Премини към съдържание

Galio82

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

За Galio82

  • Рожден ден 09/17/1982

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mitsubishi Carisma 1.6i 16v 98g
  • Интереси
    Peugeot 405 GR 1.8i 96g

Galio82's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Да не спамя с нова тема, ще пиша тук. Понеже не съм в БГ и оставих каризмата, баща ми иска да и извади резервен ключ. Отишъл и му казали че е с чип вътре и ще му струва 70лв . Нормална ли е цената и дали има чип наистина ? Колата има само централно ...
  2. Беше хубаво, даже научих една шашма как да не ми трака багажника за което благодаря на колегата от аква центъра . Имам и аз няколко снимки, утре ще ги кача тук Само в тоя дух :icon_thumbup: :mitsu-smiley:
  3. Galio82

    Разход на гориво

    Моята каризма явно не може да ми сметне сама средния разход , имам стойност А и стойност В, но не и AVG . Но всяка седмица пътувам Варна - Шумен и засичам, че с 20 лева 95 бензин(9 litra) минавам ~130км (от светване на лампата до повторно светване) Последно сложих 30лв 185км, от които 110км магистрала = 7.3л/100км смесено Така ако ви кажа, че може и на 3л/100км да го направя разхода , няма да ми повярвате нали ? Гледах онзи ден как се намаля реазхода с до 40%, което ми звучеше невероятно. Идеята е като се качиш на магистралата, да караш плътно зад камион - хаха. На три метра от него ефекта е 40% , ако е по-близо разлика няма, даже се дига с малко заради нервния педал на гаста. Но и при по-далечно каране зад камион, разхода спада. Явно е защо нали ... Както казва вуйчо ми преди да предприема изпреварване : .. давай настъпи, доближи са още , влез му във ВЪЗДУШНАТА СТРУЯ " - хахаха. Но явно наистина има ефект, само дето никой няма нерви да го направи и е много опасно защото при скорост 100км на три метра разстояние, времето на реакция за шофьора отзад е 1/10 от секундата. , :plane:
  4. 100% е имала. Но е свален по незнайна за мен причина, вероятно и дачиците ги няма (99%) Аз като го взимам от другата кола ще взема всичко , заедно с инсталацията все пак. За 300лв ми го продават - добра ли е цената ?
  5. Здравейте колеги, сигнализацията при отворена врата и фарове сработи Също така оправих и авто пилота, една наистина много полезна екстра. Оказа се, че моят не е заводски, но все пак работи. Имам друг въпрос към вас . Днес ми се обадиха и ми предложиха ABS от блъсната каризма за 300лв. Още не съм го видял, но въпросът ми е: Някой има ли опит със свалянето му и със свързването после . Трудно ли е ? На мен ми липсва и едната клема при бушона, както и не знам колко от дъно е резнат снопа с кабелите, защото не се вижда. Само изолационната тръбичка са оставили. (Колата 100% е имала АБС) После трябват ли настройки по компютъра , защото сега не ми индикира лампа че нямам АБС , явно е развита лампичката. Иначе колата е супер, само сутрин ми прави проблема с оборотите , но се оправя след 2, 3 минути. :mitsu-smiley:
  6. Значи може да е това: Exhaust gas recirculation (EGR) solenoid - това за което ти каза ИЛИ Evaporative emission (EVAP) canister purge valve но не съм сигурен кое от двете и каква му е функцията. Двигателя няма проблеми, освен че няколко пъти ми задържа обороти на 1500, даже към 2300 на празен ход и след форсиране непаднаха. Седят си така (колата е загряла горе-доло, бяха нормални преди да се случи), след изгасяне на двигателя и палене се оправиха , втория път се оправи без да гася. Но се случило и при баща ми. -след 10 мин Ами мисля, че не е нито едно от двете, като гледам в моя случай напрежение не влиза само маркучето .... http://img508.imageshack.us/img508/6199/eto1dr0.th.jpghttp://img508.imageshack.us/images/thpix.gif http://img146.imageshack.us/img146/5600/dsc02525it7.th.jpghttp://img146.imageshack.us/images/thpix.gif
  7. И докато правих снимките открих проблем, пореден, един от маркучите е изваден и запушен с болтче , под него се вижда къде е стоял! Съмнява ме, че това е Idle Air Control valve тоест контролира въздуха ... но не съм сигурен, ето снимка . Може да го пробвам и да го свържа да видя какво ще стане, но щом е извадено явно има проблем, дайте съвет и предположения. http://img148.imageshack.us/img148/1240/marku4ejx1.th.jpghttp://img148.imageshack.us/images/thpix.gif :icon_hmm:
