Премини към съдържание

Emo Nikolkov

Потребител
  • От него общо

    21
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Emo Nikolkov е написал

  1. Няколко снимки и от мен: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=353462
  2. Не искам да те подвеждам, но мисля че около 2500 - 3000 лв. Но най добре се обади или отиди направо в ХЕЕД.
  3. Ако не се лъжа последно замерихме около 400 Нм на колелата
  4. Спирачките и другите "джаджи" са от ХЕЕД 91. Супер Мен прав си за доста неща. Колата е с предно предаване и и е голям проблем да зацепи и съответно и времето не и е добро. За това искам да я направя с двойно предаване (между другото пускана е само един път за време защото не е завършена). Относно инжекторите както вече писах трудно смогват но подаването на гориво е съобразено с този факт и за сега настройките са такива че да не се случи обедняване. Това всичко разбира се води до много компромиси като цяло с вървенето на колата и поради този факт се нуждаят и те от спешна смяна. Чак тогава можем да я надуем по-сериозно. Но както ще видите в неделя и така не е за изхвърляне. Разбира се с ваша помощ надявам се ще доведем проекта до края.
  5. Предложение: Неделя. На паркинга на Практикер в Люлин в 14.00 ч Ако има по-добри предложения - давайте.
  6. Колеги радвам се за проявения интерес към моя скромен проект. Ще се радвам да направим една среща на съмишлениците и феновете на марката. Само моля нека да е в неделя. Иначе където решите че е удобно за подобна среща.
  7. До колкото си спомням с оригиналните бутала я надухме на около 0,6 или много малко повече и извлякохме около 260 к.с. Смятам че на 0,5 няма да имаш проблеми. Но нека да предупредя всички Вас които сте решили да се захващате с подобни начинания и още не са го направили. Много скоро след първич ъпгрейд с 50-60 коня те няма да ви стигат и ще ви се приискат и малко още... и после малко още и така се вкарвате в един "водовъртеж" от който повярвайте ми няма излизане. Не че е толкова лошо но всяко едно покачване на мощността повлича със себе си ъпгрейд и на някой друг агрегат, после пък нещо се чупи....абе разбрахте ме надявам се. В никакъв случай не се опитвам да ви отказвам, но просто ви предупреждавам! И аз така влязох във въртележката и сега връщане назад няма. В началото уж само 60-70 коня... Абе кеф цена няма. Ще се видим някой ден и ще разберете какво имам в предвид. Ако някой иска да пусне предложение за среща в София някоя събота например. П.С. А иначе всички доработки и части са правени в ХЕЕД-91.
  8. Немога да я кача втората снимка. Нямало пространство. :icon_blush: Съжалявам, ще опитам утре може би.
  9. Доста по-лесно щеше да бъде с готов кит, но за този двигател няма такива...или поне като започнах с начинанието преди година и половина нямаше Ето и спрачките..
  10. Колеги открих две снимчици още от самото начало на преработките. На едната се вижда привода за който вече писах и компресора, а на другата предните спирачни механизми. Не е много но само тези имам. По нататък ще я снимам и ще ви изпратя още - ако ви вълнува разбира се.
  11. Да суперчарджър - или с други думи механичен компресор свързан към коляновия вал с ремъчна предавка. Тук трудното беше, че трябваше да се разработи специален привод, тъй като от ляво нямаше място за компресора. Ще кача снимки като мога. Интересно е да се види.
  12. някой внасял ли е автомобили от Англия? Предложения за Английски интернет сайт за продажба на такива
  13. да Къде си ме снимал. На Божура или в Дупница?
  14. Aми можем да се разберем за някаква среща. Дайте предложения. И снимки ще ви кача само че първо трябва да я снимам.
  15. Доста промени претърпя "моторчето" а от там съответно и трансмисията и... Като начало - комппресор Вортех който може да се надуе до 1,5 бара, а сега работи само на около 0,7 понеже се нуждая от по-големи инжектори. За сега съм още с оригиналните и работят на 101% от възможностите си. Към компресора съответно и едно интеркулерче. Да не забравя специално изработените в Германия поръчкови бутала. Оригиналните още на първия тест здадоха багажа. Нов компютър Аутроник Изцяло нова генерация 70мм и съответно нов изпускателен колектор. Само едно гърне накрая - звука е потресаващ... Съединителя също е сменен с керамичен. Нови спирачни механизми отпред с по 8 цилиндърчета на апарат - все пак трябва да може и да се спира... Амортисьори и ....сигурно ще доста неща пропускам, но това май са основните. Всичко труд и части - май някъде малко над 50 000 левчета :icon_crying: Ама какво да се прави - страст знаете как е.... жена ми ще ме убие Следващата стъпка е да сменя инжекторите с такива с по-голям дебит и съответно да вдигнем налягането на копресора - и със сигурност ще ударим и доста над 400 к.с. Само не е ясно дали ще издържи скоростната кутия.
  16. Имам Галант 2003 година с двигател 2,5. Малко съм го "поразпилил" до към 300 кончета че и отгоре (на двигателя). И както се досещате трудно хваща пътя, та за това имам намерение да го направя с двойно предаване. Някой може ли да ми помогне с това начинание?... че следващата стъпка е около 400...
×
×
  • Създаване...