Премини към съдържание

Peter P

Потребител
  • От него общо

    513
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Мнения публикувани от Peter P

  1. Благодаря за бързия отговор, значи на вратата свети 1 демек да не бутам нищо, а на задните и пасажерската има ли подсветка?

     

    няма подсветка отзад и на пасажера, не пипай нищо. На аварийния бутон за 10г. 3 пъти ми гори крушката, сменя се сравнително лесно. Ето я и моята тема по въпроса:

     

    http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=15844&st=0&p=167455&hl=+%EA%F0%F3%F8%EA%E0%20+%E0%F3%F2%EB%E5%ED%E4%FA%F0&fromsearch=1&&do=findComment&comment=167455

  2. Преди малко на студен двигател отново оборотите бяха ниски. Поръчах сонда Вемо с букса за около 160лв. Според майстора запояване на буксата не било желателно.

     

    Толкова е майстор. Аз карам вече 100 000км със "запоена" букса. Vemo е на късмет, дал си двойно като цена над Denso или NGK само заради буксата...

  3. Да, наистина така се оказа. Сондата работи, но няма подгрев. Не разбрах доколко е голям този проблем. Досега си я карах така.

    Иначе диагностиката показа, че катализатора си е наред. Проблемът бил в две лули и повредени свещи. След смяната им и обучението на дросела, двигателят работи по-добре от преди. Сега чуденката е дали да поръчам сонда от Великобритания или заместител. Благодаря на Stanislav Konstantinov и angel1223 за полезните съвети.

     

     

    Сложи универсална (заместител) на Денсо или NGK и ползвай буксата на старата сонда.

  4. При мен обаче като го свалихме стъпковото моторче беше счупено . Отидох при Милен тук в Пловдив и го побългари с една скоба . Сега работи но не адекватно . Вече държи горе-долу нормални ниски обороти но при студено палене не може да държи високи . А преди това винтът на дросела е бил баран и за това е държала високи . Въртяли са го за да не гасне когато е студена . Сега на студено паля и оборотите стоят на 750....след няколко секунди бавно се вдигат на 1200 после като загрее падат пак на 750 . Нещо моторчето не е адекватно . Пък никъде ги няма . По моргите също . За това предпочетох варианта да чакам новото

     

     

    Това е друго нещо. Не съм сигурен, но потърси по обявите за стъпково моторче от Лансер, може да е същото.

  5. Намерх стъпков мотор в али експрес 😆 ако стане ги признавам китайците. Почвам да си взимам не само телефони от там ...

     

     

    И при мен даде грешка P0505, проблемът изобщо не беше в стъпковото моторче, то си бачкаше идеално. При мен държеше 1200 оборота на загрял двигател, случваше се да ги качи до 3000-4000 и не ги сваляше до като не го загася. При мен се случи след като реших да си почистя дроселовата клапа и пръсках директно със спрей за почистване в нея без да я демонтирам. И аз обвиних стъпковото моторче като видях грешката, свалях го да го чистя, да не би да съм го засегнал при чистенето на дросела, но нямаше разлика. Отидох при DJ-a и той ми настрои TPS-a, от тогава никакви проблеми с оборотите.

     

    Отиди при някой, който разбира да я погледне. Няма смисъл да хвърляш пари за проба-грешка.

  6. Благодаря колега , но мисля ,че оригиналния фар си е по-добре от Depo.

    Ако вече рефлектора е заминал бих сменил целия фар.

    Варианта с смяната на стъклата само ме интересува, тоест дали пасват и как светят.

    Благодаря!

    Поздрави!

     

     

    Аз пък не мисля, че оригиналният е по-добър. Закупих колата на 6 години, с оригиналните си фарове и още тогава бяха нацепени и матирани. А Депото не е мръднало. Депото е за фейслифта, с лупи и е по-красиво от едносекционните.

