Премини към съдържание

KJ_Stamatini

Потребител
  • От него общо

    106
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Мнения публикувани от KJ_Stamatini

  1. Край на климатичното приключение :icon_thumbup:

    Заминало си беше самото електромоторче.

    Така и не разбрах смениха ли го или някак го поправиха, но след вещата намеса на майстора и 40 български пари, вече съм готов за зимата.

    Още веднъж благодаря на всички Ви за полезните съвети - спасихте ме от излишни главоболия.

    Да сте живи и здрави!

     

    П.с. Само ще спомена, че сервизът е Импас - 56, намира се в Чайка (дано модераторът не счете това за реклама - просто съм доволен от обслужването).

  2. Благодаря момчета!

    Точен удар в десятката и за Миленски и за rafaelo: Закарах я в поредния сервиз за авто-климатици, майсторът се навря под жабката пипна нещо (вероятно клапата) и воала, задуха си топло.

    Проблемът е във въпросното моторче. Не знам дали се е отчупило зъбче или нещо друго - до довечера ще стане ясно дали ще го бъде моторчето или ще трябва да си търся друго.

    Признавм Ви за разбирачи - той Милен няма нужда от моето признаване де, всички го знаят че е Майстор!

    Благодаря Ви от сърце за съветите!

  3. Благодаря за съветите момчета!

    Антифриз има (до горе). Факт е че тръбите към климатика са топли.

    Днес оставих по-дълго да духа и мъничко се затопли въздуха, но явно ще се окаже все-пак радиаторчето.

    Миленски, само ме учудва, защо майсторите не ми предлагат изобщо вариант за почистването на радиатора, а говорят за смяна?

    Благодаря още веднъж!

  4. Здравейте колеги,

     

    Моля за съвет: Преди няколко дни се наложи да позатопля купето на Галантеца и както съм правил през последните 7 години, пуснах климатика и ... ядец. Оказа се, че не духа топло. Проблем с хладното няма - ама топло не иска да подава.

    Закарах колата днес при двама различни майстори (на околовръстното) - и двамата предполагат различни неща: единият казва, че се е задръстило "казанчето", а другият, че се запушило "радиаторчето" (тръбите от към радиатора са топли, т.е. парно има). Може би аз не съм наясно и става въпрос за един и същи чарк и просто двамата наричат едно и също нещо с различни имена. Щото и двамата споменаха, че за да се ремонтира, трябва да се свали таблото ("това" било някъде зад него) и говориха за една и съща цена на труда (само) - 200 лева. Отделно цената на часта, като този с радиаторчето спомена, че ще трябва аз да си го намеря, щото било проблем с японските коли.

    Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има идея за неговото разрешаване, да сподели.

    Благодаря предварително за отзивчивостта!

  5. Здравейте колеги,

     

    Пуснал съм обява, че търся бензинова помпа за Лансъра на тъста (1.3 - 1988-ма).

    Получих отговор от колега, че има помпа но за модел 1.5 1990-та.

    Дали по-разбиращите от вас биха могли да ми кажат: съвместима ли е въпросната помпа с тази която търся.

    Благодаря предварително за помоща! :rulez:

  6. Здравейте колеги!

    Не няма да сменям помпата на Галанта с такава за Лансър ;-)

    Помпата обаче на дедовия Лансър (на тъста де) сдаде багажа след 25 години вярна служба и сега почна търсенето.

    Моля ако някой има излишна читава такава да помага.

    Очаквам включване!

     

    Наздраве!

     

    Много се извинявам за собствената си глупост - Лансърът е модел 1988-ма. Сори за грешката :drinks:

  7. Здравейте колеги!

    Не няма да сменям помпата на Галанта с такава за Лансър ;-)

    Помпата обаче на дедовия Лансър (на тъста де) сдаде багажа след 25 години вярна служба и сега почна търсенето.

    Моля ако някой има излишна читава такава да помага.

    Очаквам включване!

     

    Наздраве!

