Премини към съдържание

Pavkata JPN

Потребител
  • От него общо

    150
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Pavkata JPN

  1. Aаааааааааа, тези са ми доказуеми. :icon_thumbup:

    За сега ще изчакам гаранцията да падне и тогава ще пипам мотора, но ако ти имаш предложение за хардуерните птомени по мотора в BG, моля сподели, защото предложението което Аз имам не е от BG. :icon_rock:

    Аз имам предложение...НИКОГА, ама никога не пипай мотора на ежедневката! Особено филма - турбо на атмосферна кола :) главоболията и парите са мноогоо... (освен ако не си решил да вземаш друга кола, а Лансъра да го оставиш за "фън кар" :) )

    Иначе, външно си го направил СКАНДАЛЕН :icon_clap: :icon_thumbup: Браво! :)

  2. Маслото на кутията наистина се мери при запален двигател, а в зависимост от модела на автоматична кутия може да има маркери "H" и "C" по щеката за проверка и при загрял и при студен мотор (не знам твоята ск. кутия чие производство е)

    А твоя проблем може да варира от заминала бобинка доо... доста сериозни неща.

    Това, че си в Германия не знам дали е + в твоя случай.

    Дано се справиш лесно :)

  3. Никога не са били купувани от Рено а от Мерцедес и то само европейското им поделение..................

    Малко уточнение DJ :) И до ден днешен Mitsubishi Fuso Canter - камиони и лекотоварни автомобили са собственост на Daimler (Контролния пакет е в тях)!

     

    Поздрави :)

  4. ...

    Пък и тука има повече кислород, от колкото в планината...

    Напълно си прав :) При нас плътността на въздуха и атмосферното налягане са малко по-високи и на практика сме облагодетелствани с един "природен турбокомпресор" :icon_dance: спрямо колите в планината и по високите места :plane:

  5. Според твоята логика се произвежда един двигател във всеки момент от времето. Това да не ти е квартална работилница.

    Естествено че всеки двигател се тества - просто поточната линия е конструирана така - прави се тест на налягане, течове и функционален тест. Просто чукни в Google 'engine assembly line'

    Ти пък за каква квартална работилница говориш???? Прочети ми целия коментар и добре осъзнай за какво говоря! Цъкването в google само доказва тезата ми...или ти не си разбрал кво имам предвид.

  6. Павка, стига де. Искаш да ми кажеш, че двигателя на колата се пали за първи път като я искарват сглобена от халето, да я закарат на паркинга на завода ли?

    Това са глупости! Двигателя се тества на стенд преди да се монтира в купето. Не се РАЗРАБОТВА а се ТЕСТВА! :icon_rock:

    Последния ми тест беше ходене и връщане Слънчев бряг - Смолян - Слънчев бряг. Общо 750км, за които съм заредил 62л бензин при средна скорост от 83км/ч, което прави 8.2л/100км. Вече съм стигнал до извода, че както караш така гори. Караш в ограниченията на КАТ, гори малко. Караш като ДЖИГИТ, гори повече, но в никакъв случай много.

    Павка, Вие дизелджиите на 3500 оборота високи ли им викате? Защото Аз на 3500 те първа почвам да усещам прилива при CVT! :drive: A тези като LIX с ръчките направо излитатслед тези обороти! :plane:

    "ЗАКАЧКА" :rulez:

    Васе тест не е разработка, но и това не се прави! А да са качили твоя или моя двигател на стенд и да го тестват и разработват...това просто го забрави че някога ще стане при масови автомобили, защото:1 - предполагам си виждал стенд за тестване на двигатели и колко време отнема, за да се монтира , подгрява, тества, охлажда и демонтира един мотор...минава повече от 1час. И ако всеки мотор се качва на стенд значи ако работят в завода по 24 часа ще могат да произвеждат и тестват 24 двигателя на ден...или трябва да имат 50-60 стенда (гарантирано нямат) за да могат да доставят по 250 - 300 000 двигателя годишно!

    А сега си представи ако ги и разработват на стенда и трябва да ги въртят по 10 - 12 часа (приблизително се равняват на 1500км. пробег...всеки може да си го сметне) Ми те ще произвеждат по 2000 коли годишно, а за цената на тея коли сам се сещаш :)

    Работата ми е свързана с подобно нещо и единствения завод в който съм бил и се правеха някакви тестове беше на Сузуки и то преди колата да излезе от завода към паркинга минава през динамометър с валяци за замерване на мощност!!! И това е! Излиза по-евтино гаранцията на производителя да покрива дефектни мотори и кутии, от колкото да се тестват и разработвват мотори на стендове, и за това има страшно много случаи на нови коли на 500 - до 5000 км. пробег с бракуващи щети по моторите :) И пак ти казвам става дума за масови автомобили!!! Със сигурност мотора на Merc S65AMG се тества на стенд (това съм го виждал), Със сигурност и на Ferrari се тества и разработва (това не съм го виждал :D но съм го чел), но при нашите коли не така...двигателят се пали за първи път когато е монтиран в колата!

