Премини към съдържание

kr0tal

Потребител
  • От него общо

    534
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от kr0tal

  1. Оказаха се някакви спойки на процесор. Един пич от Овча купел си поигра и презапои всичко. Държа да отбележа, че Milen_z ми каза какъв е най-вероятния проблем, но ми беше по-лесно да го оправят в София. Благодарности!

  2. Здравейте, карам Colt 2008, 1,5 did. Вече 2-3 пъти през 1-2 месеца ми се случва по време на движение (прав и равен път) цялото табло да светне, стрелките се вдигат, чува се едно цък или щрак (не мога да преценя точно) и всичко това за секунда. После всичко се нормализира. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и може ли да бъде опасно по някакъв начин за хората в колата, понеже за пръв път ми го направи на магистралата.

    Другото ми питане е дали някой в София ремонтира малките дисплейчета на борд-компютъра. Нямам време и възможност да разглобявам, презапоявам и т.н.и предпочитам направо да оставя колата на някой читав и можеш човек.

    Благодаря!

     

    Нещо се омотах и написах заглавието на темата на латиница, но не мога да я коригирам, за което се извинявам!

  3. Здравейте колеги, имам Митсубиши Колт 1.5 DID 2005 година и имам следния проблем: Малкото екранче на таблото работи, когато си поиска, музиката (CD-то) и тя работи когато си поиска, и ми се изгуби светлината доло на копчетата за управлението на парното. Знаете ли от какво може да е? :/

    Аз си смених плеъра и вече не прекъсва, но пък остана проблема с дисплея. Относно кочетата за парното - не знам ...

  4. Прецакан лентов кабел. Мисля, че към 200 кинта беше нов. Аз обаче минах малко по-тънко. Кабела има 2 канала. Моят единият беше здрав и свободен - просто го завътряха и включиха от здравата страна.

    Предполагам, че и при теб ще е така.

  5. На мен пък дисплеят ми постоянно изгасва и се включва, когато си реши сам, обикновено при друсане. Нагласям точен час на часовника и като изгасне дисплея започва да отброяването отначало.

    Някой някакви идеи и предположения?

  6. лисчето с размера е в колата утре ще пиша колко излезнаха като го измерих http://www.northwestcarparts.co.uk/sites/default/files/MITSUBISHI%20COLT%20DRIVERS%20DOOR%20SPEAKER%20FRONT.jpg

    Да разгледах снимките в гуугъл и видях характеристиките които пише, но никъде не видях размер :( Казаха ми че да има смисъл смяната на оригиналните трябва да мина примерно на HERTZ към 120-130лв/бр. Обмислям и някакъъв суубуфер под седалката, но още не съм сигурен ... бая инвестиция ще е.

  7. Мерси!

    Оказа се, че проблема не е в плеъра. Всичко започна когато минах през една голяма дупка на връщане от Гърция близо до Петрич и явно нещо по бушоните разместило. Купих си нов плеър. Пускам го и работи без проблеми до като колата не тръгне. При всяка по-голяма неравност се изключваше. Тогава разбрах,че проблема не е в оригиналния плеър а някъде по мрежата нещо не е наред. За всеки случай натиснах всички бушончета и явно съм понаместил проблемното. Вече обмислям продажба на оригиналния, че Пайнерчето много ми харесва как работи, а и си има AUX и USB :) Някой ден ще сменя и оригиналните говорители , че да звукне още по-добре :) Някой има ли идея какви са оригиналните във вратите?

  8. Здравейте, от известно време установих че имам проблем с оригиналния плеър на Колта. В един момент спира да приема всякакви команди. В друг момент мога да сменям песните една след друга, но никакви други копчета не работят. Като зацикли не мога да си следя и показателите за разхода на борд-компютъра. Свалих плеъра, извадих буксите - чисти са и изглеждат наред. Пускам да работи плеъра и местя кабели наляво - надясно, но резултат и реакция никаква. Понякога свири CD но няма брояч и инфо за песните на дисплея - все едно не е включен плеъра. В следващ момент тръгва да отчита, копчетата работят. Аз решавам да изключа плеъра, но показанията си остават на дисплея все едно работи само дето си стои на определена минута и секунда. Някой имал ли е подобен проблем и решавал ли го е? И втори въпрос - от къде може да се купи адаптор за нормален плеър, понеже оригиналния е по голям и ще останат дупки (ако реша да сменя плеъра).

