Премини към съдържание

Ivanov72

Потребител
  • От него общо

    23
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Ivanov72

  1. Във Варна специално, повечето които карат нови мицки са малко чок гъзета... Града е пълен с мицубишита, и е пълно с нови такива - колт, аутлендър, лансер и т.н. но на събор сме от 10 до 20 човека и все едни муцуни. Защо?! Ами защото това сме истинските :mitsu-smiley: фенове.

     

     

    Прав си, но донякъде само. Има много фенове, дето са сменили по 4-5 коли и си държат на марката, но не идват на срещи. И не мисля че са "чок-гъзета" тия за които говориш, а напротив, хората с коли като твоята са най-често такива.Мога да ти кажа впечатления от една среща във Варна, даже имаше един които си каза какво го мъчи. Срещата премина така; Няколко групички по двама-трима човека си лафят нещо, никакво внимание на останалите (нови, дошли с голям мерак на първата си среща). Общо взето голяма скука, няма и нищо интересно, няколко измити коли и толкова, добре че имаше по наточени Хонди поне. Че и бяха доста повече хора от Хонда форума, и по сплотени видимо. Ми това е в общи линии, взимайте си бележки и дано станете повече, по интересни срещи и повече внимание на новите.

  2. Здравейте колеги,

    Преди няколко дни на извънградско ми направи впечатление, че при скорост над 100 км/ч се появява доста осезаемо почукване, все едно съм натиснал спирачката с криви дискове или поне подобно е усещането. И с увеличаването на скоростта се усилва, иначе при ниска скорост под 80 км/ч не се усеща нищо. Но поради липса на възможност не съм пробвал дали при по-висока скорост не изчезва това почукване.

     

     

    Може и от настилката да е, но най-вероятно изкривена гума или паднал баланс.

  3. Да не са 50 литра за 7/8 часа?... Нещо си се объркал май... :icon_hmm: ...

    То ако гори по 700 гр/ч. при скорост 80км/ч. трябва да гори 2/100.....

    Аз за такъв дизел не съм чул..... Особено пък Рено.....

    Тези разходи ги пиши в Рено форума, ама се съмнявам и там да ти повярват.....

    Като гледам там Клио 1.2 и 1.4 някои се оплакват от градско 13-14/100 (колкото Галант V6) и там няма да хванат вяра.... :D

     

     

    Ако искаш вярвай, но това е истината. Работех в една фирма и цяла зима тая кола работеше на място, тъй като се топлехме в нея, и повече от 5л не е изгорила на ден. Ти като майстор и човек каращ дизел би трябвало да знаеш. Изключвам въобще Рено и надлъгванията им в техният форум, и нямам намерение да пиша там, просто дадох сравнение с 1.6 мотор (дизел) на празен ход. За Галанта колко гори на място, не знам, моят гори 12л на 100км., но 4л ми се струват много. Знам че при студен старт кола с борд. комп. зимата показва 20л разход, така че е възможно, но пък галанта загрява за 5 мин.

  4. Другата ми кола - Астра 1.6 75ps е малолитражка и по същия маршрут и начин на управление като Галанта, харчи с 0,5 литра повече (от Опела) за 100 км, като е имало и случаи (мн. ч.) шесте гърла да минат с 10/100, докато при хлопелта - малко над 10/100. Разликата е, че Митсубишито го карам с около 200-250 оборота по-малко от Астрата, а последната върви с около 5 км/ч по-бързо, защото по-добре поема дупките (а и мога да я направя, а Мици - не мога+това е скъпо при него). А, има и друга много важна разлика - стрелката за Т на Опелито стига до max 60 градуса, докато Галанта е загрял много по-рано и вече се грея :icon_dance: Става въпрос за зимата.

     

     

     

    Тука не е форум на Опел, кажи Галанта колко ти гори?

