Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Abso

Потребители
  • От него общо

    17
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Стара Загора

Abso's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте! Миналата година преди 30к км смених кутията заради шум и сега пак започва да се чува същият шум. В началото шума е като на разбит аксиален лагер и постепенно започва да се чува и по време на движение. На предната кутия се чуваше на 4-та предавка когато я смених. Дайте някакво мнение по въпроса.
  2. Здравейте колеги. Кажете от каде мога да си закупя сегменти за колта 1,3 12V 97година, 4G13 е мотора. Рамата е : JMBMNCJ1ATU014526. Помогнете да върна мъртвеца при живите. Някой ако знае от каде мога да намеря може метне и смс на 0898904850. Благодаря предварително !!!
  3. Abso

    Молба за съвет

    климатика на колта се слага за един ден бате има си окабеляване а монтажа е за аматиори
  4. Маркучите са наред от там започнах. Доста я поразглобих ама не откривам нередности освен нагара по дросела ама и той не беше много. Забравих да кажа че ми даде и по голям разход на газ. Обикновено ми гори 6.5 а сега ми даде към 9. 1-вата ламбда не работи мноо добре ама тя от 2-3 години е така заради нея сложих газовата преди време. И на компа я закачах няма грешки и деиствителните стойности са добри и общо взето колата перфектна ама не работи добре като е студена :P
  5. До сега бях в сервиза смених и кабели и свещи защото новите ми свещи на 5-6хил са заминали обаче май пак остава проблема. А TPS-a нали не си го разместил? И какво разбираш под тихи обороти на студен двигател? По принцип трябва колкото е по-студено да са толкова по-високи и като наближи работна температура тогава да паднат. Също така газово имаш ли и някой газаджия да е барал където не трябва ? Дори всичко да е правилно функциониращо, ако е разцентрована клапата например може от там да ти идва проблема. А може и да е нещо друго. Не съм го пипал TPS-а и да има газ обаче и на бенз и газ е така а под тихи обороти разбирам да са към 1000-1200 и да паднат на 750 обаче те са сигурно под 500 докато е студена като стопли се оправя. Газта не е пипана от преди година. Проблема се появи след преминаването на 150км и като спрях 2дни не съм я палил до 3-тата сутрин когато запалих и огасна и така няколко пъти докато накрая потеглих с повечко газ и като загря се оправи. Това е давайте с идеите да разглобя още нещичко и благодаря за помоща
  6. А знаеш ли колко горе долу трябва да е хода на стъпковия мотор, защото сега го извадих и хода му е около 1мм и като го сложих пак не реагира като му вадя и слагам буксата
  7. Точно по 30ом ги има там кадето ми казваш. Вече идея нямам какво се случва. Сега ще кажеш ли кое е следващото което трябва да изровя и дали се управлява с 12в тоя мотор
  8. Благодаря сега ще премеря и пак ще пиша. А да те попитам кое го управлява тоя мотор
  9. Просто го зачистих, не съм го мерил, защото идея си нямам какви стойности трябва да даде. Ако знаеш нещо и имаш желание да подскажеш - кажи и почвам да меря.
  10. Здравейте колеги от доста време не бях влизал тук, но великденския ми подарък беше да ми изчезнат тихите обороти на празен ход при студен двигател и се започна голямото ровене. Колта е 1,3 12v 97година 5-та генерация свещите са нови NGK свалих дросел клапата и стъпковия мотор и ги направих като нови, следващата стъпка беше тополиния датчик обаче мал шанс. Доколкото съм запознат оборотите трябва да ги вдига стъпковия мотор, както ако си включа климатика преди ми вдигаше оборотите а сега почва да тресе и отива да гасне. Според мен проблема си остава в стъпковия мотор. Някои ако може да подскаже дали мисля правилно или греша и ако е така от каде мога да намеря стъпков мотор нов или втора няма значение стига да е работещ. Благодаря предварително за съдействието.
  11. Abso

    Ппоблем с Климатика

    Мерси колега, но ще ти отговоря след около седмица понеже се занимавам с автоклиматици и съм се хванал да го правя и в понеделник го нося да го минат на фреза, ако не стане ще ти пиша.
  12. Abso

    Май гори масло ...

    Това за 10W40 ясно ама каква марка
  13. Abso

    Май гори масло ...

    Проблема и е в маслените сегменти и гумичките иначе колата си е перфектна. Да се надяваме че скоро ще спре да го гори, а и някак си не ми се продава. Освен да сменям масло нищо не пипам и сега и климатика де, а и предпочитам да я оправя поне знам че има компресия. Ако я сменя няма гаранция че и другата няма да гори, а може дори да няма и компресия. Доста съм мислил по този въпрос по принцип. Мерси за савета все пак, ама ще пробвам да я излекувам ако не се оправи тогава вече ще я оправя нотариуса. Между другото с какво масло точно ги карате вашите Муцита ???
  14. Abso

    Май гори масло ...

    Хаха има нещо такова. Скоро не съм я мерил преди около година си беше добре. А маслото го сменям на 15000км. Ама стига с това масло, кажете от каде мога да си намеря компресор за климатика ?
  15. Abso

    Май гори масло ...

    Нем имам предвид 600г на 1000км. Нещо не мога да и нацеля подходящ тип масло. До 4000км след смяната не го бутва и след това на всеки следващи 1000 доливам 600г. Сега я карам с Fuchs 10w40 и се държи малко по-добре, но пак го гори. А 15W40 на Colt след 96г. по-добре не слагайте, превръща се в куц кон и не може да влезне в обороти така както влиза с по-тънко масло.
×
×
  • Създаване...