  8. Здравейте колеги,

     

    Днес бордолетът ме сюрпризира: Врътнах ключа и чек-енджина взе да мига. Съответно не ще да пали. А само час по-рано нямах никакъв проблем - запали си без всякакви грижи без никакъв намек че нещо може да не у ред. Откачих акумулатора с идеята да нулирам настройки - но резултат няма - мига си пустата лампа и не дава да запаля. Случвало ми се е преди да ми светне (непрекъснато) чека и то по време на движение (знаете как е - авариен режим на два цилиндъра) но като спра за малко (изключен двигател) и си тръгва нормално. Истината е че отдавна не го беше правила, пък и никога не е "мигала" така. Дайте идея какво може да е, моля. Опитах по съвета на Милен от една друга тема (http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=22937) да засека каква е грешката (с окъсяване на 1 и 4 крак)само дето не знам къде точно е пустата букса :icon_blush: Помагайте колеги :rulez:

  9. Т'ва чудо може да бъде всичко друго само не и Галант. Ако нашите Галанти наподобяват акула, това на снимките е по-скоро кит някакъв. Но пък вътре ми взема акъла - бих преглътнал дори десния волан, само и само да покарам в такава космическа кабина.

  10. Здравейте колеги,

    Честита Ви Новата Година!!! Много здраве, щастие и късмет на всички Ви!

    Е аз почнах годината с дребно проблемче (дано да е последното за тази година). Левият ми фар (късите светлини) угасна. Предположих че се е споминала крушката и въоръжен с търпение тръгнах да я сменям. Откачих захранването, а после и гуменият предпазител...и до тук. Не мога да измъкна глупавата крушка. Гледах в нета, четох във форума, гледах и някакво ръководство на руски език, но единственото което разбрах, е че трябва да махна някаква притискаща пружина, за да мога да извадя крушката. Ми виждам (макар и трудно, щото акумулатора малко закрива пейзажа) някаква пружинна тел, ама нямам идея как да я освободя. Дали е необходим някакъв специален инструмент и дали не е необходимо да сваля първо акумулатора (ама доколкото съм чел тук, това ще доведе до временни проблеми докато се пренастрои после компютъра). Предполагам, че самата манипулация е елементарна (все пак японски автомобил де), ама ме е страх да импровизирам - да не повредя пък нещо друго. Хелп ми моля!!! :rulez:

  11. Я и аз да се включа в темата: от няколко дни когато въртя волана (и в двете посоки) се чува някакъв шум, като че ли скърцаща гума или кожа. Тихичък звук - ама то знае ли човек, понякога от дреболиите излиза голямо главоболие. Не знам дали това не е "виенето" за което говори колегата, ама си е "червена лампичка". Ще съм благодарен ако някой от гурутата се изкаже по въпроса.

    Хубав ден на всинца Ви :rulez:

  12. Колеги, за тези от вас които не са разбрали ви осведомявам, че на 04-05 септемвери ще се проведе национален събор на клуба по повод честването на рождения ден от създаването му. Надявам се да има сериозни фенове от Варна, и да не съм единствения представител от града както обикновено се получава. Поздрави!

     

    П.С. Стамене, надявам се да изтупаш прахта от палатката и да си отново с нас. И да си имаме отново професионален видео оператор :)

    Бат' Емо, знам че натрупах бая червени точки с липсата от последните сбирки, ама все нещо не уйдисва. Ей на и сега - баш на 5-ти септември имаме тийм-билдинг в службата (на зелено в Кантарджиево)и няма как да се скатая, щото съм баш-организатора, плюс че там го играя "Роско" (наздраве Роска :drinks: ) и скарата е мой ангажимент (40-50 човека не се хранят лесно). Иначе съм много навит за ден-дена - имам чудесни спомени от събирането миналата година, ако и да ми капеше дъжда в палатката (е махмурлъка на другата сутрин гледам да не си го спомням). Искрено съжалявам, че така съвпаднаха датите и ако нещата при нас се променят (веднъж вече сменихме датата) нарамвам камерата и поемам за Загорето. :rulez:

  13. Такаааааа ли? Нас ни отсвири и ни забрави, ама като чу за жена с галант и черпене веднага ти светнаха очите :D

    Ми сега квото и да река - ще прозвучи оправдателно...ама комбинацията готина мацка + готин Галант - тва си е убийствено брат :good:

    Да ме извинява Звездичката за израза :drinks:

  14. Само ще цитирам Милен: На тези двигатели е възможно примерно лагерите на коляновия вал да се случат 4 (четири) различни размера - като разликата между тях е по каталог 4 хилядни от милиметъра. Нали се сещате за какви хлабини идва реч. Ама то за това човек трябва да почете малко книжки.

×
×
  • Създаване...