  5. Някой може ли да ми обясни смисъла на дисплея при парктроника? На задната ми броня има монтирани четири сензора, а сигнализацията съм я оставил само звукова. Умишлено отказах да ми монтират дисплей - считам, че не е естетично да стои като чужди тяло на таблото само за да ми покаже колко сантиметра има между колата и препятствието. Същата работа ми върши и зумерчето - като почне да пищи с непрекъснат сигнал значи имам по-малко от 20 см, което за мене е напълно достатъчно да знам кога да спра автомобила без да съборя нещо.

    Ако толкова държите на дисплей - има и по-елегантно решение: камера за задно виждане. Предимството й е, че освен сигнализацията, изобразява и положението на автомобила с пространството за паркиране. Е, ще трябва и инвестиция за монитор, но един вграден в сенник ми изглежда много елегантно решение.

    Като ще е гарга - да е рошава, не мислите ли?

     

     

    Абсолютно правилно :good:

  6. Ама за какво става въпрос. Това са 10 годишни коли които хората са ползвали максимално, и вече се отървават от тях по една или друга причина. Тези коли са точно на границата между старите здрави коли и сегашните боклуци, дето се правят за по 5 години да изкарат. Въпроса е като решим да сменяме тези, какво ще вземем. Който има пари, ще си вземе нова, но който няма? Има да си мечтаем за коли с проблемни дискове за по 200 лв., ама няма да има. Ще има само "гробници".

  7. Извинявайте,не се заяждам но ме интерсува отговорът на следния въпрос: Има ли човек с Галант който след като го е купил и го е обслужил(сменил ремъци,масла,свещи,накладки) да го е карал без други ремонти ПОНЕ 20-30 хиляди км???

    Ако няма такъв,да се отказвам овреме...

     

     

    След като се знаят болките на дадения модел, няма как да не се сменят и някой други части. Колкото и да гледаш, все нещо изпускаш, а и си запленен от колата като цяло. И след като си търсил Галант 5-6 месеца и имаш претенции за година, цвят и кубатура, и да е в добро състояния, разбираш че няма идеална кола на 9-10 години и взимаш тази която ти хареса. Моята цена беше добра, спазарих я още малко и за парите си смених дисковете. Въпроса е след това колко ще изкара, вече е на 20 хиляди и все още е добре ;) А може и да не сменяш нищо като я купиш, зависи от теб, може и 100 хиляди да минеш без да смениш нищо. В Италия така правят, карат без да пипат нищо докато се счупи и я дават за без пари.

  8. Това е много полезна информация. Ако може да допълня, че бутона за реглажа на фаровете и бутоните за огледалата се откачат по-лесно като се отвори малката жабка, и с ръка от вътре навън се избутат. Така няма риск да се нарани нещо с отверката, за халогените вече това е начинът.

  9. Лагер как да е, ще се намери, аз имам лагери тук на склад, но проблема е в демонтажа и монтажа.......Особено ако ти е клеасало карето в главината.......

     

     

    На Галантите след '97г не е ли лагер и главина, едно цяло?

  10. Когато има нарушаване на правилата на форума се случват и такива неща. :icon_wwf:

     

     

    Нямало е нарушаване на правилата, просто изчезват обяви малко след като са пуснати. И в други раздели изчезват мнения, но в купува продава се случи няколко пъти.

     

    Админ - много си сигурен че не е имало нарушаване на правилата! Още една забележка към модератор и ще се наложи да бъдеш предупреден!

  11. Забелязват се странни работи последно време в раздел купува-продава. Трият се мнения, трият се направо теми, пуснати същият ден, променя се редът на обявите. Аз лично имам някой съмнения, и смятам че не е редно така, но все пак може ли някой да обясни защо се получават тези неща.

  12. Да, прав си, 136 коня си го дърпат купето добре, но на старт ми е слаб в ниските обороти. На други марки има втора клапа, и се усеща по-голям ряз при подаване на газ до долу. Според мен на Галанта двигателя е добър, но просто са малко по-дълги скоростите от необходимото.

