Премини към съдържание

watt82

Потребител
  • От него общо

    35
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което watt82 е написал

  1. Колеги питам ви защото на моя спейс стар 2001г го има и то фабрично а не е ганьовска натурия.Намира се на много кофти място.За информация ще ви кажа че на рено еспейс също има но там са 4бр а при нас 2бр.
  2. watt82

    Скъсан ремък

    Не мога да кажа.На ниски обороти е перфектна, но при високи е по шумна от преди.
  3. watt82

    Скъсан ремък

    Колеги днес сглобихме и запалихме муцито, ама ми се струва че е по шумна.Това нормално ли е след смяна на клапани, водачи и шлайфане на главата?
  4. Колеги някой запознат ли е с управлението им.Кой датчик, кое реле и тн.
  5. watt82

    Съединителя го няма

    Човече не се шашкай.При мен се случи същото миналата година.Проблема се оказа горната помпа.Помпата е на бош.Ремонтния комплект излизаше около 60лв ама ми се видяха много и смених само гумички. Размера го пише на самата помпа.По спомен мисля че беше 23мм.4бр по 1,50лв =6лв и си готов.
  6. watt82

    Скъсан ремък

    Колеги голямо разглобяване да се махне главата.Оказа се че са ударени 3 клапана но ще сменям всички както и всички водачи.Дано си намеря истински клапани и водачи.Утре ще видим.
  7. watt82

    Скъсан ремък

    Още не съм ми я отворили, но си накупих някой неща.Ремък PowarGrip - 49.60лв,Оптяжна ролка 45лв само ролка без планката,гарнитура за главата Кортеко- 45лв-това са цени с отстъпка.Утре чакам водна помпа Валео на цена 64лв без отстъпка и гарнитура клапани 22лв също без отстъпката.Майстора ми обяви цена за труд / сваляне и качване на главата и новите части 120лв/А пасване на новите клапани ще е в сервиз ОТО или както го знаят при Чарли.Те се занимават само с това.Чао за сега.Утре пак ще пиша.
  8. watt82

    Скъсан ремък

    Утре най - вероятно ще се изясни картинката.Ще пиша подробности както и цени - ако на някой му се случи да има ориентир.
  9. Колеги голяма мъка ме налегна.Днес докато си карах из филибето изведнъж нещо започна да свири.Спрях, загасих колата вдигнах капака и се оказа, че шайбата на генератора е тръгнала да излиза а пистовия ремък я е прескочил и е започнал да се разнищва.Извиках едно приятелче да я дръпнем до вкъщи.И от там само главоболия.Мъка докато се свали генератора.Още по голяма мъка да се развие остатъка от ролката.Нова ролка 110лв,нов ремък пистов 23лв.Всичко се монтира за 30мин. и пак мъка.Паля колата мотора претропа и ми къса ангренажния ремък.Не мога да си обясня как се случи, а и не ми се мисли за пораженията.Ще съм ви много благодарен някой ако има идея какво ще ми трябва за ремонта и да ме насочи към някаква марка качествени части.
  10. watt82

    Space Star 1.9did

    Пълни се плавно.Сега и сложих 30л и спря да го прави.Явно проблема е при наличието на малко гориво.Въпроса ми е от къде се сваля поплавъка.Преди имах Ауди и в багажника се сваляше един капак.Ама на тази........
  11. watt82

    Space Star 1.9did

    Здравей те колеги.Имам проблем с нивомера на горивото.Както си карам и резервоара започва да се пълни.Предполагам че проблема е някъде в резервоара.Моля някой ако го е свалял да сподели.
  12. watt82

    Space star

    Колеги някой може ли да сподели колко пари излиза обслужването на Space star 1.9did- в ротола пловдив - части и труд, че навъртях към 55000км
  13. watt82

    Спейс Стар 1.9did

    Здрасти колега.При мен се оказа грешка от клапана на високото налягане на помпата и една изгоряла свещ.
  14. watt82

    Масло в итерколера

    То със сигурност докато не се скапе ще я карам.Ще взема само да го почистя да не ми спука радиатора.Един колега спомена че на някой Рена дори имало пропка на самия радиатор отдолу.Ще видя дали случайно има.Благодаря на всички за мненията.
  15. watt82

    Масло в итерколера

    Колега колата я имам от 5 годишна и до сега не съм имал загуби на масло което ме навежда на мисълта че вероятно се е натрупвало по малко, но ще разбера когато промия.Някой ако има идея къде е номера на турбото моля да сподели.
  16. Здравейте колеги.Вчера при смяна на тяло на термостата,термостата, и антифриза забелязах че в интерколера има масло.Видя ми се доста та въпроса е през турбото ли попада там и как да реша проблема.
  17. watt82

    Спейс Стар 1.9did

    Колеги искам да изкажа специални благодарности на колегата Kentavar от София за насоките и най-вече за заместителя на тъпия,недоизмислен пластмасов лагер, сега както казва той нещата станаха вечни.Незнам как се качват снимки иначе бих качил цялата смяна на амортисьори и лагера в детайли.
  18. watt82

    Спейс Стар 1.9did

    Колеги дайте по евтин вариянт за тези части - тампона, лагера и подложката 130лв за едната страна в Ротола /Макферсон/.Ужас 2 страни 260 и 60лв труд малеееееееее
  19. Здравей те колеги.Преди години имах проблем с паленето.Тогава се оказа че нафтата ми се връща обратно в резервоара.Проблема го реших тогава с монтажа на един възвратен клапан преди помпата.От два дни пак същия проблем / може клапана да се е прецакал / защото като подкача ръчно с мехчето и си пали.Та въпроса ми е дали има друг клапан който да я спира / говоря за оригинален такъв / или е само съчмичката която е в мехчето и която също май е прецакана.Сигорно ако имаше помпа в резервоара нямаше да га имам този проблем.Другото което ме мъчи е че щом се връща нафтата от някъде смуче въздух.Ако някой има идей и нека сподели.Иначе колата я имам от доста време и съм много доволен.
  20. watt82

    Спейс Стар 1.9did

    Добре де като са толкова слаби дайте вариянт за нещо по добро което до се напасне
  21. watt82

    Спейс Стар 1.9did

    Номера е XMCLNDG4A1F021655
  22. Здравей те.Предстой ми смяна на левия тампон над амортисьора, та въпроса ми е трябва ли да ги сменя и от двете страни, макар че от дясно си е здрав?Имат ли съвместимос с някоя друга кола /като волво v40,или рено например/Трябва ли ми стенд после?Ще съм благодарен ако някой качи снимка - да го видя предварително какво представлява.Аз пък после ще кача снимки как се сменя.Благодаря.
  23. watt82

    въпрос за термостат

    Мерси за помощта.
  24. watt82

    въпрос за термостат

    Някой можели да хвърли светлина отностно обезвъдушаването и трудно ли се сменя
×
×
  • Създаване...