Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

chandra

Потребители
  • От него общо

    6
  • Регистрация

  • Беше тук

chandra's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте всички, (Надявам се, да не съм повторил предишна тема. Уж всичко разгледах преди да пиша). Във фирмата имаме проблеми с гумите, с които закупихме Lancer-а, 18 инчови Yokohama Advan, за точният модел ще ми трябва малко време. В Балкан Стар след 20,000 км. пробег на автомобила установиха, че предните гуми са значително износени (равномерно и двете, но значително). От тези 20,000 км. половината са направени със зимния комплект гуми. След още 10,000 км. пробег заменихме предния и задния комплект гуми, така че общият пробег с Yokohama Advan стана 20,000 км. Гумите (в офиса ги наричаме "мекия комплект") са износени тотално. Задните (предишни "предни") са за боклука. Хората от Балкан Стар предупредиха, че използваните в момента като "предни" гуми могат евентуално биха могли да станат "задни". Разбира се, че не можем, а и не правим това да се позоваваме на гаранция и пр., при положение, че гумите не влизат в нея. Имахме съвсем наскоро изключително неприятно, затормозявщо и далч не-безопосно поведение на автомобила при дъжд, което се дължи изключително и само на гумите. Определено не правим (пък и предвид спецификата на скоростната кутия не можем да правим) "дрифтинг", "пилене", "донътс" и т.н. действия, които да съкратят живота на гумите. В това отношение въпросите ми са следните: 1. Има ли някой подобни проблеми? 2. Нормално ли е, животът на гумите да приключи на 20,000 км? 3. Имат ли гумите Yokohama Advan алтернатива за 18 инчовите джанти на Мицубиши Лансър или бихте пак разчитали на тях? Благодаря предварително!
  2. chandra

    Държа да споделя!

    По т.1 - Ако този път се оправи изцяло (дори по български), аз работа до морето по АМ Тракия нямам. Прави ли ти впечатление, че част от завоите са обезопасени с гуми вместо с мантинела? Изживяването е чудесно! По т.2 - Не карам на газ и не знам, как е По т.3 - Говорим за скорости над 002 и на магистрали (не в България). Там Lancer не се справя добре като разход. X5цата ми даде (това не е никакъв майтап) 9.2/дизел на 100км. при 160 км/ч. средна скорост. Минито 1.4 се справя за 6.5/дизел при 140 км/ч.
  3. chandra

    Държа да споделя!

    Тази кола сме я карали на пътища от-до... и смятам, че сме видяли много (разход) от нея. Понеже започна с точки: По т.1 Съгласен, въпреки че определени участъци по подбалканския ме накараха да забравя, че съм в България (много добре са направени) По т.2 Съгласен. Въпреки, че на доста (много) места използвах т.нар. sport режим на смяна на предавките По т.3 20 на 100, всъщност мисля че съм надхвърлял тези числа По т.4 Като че ли съгласен P.S. Идеята за това "споделяне" дойде от факта, че тази кола беше давала дотук минимален разход 7.9 на 100 км при доста икономично каране и то за много кратко време. Аз лично я бях зачернал от икономичния списък. Сега съм приятно впечатлен. Благодаря за бързия отговор. Това е хубав форум.
  4. Здравейте, Рядко влизам във форума (жалко за мен). От една година във фирмата сме собственици на Lancer CVT и един от проблемите, които редовно сме споделяли с колегите е разходът на гориво, който особено при по-високи скорости (а ние доста пътуваме из Европа) ни се е струвал доста, доста висок. Днес успях да постигна 6.5 (шест цяло и половина) литра разход на 100 километра при средна скорост от 78 на под-балканския път. Общ пробег - 400 км. Гориво - OMV100. Някой би казал, че 78 е ниска средна скорост. Аз бих ви казал, че въобще не се чуствах най-бавният на пътя... дори точно обратното, особено на завоите. Възможно е, горивото да оказа сериозно влияние. Лично за мен, показаният резултат е повече от добър. Приятно съм впечатлен от Lancer CVT и дори в известен смислъл смятам, че се "помирих" с този автомобил. Надявам се, тази тема да не е доста off-topic за всички вас, които следите нещата далеч по-изкъсо. Не съм и чел останалите теми (признавам без бой). Ще се радвам, повече колеги да споделят опита си с Lancer CVT. Поздрави!
  5. За цветове - всеки решава за себе си. Специално относно новия Lancer разглеждах ДОСТА и червения, и черния вариант. Червеният е подхоящ за личен автомобил, а черния за служебен (какъвто накрая си взех и аз). Червеното на телевизора и в брошурата не е червеното, което се продава. Има малка, но съществена разлика. Лека
  6. Здравейте всички, От няколко дена съм горд собственик на един такъв. Засега преобладават мненията ми "ЗА" този автомобил, но все пак намирам и доста "ПРОТИВ" неща, които едно по едно мисля да опиша във форума. Засега мога да ви кажа, че със скоростната кутия се свиква много бързо и в двата й режима (автоматик и т.нар. спортен). Пламен, ако знам повече за въпросите ти, може и да съм от полза. Лека работа на всички!!!
×
×
  • Създаване...