  13. От друга обаче на моя 1.6 DOHC 4000 на пета ск. 4те хиляди оборота са някъде към 150 км/ч...Ако ми харесва да карам с такава скорост ще съм супер по магистрала,докато на едноваловия макс. върт. момент ще е леко задминат ;)

     

     

    Aко говориш за Нисан 1.6, имах такъв и на 4000 оборота беше на около 140 км/ч. Галанта на 4000 е на 160 км/ч, и точно там му е силата и се усеща мощността на колата. Мазда също съм карал с DOHC мотор и до 4000 оборота вървеше като Лада, след това се изстрелваше вече, но може ли да караме с 5000 оборота постоянно. Галанта върви горе-долу добре в ниските обороти, но има какво да се желае още. Не знам дали си внушавам, но колите с 8 клапана сякаш повече вървят в ниските обороти, без значение каква марка са.

  14. Идеята за експеримента беше да се тества колата в наистина гадно време с неразумно каране и зимни гуми само на предния мост (добра марка, но втора употреба и с граничните 4+ мм. грайфер) и почти нови летни Мишелин на задния.

     

     

    Тези гуми от старите ти коли ли са, че знаеш как биха се държали в тези условия. Че и 4мм, сериозна работа са тези гуми. Лятната гума се кара един сезон, а зимната -два. Моят съвет е да си купиш нови гуми и така ще е по безопасно не само за теб, но и за другите.

  15. Колега, Хондата CBR ли беше? :icon_blush:

     

    Предавки на Колт(2000год.>2003год.)......1-ва 3.583

    2-ра 1.947

    3-та 1.343

    4-та 0.976

    5-та 0.804

    Задна 3.416

     

    Не, 12v 75 коня. За тези улични състезания много зависи и от самият водач;

    1. Дали колата е негова.

    2.Колко му е акъла в главата.

    3. Дали се е пробвал друг път, има ли опит с тези улични дръпки. Двама приятели си разменяха колите 3-пъти, и винаги единият печелеше,

    а бяха Колт 75 срещу Рено 90 коня, коя кола е вървяла повече? :dntknw:

  16. Казах че е възможно, и не споря за това че си дръпнал по мощни коли. Аз с Хонда 1.2 съм се дърпал с Ауди 2.0 и бяхме наравно, но градско до 100-120 някъде. С галанта не съм се дърпал, вече съм над тия неща. Вземи се пробвай с някой Галант от 0-220, и пак ще говорим. Вземи направи една снимка на 100км да видим как стоят нещата с твоята кола, и да докажеш твоите твърдения, иначе може да си говорим още месец така, и пак никой няма да ти повярва :)

  17. А килограмите не ги ли слагаш. Не е казано че наи големия модел е най-бърз.

     

    Възможно е от 0-100 да се движат на равно, дори и Колта да има лека преднина, което ме съмнява, 9.7сек. е ускорението от 0-100 на Галант 136( Hp) ,а на въпросният Колт е 10.5сек. Но във високите скорости килограмите са определено в плюс на Галанта.

  18. Карам същата каризма 1.6 16v 90к.с и наистина на 140 км оборотите са 4000 с гуми 195/50/15. Тествам я винаги по магистралите , на равен път вдига 205-210 км/ч . Педала е залепнал на ограничителя. Колата е стабилна при тази скорост но проблем има със спирането. Това може би е недостатък?

     

     

    Това е истината, на много различни марки, 1.6, 1.8 дори и 2.0, на 140км оборотите са около 4000. Няма как на 5000 да е на 200км тази малка кола, невъзможно е просто, говорим за бензиновите разбира се. 205-210км/ч е достижима скорост, но това дали е стабилна е друг въпрос. Възможно е наистина колегата да е вдигнал 220, но това означава че уредите не отчитат вярно, на WV така лъжат и то с 40км разлика от реалното във високи скорости. При по-големите коли, в това число и Галант скоростите са по дълги, но къде е Галант, къде е Колт, не може и дума да става за сравнение, смешно е. Ако вземем за пример ръчни кутии, Галанта 2.5 предполагам ще е на 200 някъде при 5000 оборота, двулитровият при 5000 не достига 200км/ч . Кой и как ще ме убеди че 90 коня градска кола има мощност колкото 163 коня лимузина, от една и съща марка, и е по мощна от Галант 2.0???

×
×
  • Създаване...