманени джанти 16" 5 х 114.3 по 77 лв. + Nokian WR G2

    195/55R16 91H TL WR G2 XL по 145.00 лв. (гуми.бг) + декоративни капаци по 17.00 лв = 956 лв. Отделно за монтаж и баланс = около 1000 лв. ОБЩО!Това е моят план, мисля, че е приемлив :icon_thumbup:

  16. Не става да се поставят ограждения в самия резерват, просто на пътя не му е там мястото....

    Що се отнася до инцидента - колега, имал си голям късмет! И са били прави, че е 1 на хиляди, че колата се е движела на ход! Ако това огромно животно е перпендикулярно на пътя и ти го уцелиш точно между краката странично и тялото му от около 500 кила се окаже върху стъклото ти....................

    Пази Боже, малкият Дявол е бил на смяна!

    И сестра ми така каза...бил е най-малкия бебе-дявол. А и сега, когато колата е оправена ме много лесно да разказвам, ама тогава... Да вземат вече да я завършат тая магистрала, стига са крали от от фондовете, че не е нормално да се засташава човешки живот, за да имат кинти да хранят този и онзи някакви фолк-певици и манекенки. Те готините мацки и без това си падат основно по :mitsu-smiley:

    :rulez:

  17. Не бе, аз не се сърдя ,но просто помисли за момент,ясно е че в първия момент :icon_censored: :icon_censored: ама какво да се прави?Случват се и такива неща,на мен специално поне 3 пъти до този момент,като втория беше изключително сериозно положението - с вдигане на гумите от едната страна и така каране около 20-тина метра като каскадьорите :icon_blush: Без майтап, простих се леко с бронята от дясно и леко калника, щото там се ударих в стената...........после като сппрях, все едно нищо не беше станало, дори и не се ядосах, но после .........след около 3-4 мин. стан страшно, подгънаха ми се краката, пулса ми стана много тежък и силен , бе въобще кофти .............но в крайна сметка животното не беше виновно, сърна беше и още я виждам пред очите ми ,сякаш беше днес ............

    Лелееее, де да имах и аз такива нерви, че да ги приемах нещата толкова спокойно. А за акрането на 2 гуми направо настръхвам :good: Не се ядосах толкова на животното, колкото на ситуацията. Защо точно на мен трябваше да ми се случи!? От 100 години съм шофьор, всеки ден съм бил зад волана и такова нещо не ми беше хрумвало. Но сега пък си имам едно на ум.

  18. Съжалявам за случилото се, но елена не ти е виновен ,това си е "негова" територия,през която ние минаваме всички, така че ние трябва да внимаваме да не изкочи нещо на пътя, вместо да ти стане жал за него,ти с и тръгнал да го "доубиваш"..........И на мен са изкачали глиган, сърна в Ропотамо, и кон на Тракия и аз съм бил на косъм но нито за миг не съм мислел да ги "убивам"......... :icon_blush:

    Колега, аз само описвам чувствата си в момента и то с шеговит тон. Не ми се сърди, аз не съм убиец на животни. Но я се постави за момент на мое място...колата на 1 месец и вече за сервиза... какво да направя, да изляза да го нахраня и да го гушкам докато се успокои ли? :icon_angel: Колегите са прави, че трябва да се сложат заграждения, още повече, че това там е на главния път София-Варна и е резерват, а не естествен хабитат и такива инциденти са ставали и преди, както и сигурно ще продължават да се случват, дано поне да е без жертви и с минимални щети. За сега можем само да караме внимателно в този район, което и се опитвам да кажа с публикуването на своята история.

    А сега смятам да потърся ресторант, където сервират дивеч, че е време за обяд :drinks:

  19. И аз се радвам, че се видяхме и се запознахме. Аз също не познавах никого, но не бях от мълчаливите :D , ще помисля къде да се видим др. път ако е живот и здраве. Мисля си за Аспарухово, но ако имате идея къде точно... Имам вила към хижа Черноморец с барбекю и достатъчно място за всички, но трябва да оскубем тревата първо :drinks: Хайде лека, а аз отивам да мисля :yes3:

×
×
  • Създаване...