     

    А за моя дизел исках да кажа, че по бързо се форсира и си вдига оборотите вече...:)

    На 6-та с 3500 об.мин. съм на 185км/ч, тъй че не се подигравай :D, а ти и LIX чааакате и чакате нещо да се случи след 3500 об.мин :D ....(шегичка)

     

    Поздрави

  7. Мисля че определено разхода пада след разработка. На много коли оптималните възможности и най-приятният разход идват на 20 000км.

    Преди време имаше тема дали се разработват новите коли иии повечето твърдяха, че били "разработвани на стенд" и една камара подобни глупости (изключвам класните и ултра скъпи спортни коли, които наистина се разработват на стенд и писта преди собственика да си ги получи)

    Сега всички виждате, че след ок 20 000 км. колите ви дават по-добър разход и се "отпушват"..., което си е точно ефекта от разработката, която всеки един от нас прави...

    Моята също върви по-добре особено като отива към по-високите обороти

  8. Как може такава ерес! :icon_doh:

    В форума на Митсубиши доживяхме да препоръчват Ауди. :icon_box:

    Гледам и не вярвам на ушите си! :icon_hmm:

    ........ А и като гледам новите дизели харчат почти като бензиновите коли ......

    Айде стига глупости...даже новите дизели похарчват мааалко повече от бензинките

    А Ауди-то си има класата и като возия и комфорт е доста по-напред от Ланселота :)

    Друг е въпроса, че и аз бих взел по-новата и на значително по-малко километри кола, а и с газово разходът е пренебрежим...

  9. Здравейте!

     

    Първите ........

    На магистралата съм минавал 12, но при средна скорост почти 180км/ч.

     

    При 190км/ч максимална скорост ти имаш 180км/ч средна скорост.... :icon_clap:

    Да дефинираме средна скорост: изминатото разстояние разделено на общото време за движение....супер мощни коли само си мечтаят за средна скорост 180км/ч....и все пак във Формула 1 средната скорост за състезанието е ок. 198км/ч !!!

     

    Поздрави.

  10. И за съм мераклия на еклипс-че 4-та генерация,ма трудно улазям и още по-трудно излазям!http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

    Хахах... и мен много ме кефи този Еклипс 4г. и особено спайдър варианта ама и аз трудно се намествам :)

    А колега alveks ти нищо не спомена каква е кутията на A4-kата, че там има 2 варианта: едната е така наречения им Multitronic (тяхнот CVT) от която по-добре бягай щото имат адски много ядове (включително и аз имах ядове с такава). Другият им вариант обаче е DSG (с два съединителя), коятооо е просто уникало яка и добра. С нея удоволствието е двойно просто....като я видиш каква феноменално бърза е :icon_thumbup:

  11. Ранга казваш само половината истина обаче...Тази C-класа наистина е в пъти пъти по-добра не само от Лансър, а от кое да е Мицубиши (сигурно ще избухне война сега, но както каза колегата което си е, си е :))....Само че C-класата струва такива пари сега заради кризата и никаквите продажби! Когато ти си дал за твоя Лансър 52 000...тая C-класа е струвала 70 000лв. и нагоре! А Лансър като твоя в момента струва ни повече ни по- малко от 41 000 НОВ (не от БГ а в Румъния, но нещата са съпоставими.)!

    Пак не е евтин но е доста по различно.

     

    П.П Не че ти се бъркам ама ти като го купува и се бръкна 52 бона не видя ли, че няма лампичка в жабката и светещи копчета на стъклата? Сигурно си видял, но явно си ги сметнал за маловажни на фона на други хубави неща :)

  12. Точно това питах, на кой модел телефон софтуера му е съвместим със софтуера на Лансер? Със сигурност Митсубиши препоръчват определени модели,но не знам къде да проверя,предполагам че и при Рангел проблема е в това!

    Едва ли Мицубиши ще се осмелят да казват на хората какви телефони да използват (било то и под формата "препоръка" ) :) Аз нищо не открих в книжката и явно системата няма опция за извличане на контактите от телефона...

     

    П.П За пример сегашната Ц-класа на Мерцедес, която има също "hands free" изсмука данните на най-обикновен Sony Ericsson и си ги изписваше на екрана. Та явно когато самата система има опция да дърпа контакти, телефона не е от значение

  13. А ето го и първия на който му писна. Днеска ми срязаха пред банката на две места гумата. Лансъра се преобува в четири нови ОЗ 17" с четири нови Гудиър гуми. Имам три гуми за продан + 4 джанти. Гумите ги мисля нещо по 100лв давам да си избере коя гума иска. Ще пусна тема, като ги снимам. То бива, бива простотия в тая нация, ама то това граници няма.

    Човече как ги срязаха бе? С нож ли или какво стана???

     

    П.П На мен ми срязаха с нож 2-те предни зимни гуми през Декември...бяха на 1 седмица :mad:

  14. Що бе колега, ти не си ли сменял маслото до сега.

    Като си вземеш фактурата и виждаш какви са цените.