  8. Извинявам се за правописа, ще се постарая ;) Благодаря за невероятно бързите отговори, за сравнение с един друг форум за другата ми кола чакам със седмици. Приятелю за ABS-a ,ами първо ,когато я пробвах с рязко спиране колелата блокираха, и след това отворих капака и видях, че на мястото, където трябва да седи ABS-a няма нищо освен дупки за болтовете, които са го държали, изваден е и бушона и е счупена дори едната клема за него. Премахнати са ми и кабелите и не ми светва съответно и лампа .. Ти си провери бушончето да не би да е изгоряло, защото като дадеш на контакт трябва да имаш индикация на таблото. За тампоните от лада може би си прав, естествено първо ще видя за оргиналните, имам познат и закупувам консумативите на безценица (за мое огромно щастие), просто съм се изумил как едно и също нещо, когато е за западен автомобил струва 200 лв и когато за руски струва 8лв. :shock: алармата е GT Auto Alarm сгрешил съм, но все пак не функционира. Дано след като покажа какво представлява автопилота ми някой да каже има ли такъв или е слаган допълнително. Имам работеща Autodata3.18 но и там за жалост не намерих нищо за автопилота (cruise control) :mitsu-smiley: колата: http://img113.imageshack.us/img113/8108/carismaamk7.th.jpghttp://img113.imageshack.us/images/thpix.gif авто пилота: http://img111.imageshack.us/img111/4831/cruisecontrol1md5.th.jpghttp://img111.imageshack.us/images/thpix.gif http://img111.imageshack.us/img111/6968/cruisecontrol2qi1.th.jpghttp://img111.imageshack.us/images/thpix.gif вакум помпата и жилото , не се виждат но са две едно зад друго: http://img111.imageshack.us/img111/4945/vakumpompamu0.th.jpghttp://img111.imageshack.us/images/thpix.gif http://img111.imageshack.us/img111/8039/jilady9.th.jpghttp://img111.imageshack.us/images/thpix.gif
  9. Здравейте приятели, купих си каризма 1.6 16v 1998g hatchback преди две седмици от автокъща и доста съжалявам. Макар да си бях предубеден, опасенията ми се оказаха основателни ... Доста я гледах преди да я взема, стори ми се прекалено с пазарен вид, но в крайна сметка и жената много я искаше и неможах да се преборя... Колата си личи че е преправяна. Била е и целуната отпред и отзад, но малко ... Имам няколко въпроса: 1. Има АВТОПИЛОТ който неработи , погледнах схемите и в нета и в книжката, но моя автопилот изглежда друг , може ли да е подменен? Намира се отляво под мигача лостчето , ще дам снимка довечера. Има само две копчета - едно за вкл. и изкл. и едно което се натиска навътре - като това за водата на чистачките. Свети, издава звук - но неработи ? Свързан е с три кабелчета кото са си отделно от снопа, явно после са слагани и минават под кормилото доста свободно и на едно место дори бяха срязани и понадени. Включват се точно под касетофона и зад скоросния лост в една кутиика, в която влизат много кабели - предполагам компютър. В коша имам две жила едното от педала, едното от вакум помпата, но и двете са свързани дирекно с дроселовата клапа . На една схема друго видях... Къде може да е проблема ? 2. Когато изгася мотора, светлините си светят , може да си е нормално за тоя модел, но когато отворя вратата - няма сигнализация ??? 3. На стъклото ми пише "КарАларм". Имам дистанционо с едно копче, адски старо и работи само централното с него , интересно ми е мога ли да разбера имам ли аларма? Или да я нося на сервиз за аларми? 4. Да добавя, че ми е махнат ABS-а изцяло ... Това свързано ли е с автопилота примерно ? 5. Имам ужасно хлопане отзаде , смених задните амортисьори , оказа се че съм бил с маслени - здрави са, но по каталог я дават с газови. Сега е доста по добре, но ако мина през по-голяма неравност, пак чувам хлопането. Съмнявах се в тампоните на окачването, но майстора каза, че не са много зле. Вчера на канала видях, че има една носеща щанга отзад, която като разклатя автомобила май хлопа и има малки тампони по нея , приличат ми на тези от лада . Дали е от тях според вас и стават ли тези за лада ? А иначе вози адски твърдо каризмата, в сравнение с другата ми кола - peugeot 405 GR. Но пък и съм с 15 цола лети джанти 195/55 отзад и 195/50 R15 отпреде което явно доста влияе на возията. 6. Двигателя се държи супер и като цяло колата се кара лесно, като детска играчка. Не съм карал по-добър автомобил и въпреки всичко съм доволен от покупката. Взех я за 6000лв, но вече ми излезе7000. Ще обновя темата със снимков материал довечера или утре. Модераторски контрол: Колега, моля обърнете внимание на правописа. В поста Ви извърших над 40 поправки. Ползвайте препинателни знаци и главни букви в началото на изреченията. Така ще има по-голяма вероятност да получите отговор на въпросите си.
×
×
  • Създаване...