Премини към съдържание

vasil_devil

Потребители
  • От него общо

    3
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което vasil_devil е написал

  1. Колега, преди седмица сложих според мен правилното масло за тази кола 5W30. Преди това, за около година и 4 месеца, всички "майстори" и тънкосметкаджии ми повтаряха "10W40 е маслото за тази кола по каталог", "това е маслото 10W40 за тази кола, за този климатичен пояс" "недей да даваш пари за глупости, тази кола е на 150000 км и й трябва полу-синтетика", да ама bullshit!!! Слагаха ми какво ли не Valvoline, Mobil...(искам да подчертая, че не съм ходил в кварталния евтин сервиз, за да спестя пари, напротив!) А аз като човек, който разбира от други неща и не работи всеки ден в сервиз им се доверявах, до толкова, че в последните месеци да се изнервя до неузнаваемост на обичания от мен автомобил, който работеше като дизелов опел кадет... Докато в един слънчев ден не се отбих до така недолюбваната от много хора Ратола, където момчетата, които си разбират доста повече от работата ми сложиха пълната синтетика 5W30 на Мицубиши, специално произведено за автомобили производство след 2009г и след това ЧУДО... НЯМА тропане на повдигачи, шума се махна за 5мин, колата "дърпа" адски бързо, не можех да повярвам, дори и сега не мога да повярвам какво се случи с тази кола(Carisma 1.8 GDI 125 HP), след като сложихме това масло, имам чувството, че и тя с мен припявана на Дио, докато я карам... Няма да го хваля повече, защото започвам да звуча като от реклама на "Космодиск". Както и да е, та от там ми казаха да го сменя следващия път отново с 5W30 и след това, че мога да мина на 5W40, но в никакъв случай на 10W-нещо си!!! Моята препоръка е да не пестите хора някакви си 70-80лв, а си сложете качествения продукт за да карате с удоволствие и за да не съжалявате като мен, че сте карали 30000км страхотен двигател с грешното масло! Това са ЛИЧНИТЕ ми впечатления, поздрави и успех!
  2. Аз моята Каризмичка я карам с 10W40 на Valvoline полу-синтетика и доскоро се държеше доста добре с него, но от скоро се чува едно досадно тракане от двигателя. Ходих на сервиз и от там ми казаха, че шума е от повдигачите и ако сменя маслото с 15W40 този шум ще изчезне. Преди 1000км. смених маслото отново с 10W40, шума се появи малко преди това и ме дразни, сега чудя какво да правя- да мина ли на 15W40, тъй като двигателя е на 150 000км? Моля за съвет
  3. Колега, Лагерчето за компресора на климатроника дали ще пасне на моето Mitsubishi Carisma GDI 1.8, 1998 г? Благодаря предварително.
×
×
  • Създаване...