    Не са приятни, но все пак фирмен сервиз.

    Сменял съм тъкмо 2 пъти...Castrol Magnatec 5W40 - доста хубава синтетика за 28лв. литъра!

    До 42лв. за литър остават доста... А онзи "пич" както се изрази колегата дето твърди, че е трябвало да му налеят от 42 лв... а после му е дал да си избира :icon_thumbup:

  15. Маслото е "оргинално на Митцубиши" 5W30 - 22,50лв/л. (без ДДС).

    Горивния филтер е 65,00лв (без ДДС).

    Аз моя не го смених - мисля да го направя в края на лятото или на другата смяна на масло.

    5W30 е редичко за нашия мотор (вискозитета при висока темп.) Аз не бих сложил такова, че ще го гори много.... Съвсем друг въпрос е, че при нас маслото трябва да е по-скоро "оригинално на VW" :icon_blush: Аз слагам Castrol Magnatec 5W40...по-скъпо е, но за мен е по-добро и не го гори....Скоро ще излезе Castrol Edge 5W40 и ще мина на него следващия път....но не и 5W30!

    Спазихте ли този индекс 505.01???

  16. И при мен дойде време за 1-во обслужване на новия лансер 2.0DI-D. Обадих се в БСС - там ми казаха, че ще ми излезе между 350 - 500лв. :icon_doh: (и споделиха че те са единствения оторизиран сервиз за извършване на такива действия и за гаранционни ремонти) Луда работа... Неможели да ми кажат колко струва маслото и за това е такъв голям интервала в цената. Реших, че това са твърде много пари за масло (все пак неискам да ми сменят двигателя). Обадих се в БСП - отговора беше 250лв. +-10лв. :good: Това звучеше доста приемливо (сравнение със София). Реших обаче и да се обадя в Благоевград, че ми е по-близо от Пловдив - цената там беше 470лв.

    Вече беше решено: Отивам до Пловдив да си сменя маслото на нормална цена! Но се сетих, че във форума съм чел, че Ратола са гаранционен сервиз също. Минах направо през сервиза в София - направиха ми оферта за смяната - 254лв. (масло, маслен филтер, въздушен филтер и филтер на купето). Вчера го смених! Много доволен останах!!! :icon_clap: Браво на момчетата! Повече в БС няма да ходя! Мойта кола ще се гледа само в Ратола вече! :icon_thumbup:

    Какво масло сложихте?

    В БС са ти казали толкова пари, защото зависи дали ще сменят горивния филтър, който си е сума... Моето обслужване също варираше в такива гранци.

  17. Да, филтъра е точно този същия от VW. Просто, ще трябва да се направи нещо, имам чувството, че карам кола от 70те години с тия глупости.

    Брат ти си един от малкото дето я имат тая глупост филтър за сажди, но при теб явно става въпрос за проблем. Във всички случаи филтъра не може просто да се "отреже" щото компа на колата е с различни настройки (или направо е друг). Виж в БС дали не могат да изолират филтъра, да го шунтират и да ти сложат нов софт.... Инъче колата пак ще си е Евро 4, но ще пропушва малко като я изрязваш в ниските обороти. Основно тея филтри се задръстват от кофти горива, ноо....не чак толкова често! Саждите не се контролират от никакви законови мерки в Евросъюза тъй че ако можеш да го махнеш...махай го

  18. 2 нови 225/40R18 не създава проблем на джантата?

    Наистина е по изгодно този размер

    225/40R18 спокойно си влиза в джантата :)

    Няколко колеги вече карат с такива гуми, но в твоя случай вместо една принудително ще трябва да купиш 2... това е неприятното.

  19. Гуми с нашия размер 215/45R18 почти само с доставка от USA... там варианти колкото искаш http://www.tirerack.com/tires/TireSearchResults.jsp?skipOver=true&width=215%2F&ratio=45&diameter=18&x=12&y=12 В Европа обаче...трудна работа

    Аз като ги сменям ще мина на 225/40R18, че е досста по-лесно да намериш.

    А за колегата дето търси само една - за този размер не искам да те отчайвам, но по-добре да купиш 2 нови 225/40R18 и да налееш една камара пари ненужно за жалост... :(

    Успех.

  20. Ами освен, че на американския са 294 което си е повече от 276, възможно е и дисковете да са направени от по-качествен материал.....

    Е аз казвам, че няма логика задните да са по-големи от предните, инъче е разбираемо по-мощните коли да са с по-големи дискове. :) При EU Лансър предните са си с по-голям диаметър от задните дискове.

    А за материала - ако се кривят здраво значи определено говорим за нискокачествен материал...но това, че се износват бързо при агресивно каране...еми няма как да стане да коват яко, да спират здраво и в същото време да изкарат 100 000км. Или накладките или дисковете ще заминават бързо ако си на "газ-спирачка". Аз винаги редя предавките като спирам (при мен мотора има голям спирачен ефект обаче) и за 20 000км почти няма износване на диска (за ръб говоря).

×
×
  • Създаване...