Премини към съдържание

Haho

Потребител
  • От него общо

    38
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Haho

  1. Ако е много зле по добре си намери някой двигател по запазен за около 300 лева и си готов ... ремонта може и повече да ти легне,а и няма да е с оригинални части предполагам ...

     

     

    а на колко хиляди ти се скъса и каква марка са ремъка и ролките?

    В момента работят в сервиза и очаквам скоро да ми кажат какво е положението по-точно.

    Ремъка е Mitsuboshi, ролките и хидравличния обтекач са оригинални до колкото си спомням. Изминал съм 66 хил. км след смяната, за малко под 4 години.

  2. Добър вечер колеги , както е видно от заглавието вчера за сефте се сдобих с такъв проблем . Понеже съм доста на "Вие" с материята ще помоля за съвети и помощ . Колата е Каризма 1.8 ГДИ 125 к.с. 1998г. Ремъкът се скъса по време на движение / 100-110 км/ч / , но поради късното прибиране не можах да я оставя в сервиз .

     

    Здравейте, и на мен ми се случи, вчера на магистрала Тракия.

    В момента е в сервиз колата, разглобяват двигателя. Bercut, колко ти излезе ремонта ориентировъчно?

  3. Забелязах и още нещо, което ми се струва странно. При подържане на една скорост с еднакви обороти се усеща едно леко спадане на мощност, което след донатискане на педала на газта изчезва мигновенно. Според вас на какво се дължи това? Благодаря предварително :)

     

    Подобно, почти неосезаемо пропадане в мощността усещам на гладък път, 5-та скорост около 120 км/ч. Цитирам скоростта, защото не си спомням точните обороти, но определено е при едни и същи условия (съответно обороти). Обяснявам си го с превключване на режима/картата за управление на двигателя в ECU-то. Съвсем слабо е, сякаш се пропускат 1-2 впръсквания/възпламенявания на някои/някой от цилиндрите. Не зная дали говорим за едно също разбира се, така че приемай думите ми с "щипка сол".

  4. Здравейте,

     

    Преди 3 дни забелязах, че постоянно ми светят и двете задни светлини. Многократно превключвах на задна и обратно но без ефект. Тъй като ми се налагаше да тръгна на дълъг път просто извадих крушките за да не смущавам движещите се зад мен.

    Въпроса ми е, възможно ли е да е реле със залепнали контакти (достъпно в двигателния отсек) или по-скоро е някакъв превключвател, за който ще се наложи да търся сервиз?

     

    Колата е тази от подписа.

     

    Поздрави

  5. Здрасти,

     

    И аз съм за Omron. Имам наблюдения (с продължителни паралелни измервания в болнична обстановка) от модела Omron M10-IT.

    Купувал съм 3 броя - първият от бг, последните 2 от UK. В момента цената там е много добра, и дори с доставката може да ти излезе по-евтино от бг: http://www.amazon.co.uk/Omron-Pressure-Dual-User-Facility-Dual-Size/dp/B001DBQIJW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1358757232&sr=8-1

     

    Поздрави

  6. Здравейте,

     

    От известно време забелязвам следния проблем. Когато правя десен завой с голяма дъга и относително голяма скорост (60-70км), в момента в който дясната предна страна олекне заради центробежните сили, се чува скърцащ звук като от пружини от дясната предна част. Изглежда когато олеква окачването в предната дясна страна и гумата пропадне по-ниско тогава се получава. Подобен проблем отсъства при същите условия при ляв завой.

     

    Ще я водя на сервиз да погледнат, но ако някой има идея от какво може да се получава ще съм благодарен да сподели.

  7. Яко дупки,дано да са ги закърпили скоро ,че преди 2-3 месеца не се караше........

     

    Пиша от Гръцко, вчера минах по този маршрут, пътя е добре. Наистина има един участък около Юндола с малко дупки, но не е повече от 5-6 км. Иначе пътя е много приятен, няма почти никакво движение, а на КПП-то сякаш бомба е паднала - никакъв трафик.

     

    Поздрави

  8. Този петък ще го пробвам и живот и здраве ще пиша след като се върна как е.

     

    Вчера и аз мислех да мина от там но се отаказах, преди малко се върнах от Солун през Кулата-София-Хисар.

    Юндола-Гоце Делчев трябва да е много по-добър от Батак-Доспат.

  9. Oтиди в магазин или сервиз за климатици и купи спрей за почистване. Напръскайте радиаторите, особено външния и после го измийте с водоструйка, ако не сте го направили.

    След смяната на филтъра определено се подобриха още повече нещата. Вчера пътувах до Варна, външна температура 32-34 около 18 ч, съвсем приятно се справяше климатика. Мерси на колегите за информацията и насоките.

  10. В Казанлък, ама съм 100% сигурен, че и във Пловдив има кой да ти свърши работа.

    На предишната страница има една табличка с температурите и наляганията които трябва да прави.

