Премини към съдържание

p_carisma

Потребител
  • От него общо

    35
  • Регистрация

  • Беше тук

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    carisma 1,9TD 99г.

p_carisma's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Ако не намеря две комплект.
  2. Здравейте, Търся предна и задна врата от лявата страна за Carisma 99г. хечбек цвят син металик по възможност. Нужни са ми само вратите без кори, стъкла, и дръжки. Моля приложете снимки на вратите.
  3. p_carisma

    Избор на летни гуми

    Здравейте, Желанието ми е да си поръчам летни гуми с доставка по куриер и няма как да ги пробвам. Въпорса ми е, ако някой има опит да сподели. Каризма 1.9 ТД 99г, по книжка 185х65х14. Мога ли да сложа на 15' джанта един от следните размери: - 185 х 65 х 15 - 185 х 60 х 15 - 195 х 60 х 15 - 195 х 65 х 15 Дали ще опира при повечко багаж и по нашите лоши пътища? Старите ми са 185х65х15 но двете гуми от единия край са леко нацепени и незнам дали не се дължи на големие размер гума да опира някъде.
  4. Имаш ли заден ляв стоп външен?

  5. p_carisma

    Греят летити джанти

    Беше блокирал спирачния апарат. В последствие това установи разследването. :rolleyes:
  6. p_carisma

    Греят летити джанти

    Втрещил съм се защото преди година след каране в планина взе да пуши лява предна гума, от високата температура главиния лагер се потроши колелото заби и отказа да се върти. С платформа е предвижих смяна на лагер главинен с нов, нов маркуч спирачен апарат и стана панаир голям, че от тогава ми държи влага до какво може доведе едно прегряване на дисковете. Успукойх се от последните постове, карам си колата с мерак и давидим какво ще се случи :icon_rock:
  7. p_carisma

    Греят летити джанти

    Дисковете парят то е ясно има триене при спиране нормално. Джантите топли са, могат се пипат поносимо е въпроса ми е и при вас ли е така след употреба в градски условия дали джантите се затоплят. Днес си смених задните накладки сега и 4 спирачки хващат,с червен възелен ми каза майстора раздвижил още веднъж механизмите, джантите пак са топли но поносимо на допир с ръка. Остава да я покарам извънградско да видя дали ще е с по малко затопляне. Благодаря за съвета.
  8. p_carisma

    Греят летити джанти

    Утре ще сменям задните накладки и ще видя как ще е. Но факт е че няма триене проверих го пак.Карах 3 км без употреба на спирачки колата я спрях на ръчна. Спирачните дискове бяха студени. Карах още 6 км с употреба на спирачки джантата взе да пари леко при допир с ръка а спирачния диск неможе се пипне(нагрят). Щя сменя задните накладки за да съм сигурен че не е от натоварването само на предните колела. Благодаря за съветите на всички.
  9. p_carisma

    Греят летити джанти

    Накладки нови слагах преди 1 месец отпред. А на техническия преглед като минавах преди седмица задните не държаха, може би си прав за задните спирачки че трябва се сменят накладките. Обаче дали това ще реши проблема аз избягвам да ползвам спирачките в рамките на 5 км и пак греят от пред, не ги натоварвам че да спирам само с предни и от там да се получи голямото натоварване и греенето. Не пречи да смяна задни накладки на барбаните и да видя.
  10. p_carisma

    Греят летити джанти

    Един път смених вече майстора, каза че била повредата в спирачната помпа не връщала налягане. Сменихме я проблема си остана и смених майстора. Втория раздвижи спирачните апарати, но уви пак сме в изходна позиция тези дни пак ще му я карам да видим дали има други идеи. :rolleyes:
  11. p_carisma

    Греят летити джанти

    Правих го това упражнение въртях ги на ръка, незнам с колко нютона, въртят се :icon_blush:
  12. p_carisma

    Греят летити джанти

    Вчера я карах на майстор раздвижи спираните механизми каза всичко е ОК. Но днес пак взе да грее. При бутане по равен път с лекота се движи колата не се наблюдава триене на накладките, и си мисля че няма задържане. Маркучите съм ги сменял преди 1 година.
  13. Проблема ми е следния: След изминаване на 5-6 км с минимална употреба на спирачките летите джанти парят при допир с ръка. Спирачния диск не може се пипне с ръка. Правих тест на равен път бутам леко каризмата и тя се движи без проблем, не се наблюдава триене на накладките. Има ли вариант да се вдига тази температура от главинните лагери. Греенето е само на предните колела те са с ABS задните са с барабанни спирачки няма греене. Модела е carisma 1.9 TDI 1998g.
  14. Май не е натиснато защото такива липсват отдавна,натискам гумичките :icon_blush: . Този проблем стана след вътрешно пране на колата.
  15. При мен изкочи следния проблем:Ляво предно стъкло не се сваля.Махнах клемата на акумулатора поставих я и се свали само до долу лявото стъкло.Натиснах бутончето вдигна се, но при опит да го сваля пак не сработи.Махнах отново клемата на акумулатора поставих я и стъклото отново се свали само. Къде е проблема според вас? Щом се сваля само, а се вдига с копчето мисля че си е наред деигателчето.
×
×
  • Създаване...