     

    K4aQQyc.jpg

    r5UgxIO.jpg

    gNC5gwU.jpg

    9GqLu6r.jpg

  7. Колега а би ли ми казал какъв антифриз да търся. В книжката пише Dia Queen Super Long Life, а от прочетеното доколкото разбрах мога да го заменя с всеки отговарящ на стандарт VW TL 774-G. Правилно ли съм разбрал.

    Благодаря.

     

    Аз слагам IGAT G12++.

  8. .....глупости.....ако е 2.4 мотора , то има две разновидности....едната е с МИВЕК системата, която е 160 коня, а другата е обикновен многоточков инжекцион, без МИВЕК системата,той е 150-156 коня.....ако е 140 коня мотора на Оутлендъра значи е 2.0 мотора, с два разпр. вала......

     

     

    Има и 2.4 на 140 коня, 2003-4г. автоматик, имам познат с такъв, щатско изпълнение. Каза, че го е продал наскоро...

  9. Здравейте, и двете вежди на задните калници са "тръгнали" (ръжда) и ми се иска да ги подменя, но за съжаление не мога да намеря такива. Дали мога да ползвам от др. модел заместители, някой дали е правил тази процедура?

    Аутлендър 2003г.

    Поздрави,

     

     

    В крайна сметка сложих от Мондео след като пуснах темата, най-паснаха. За съжаление, майсторите си оставиха ръцете и пак тръгна ръжда по тях...

  10. Мдаа , добре но Вие сте си от София, на мен ми е много далеч и немога да му закарам колата:( , та вчера съм оставил колата за смяна на съединител и тампони на задни носачи .Та надявам се да се оправи .Проблема е че в нашия град няма читави хора де разбират от японски коли :icon_crying:

     

     

    Идеята ми е, че може проблема да ти е елементарен със скоростите. Ремонтният комплект струва 10на лева, а ремонтът не е нищо особено, имай го предвид.

  11. Ами незнам дали имам :)

    Съединителя е твърд и по някога трудно влизат скоростите особенно задната и вече съм го поръчал и взел ЕКЗЕДИ -450лв, а когато натискам съединителя има едно " цъгъркане " отпред, надявам се като сменят съединителя вече да го няма.

     

     

    И аз имах проблем, скоростите влизаха много трудно, едва включвах. Минах през DJ-я и ми реши проблема с ремонтен комплект на Seiken за долната помпа на съединителя...

     

    http://realparts.ru/upload/watermark/temp/SK313812.jpg

  12. Здравейте,

     

    Може ли да ми кажете за колко време се сменя съединителя на Аутлендър 1 , понеже ми предстои пътуване , а и трябва да сменя съединителя.

    Различни майстори ми казват ралични времена от 2-3 часа до 2 дена.

     

    Моля за бърз отговор за да знам къде да отида :)

     

    Благодаря Ви предварително!

     

    Зависи от майстора, но за 2-3 часа едва ли... Ако си 4х4 кардана също е долу. За да не се претупа си отива над половин ден.

  13. Здравейте!От скоро си смених фаровете на аутлендъра,с фейсовите от 2006год. които са с лупи на късите светлини и отделно са дългите светлини,но сега когато включа на дълги ми гаси късите.Искам да попитам дали оригинално е така на фейса или трябва да се преправя? Благодаря предварително!

     

    Търси читав електричар да ти сложи реле, и аз смених моите с фейслифтовите и електричаря ги направи да светят заедно - къси и дълги като дам на дълги. Сложих и ксенон, светна идеално.

  14. Здравейте, колеги!

    Ще съм благодарен ако ми дадете инфо за точното масло за преден диференциал и заден за Аутлендър 1 2.4 Mivec automat.

    Смених маслото на автомата.Сложих оригинално от Мицубиши закупено от Ратола с любезното съдйствие на колегата Мирослав.

    За мое спокойствие искам да сменя и на дифовете,тоест доколкото разбирам имам заден диференциал и отпред раздатката?

    Ако греша моля да ме поправите и посъветвате.

    Благодаря!!!

    Весели празници на всички!

     

     

    Защо не се обърнеш пак към Миро?

×
×
  • Създаване...