  9. Покарай колата на високи обороти и всичко ще се оправи. Имах същия проблем, като купих колата, като нова. Трябваше да не надвишавам 3000 оборота и с нашето "качествено"гориво се задръства филтъра. Направи едно кръгче на града на 3 скорост и всичко ще се оправи :)

     

    Колега Мирослав, колата е 2006г и покрива ЕВРО4.

  10. Втора употреба търси ли? Кода на грешката казаха ли ви я?

    За сега ще изчакаме да видим дали пак ще светне лампата. Ако светне ще видим мнението и на Ратола. Ако потвърдят за помпата, ще търсим втора ръка (ако е на приемлива цена). Ако имаш налична колега, може да споделиш цена на ЛС. Мерси предварително!

  11. Здравейте, баща ми кара Lancer бензин 1,5 (2008г.). От известно време като загрее колата и му светва лампата на ABS-а. Има случаи в които въобще не светва, но повечето пъти се случва. Закара я в Дарс ауто - Бургас. От там му казали, че има повредена помпа ASC - 4670A888 на цена 3975.82 лв. Абсурдно е. За тези пари ще си купи кола с работещ ABS. Открихме, че има някакви гермаци които я ремонтират, за 300Е. Дали в БГ някои е ремонтирал въпросната помпа. Хубавото е, че от както си взе колата от сервиза е нямал проблеми (да чукам на дърво).

  12. Малко късно но да споделя :) Дисплея спря да свети от самосебе си . Може би стана след едно здраво затваряне на багажника. Казаха ми, че датчика за отворен багажник е в пантите и е възможно, като съм хлопнал по-здраво да се е оправил.

  13. Тази сутрин на свежа глава слязох - прозорците си бачкат(явно съм натиснал бутончето за заклюване на прозореца). Циферблата обаче си свети още. Откачих акумулатора за 5 мин. но и това не помогна. Като го закачих - пак светна.

  14. Здравейте, днес се случи следното - гася колата,изключвам фаровете, вадя ключа а дисплея за изминатите километри продължава да свети и да показва

    километрите. След около 30 секунди цифрите изчезват, но дисплея продължава да свети и следващите 3-4 минути не изгасва. Не изчаках повече, защото мисля, че няма смисъл и едва ли ще ми падне акумулатора от този разход на електричество

    Колта е 1,5 Di-D 2008 , 5 врати. Някакви идеи и предложения?

    От градушката ми е счупен задния фар и съм го залепил с тиксо за да не се пълни с вода, но се е получил конденз по тиксото. Възможно ли някъде от влагата да е станал проблем?

    Дадоха ми идея да откача акумулатора за 5 минути (с извадени ключове), след това да го включа и още 5 минути да не пипам нищо - за рестарт на компютъра. Да пробвам ли?

     

    В друг форум прочетох , че на колега с БМВ му се е случило същото и се оказало заял бутон на жабката и заради него. Слязох да проверя за подобни неща и се оказа , че предния десен прозорец не се отваря - нито от моя, нито от неговия си бутон. Някъде нещо скъсано, укъсено ... възможно ли е да е това проблема.

  15. Привет,колега аз съм с такъв багажник от лидл и скоро му правих реални изпитания.Дават му 90 кг.,а аз бях натоварил около 140 кг.и никакъв проблем.Удобен и лесен за монтаж.Може за някой колеги да звучи несериозно,че е от лидл,но се оказа,че върши и то добра работа.Монтирал съм го на спейс стар.Тези греди се монтират на съществуващи на автомобила.

    Супер , значи със сигурност ще се възползвам от нещо такова :) Благодаря за инфото!

  16. До колкото разбирам гредите трябва да се захванат на фугата с вратата и да стъпят на възможно по-голяма площ. Иначе каталога на Мицубиши съм го виждал и цените са им прекалено високи според мен. Би трябвало да се намери нещо, което върши работа и е на по-прилична цена. Благодаря за отговорите. Като измисля нещо ще споделя тук. Поздрави!

×
×
  • Създаване...