Премини към съдържание

Seyhi

Потребители
  • От него общо

    18
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Sofia

Информация за профила

  • Пол
    Мъж

Seyhi's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Seyhi

    Инфо за DI-D двигатели?

    Благодаря колега, след упдейта на форума малко не се ориентирам, сега ще потърся пак Да тези мотори са след фейстлифта...
  2. Колеги чувал съм, че каризмата е здрава кола като окачване, но този двигател ДИ-Д читав ли е. Комън рейл ли е? Дайте инфо за него,..... консумативи??? Не можах да откия инфо за него във форума.
  3. Seyhi

    Галант 2.0 дизел

    Колеги още 2 въпроса, и ви оставям на мира. 1.Това с пукането на главите - колко пари излиза ремонта или се купува нова? 2.Скорости - само синхронизаторите ли се развалят или? Колко пари струва ремонта?
  4. Seyhi

    Галант 2.0 дизел

    Колеги, да си призная, много съм доволен от този форум. Много бързи и достойно отговори. Надявам и аз скоро да се включа към вас с някой Галант или в най-лошия случай Каризма GDI. Благодаря ви за отделеното време и съдействие. Много безаварийни километри на всички. Ще следя от близо форума.
  5. Seyhi

    Галант 2.0 дизел

    Колеги, благодаря за изчерпателните отговори! Аз твърдо съм за Галанта, но само трябва да измислим някакъв вариант за шума в купето при дизела. Дали може да се слагат допълнителни вати или шумоустойчиви неща... за обезшумяване в купето.
  6. Seyhi

    Галант 2.0 дизел

    А между другото само леко да попитам - колко гори Галанта градско 2.0 TD 90 коня? Много ли е шумна? Важното е от вътре да не се чува чак толкова много. В сравнение с TDI на VW '98 год Пасат, по-тих ли е или по-шумен отвътре?
  7. Seyhi

    Галант 2.0 дизел

    Благодаря колеги. Ами аз само немски коли съм карал до сега, и за това имам наблюдения само върху тях. Не мога да коментирана нещо, в което не съм се качвал. Но със сигурност ще опитам някой Галант TD да видим, въпреки че сега бензина и нафтата са почти на една цена. Не знам дали си заслужава за дизела, но ще карам повече в София. Затова май си заслужава къде 8л/100 км., къде 12л/100 км. бензин (нали горе-долу казвам). Сега някой да не се засегне, но си е истина - мотор 2.0, 136 коня бензин си гори в София 12л., според моя начин на шофиране. Но това е друга тема и не искам да я коментираме. Още веднъж ви благодаря за бързите и добри отговори. Ориентирам се твърдо към TD Галант. П.П. А и още нещо - по какво да позная добрия, запазен мотор? Става въпрос за TD на Галанта. Имам предвид за турбото особено. Какво да гледам по двигателя? Как да разбера, че не е издухан? Мерси.
  8. Seyhi

    Галант 2.0 дизел

    Колега todor, виждам че си със същия мотор TD 90 коня. Доволен ли си от него? Имам предвид като вървене, тяга, ускорение. Имаш ли наблюдения върху 1.9 TDi мотори 110 коня на Ауди или VW? Имам предвид като за сравнение с мотора на Галанта. Разбрах, че голяма разлика няма с конските сили, но да не забравим и скоростната кутия, нали и това има значение за вървежа, тяга, еластичност. Ускорява ли бързо при ниски обороти, както VW? Питам те, защото имам малко тежък крак (малко, не много). Моля да ме извините, че ви сравнявам колите с немските, но дизелова съм карал само такава. И на мен ми се кара Галант и за това питам.
  9. Seyhi

    Галант 2.0 дизел

    Колеги, аз също се интересувам от този двигател на Галанта - TD 90 коня (4D68T) и имам един такъв малко интересен въпрос. Тъй като баща ми кара Пасат 1.9 TDi, 110 коня, '98 г. и съм доста доволен от него. Но японското си е японско. Сега дойде време и аз да си купя кола и съм решил да е Галант TD, 4D68T мотор, че ми писна от немските... Та въпросът ми е дали 4D68T мотора е толкова бърз, еластичен и мощен колкото на Пасата? Има ли същата тяга? Защото разликата все пак е 20 коня, нямам наблюдения върху Галанта.
  10. Благодаря колеги,получих инфо достатъчно. Решавам твърдо - Каризма дали 1.8 МПИ или ГДИ , ще се разбере на место,стига да е читава. Гледам по mobile.de има добри оферти за 3000 euro мисля че са читави.Пък ако намера нещо читаво и в Бг, разбира се първо през Милен и тогава. Мерси колеги, отново. Съжалявам, че се повториха някой въпроси, които меже би ги има зададени вече. Като закупя каризмата ще се похваля и ще почерпа разбира се , на сватбата :D Да сте живи и здрави.
  11. Споделете за тоз кабел с бубината да видим,страшно ли е $$ ? Колко километри изкарват едни свещи и бубина ,или ги сменяте на година или....?
  12. Рабира се, че ще почерпя, живи и здрави да сме, само да се присъединя и аз с някаква японка, дали каризима или галант.. Честно да ви кажа, обичам големите коли с добрата возия, НО в момента не мога да си го позволя и съм се ориентирам повечето към каризима за сега . Някой ден, като дръпна малко финансово, ще я сменя с по-голяма и нова.(дай боже всекиму) Каризмата много ми харесва, но си мислех за ГДИ двг. Колега, голяма ли е разликата на подръжката м/у GDI и MPI? Чел съм доста за ГДИ, но не казвам лоши думи за МПИ, може да е по добър вариан за мен Може ли да помоля някой, да драсне 2 реда за разхода на гориво на 1.8 МПИ (116) (горе долу) без филми. Ааа и още нещо, колко струва смяната на свещите,лулите и кабелите на 1.8 GDI Carisma?
  13. Само още един въпрос към DJ може ли да ми кажеш колко ще ми струва отстраняването на тези минуси за всяка една от тях(приблизително), кадето си ги написал към двата модела. А най важното,дали се отсраняват всичките? За да мога да преценя колко пари да си отделям за ремонт,като за начало. Мерси
  14. Благодаря на всички колеги които си дадоха мненията и ме информ. доста, Dj Tymbi много задоволитен отговор мерси Ще се огледам за читава кола пак на каквото попадна дали Галант или Каризма,важното да е японка. Категорично съм против АГУ,само бензин,за икономия си има дизели според мен, но всеки си има вкус. Мисля че галанта ще гори в София поне 12л, това е относително казано нали да не разгорещяваме темата пак с разходи, но все пак някой може да ми каже Галант 2.0 колко прави градско и ГДИ 2.4 също.Само за ориентация нали,без да се пускаме във филми. Мерси
  15. Колеги, има ли голяма разлика на Каризма след фейслифта, т.е освен интериор (малко) и екстериор. Нещо по окачването.....,traction control има ли? Какви са новостите? Нали като цяло каризмите нямат проблеми с тракането на врати,скърцането на седалки, табло и т.н, купето им е изолирано добре спрямо шума ?
×
×
  • Създаване...