    11-12 градуса е горе-долу добре, ако ги задържа и на по-ниски обороти. Ако ви се хабят излишни средства може да почнете да търсите причината. Първо изчистете кондензатора и изпарителя (радиаторите), може да са затлачени с боклуци. 680-720гр. ти е фреона. Датчика за осветеност вдига оборотите на вентилатора, ако е пряко осветен от слънцето и е на автоматичен режим. Този, при който сте ходил, ако се занимава сериозно с ремонт на климатици трябва да може да го дооправи.

    Здрасти,

     

    днес влязах в бокса за планова подмяна на дискове и накладки. Ще сменят и филтъра на купето и ще видя как е. Междувременно понеже тези дни постоянно шофирах на пуснат климатик (да го "тествам") и днес съм на фервексо-подобни отвари :) - знам че със здравето шега не бива, но явно все пак съм успял да се простудя, явно не е съвсем зле работата.

  11. Ами не знам, но имаше осезаема промяна. Има значение какво има вътре все пак. Отделно човека, който го сменя ми обясни че е възможно да си измени качествата с времето. Другото което е повечето машини "рециклират" фреона - отделят маслото и вероятно минава през дехидратор в самата машина и после го събира в общ съд, където може да има фреон със всякакъв произход (турски, китайски, други видове фреон и т.н) от n на брой коли със всякакви възможни примеси. Отделно сигурно и качеството на маслото, което се ползва оказва някакво влияние.

    Здрасти,

     

    Именно по тази причина пуснах темата, да получа съвет къде да отида. Аз самия съм пълен профан в тази област. От думите Ви разбирам, че сте доста по-наясно с темата. Вие къде сте правили обслужването?

  12. Здравейте,

     

    Връщам се току що от майстора. Иван се казва човека, наистина е внимателен и отзивчив.

     

    Закачи се към системата, там нещата бяха в норма - каза ми, че трябва да е около 750 г. при мен с толеранс +/- 50, при мен беше 700 г. - дозареди я.

    При визуалната инспекция установи, че не се включва перката на радиатора на климатроника и за момент и дватамата си мислехме че това е проблема. Оказа се, че е леко клеясало гнездото на релето което я включва и с малко почистване си тръгна както трябва.

    Закачи термометър на средния вентилационен изход в купето и оставихме да поработи малко на 2000 оборота. Времето навън беше облачно без пряко слънце, температура около 25 градуса. За съжаление, при тестовете на място температурата на изходящия въздух не падна под 11.2 градуса. Завъртяхме и малко по булеварда, но без резултат - не падна повече. Според него е нормално да е под 10 градуса ако всичко е наред.

    Препоръката му е да сменя отново филтъра за купето. Докато си приказвахме му споменах, че съм чел нещо за датчика за осветеност (на таблото вдясно който е). Обясни ми, че вероятно контролира честотата на вкл./изкл. на агрегата или продължителността на работа в един цикъл. За съжаление, каза че не се е занимавал с този датчик и няма представа какво трябва да замери и/или в какви граници трябва да е.

    На този етап ще последвам съвета му и ще сменя филтъра в купето, пък каквото такова. В крайна сметка субективно ми се струва че е малко по-хладно, което е напълно обяснимо с възстановената работа на перката. Така, че мога да кажа, че ми помогна.

     

    Поздрави

  13. Здрасти,

     

    Още не съм ходил, трябваше ми колата през седмицата. Надявам се утре да успея преди обяд да се видя с човека.

     

    Колега, дай някакво инфо! Намери ли човека, има ли някаква надежда за един по-добър климат в твоята кола?

  14. Здравейте, колеги. Днес и аз ходих за подобно нещо до един сервиз, но се оказа само за дозареждане. Измерихме и температурата на духалките-беше около 9 гр. Човека има сервиз точно до новата автомивка "Руме-с" на Мария Луиза. След като я подминете има У-образно кръстовище-по него в дясно. Пътя води пак в дясно и насреща след около 50-100 метра ще видите сини врати. Там е. Няма надписи така, че питайте!

     

    Иначе качествен сервиз има на Рогошко шосе-от моста на Родопа-на дясно, след около 200 метра има нещо като КПП-вътре в двора е сервиза. Там пълних моя климатик преди 5 години, но е малко скъпарско и иска много чакане-винаги има много коли. А човека от първия сервиз е работил там 15 год. Сега вече работи самостоятелно. Работи добре и не взима много. Точи цялата система и я пълни наново-точно както трябва да бъде.

     

    ...но май ще се окаже, че климатиците на Каризма не правят онзи арктически студ, който очакваме. Нищо. Мен и така си ме кефи-приятно хладно. Няма схващания, няма болести.

     

    Дано да съм ви полезен. :icon_angel:

     

    Благодаря за насоката. Мисля да се пробвам в този първия сервиз. Мисля че се ориентирам, но ако не Ви затруднява един bgmaps линк ще е от полза. Ако успея да го докарам до 9-10 градуса при 30-35 външна, мисля че няма да има грешка климатизацията.

×
×
  • Създаване...