Премини към съдържание

JsP

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от JsP

  1. Аз гледах нещо като

    http://www.radar-express.com/product.php?iid=152

    или

    http://www.radar-express.com/product.php?iid=221

    като този втория нещо не ми изглежда външното тяло да е предвидено да е изложено на външните атмосферни влияния ....

     

    Чудя се и как да подходя с монтажа - дали във фирменния сервиз ще се навият да направят монтаж на такова нещо за да не се окаже че след това имам проблем с гаранцията или пък да съжелявам че някой "майстор" е рязал неща по колата които е било по-добре да не се пипат - всички знаем колко дразнят шумове в купето ....

  2. А справят ли се поне с баланса че вече почнаха да ме съмняват много..... като специалисти - да не взема да разбия нещо по колицата ....

     

     

    Напълно споделям мнението на колегата, който си е правил гумите на ГазКом. Скоро си правих баланс на зимните гуми при тях, преди да си ги сложа на колата. Искрено се радвам, че се разминах само с баланса, макар от друга страна да съм доволен, че избегнах големите опашки на други места. НО... Недоволството ми идва от начина на таксуване на услугата. Значи, толкова гуми по толкова пари на гума - прави еди колко си. Дотук добре. И тук идва голямото НО. Сметката продължи да набъбва, като към нея бяха калкулирани и сложените тежести при балансирането!?!?!?!?!?!?!?!?!? :icon_hmm:

    За пръв път ми се случва подобно нещо, ако го има на други места - казвайте къде, за да не ходя там.

    Не искам да правя антиреклама на това място, защото там ходя да ми мият колата и съм доволен ... от миенето. Но не мога да кажа същото за гумаджиите.

  3. Аз години наред си сменям /купувам/ и гуми и джанти в Мотоексперт на Симеоновско шосе и съм много доволна. Даже вчера обух Еклипсчето със зимни ботушки. За нула време свършиха всичко момчетата.

     

    Служебният автомобил го обслужват Мотоексперт - никакви проблеми не са създавали. Да ме пита някой що ме домързя да отида до тях ( или на Горубляне или срещу зоологическата )

  4. Здравейте,

    недейте ходи за смяна на гуми в сервиза на ГазКом в Младост 1а!!!!!

     

    Бесен съм от постижението на майстора който сменя гумите там - успя да изкриви прага на автомобила защото не знаеше как да я подхване да вдигне за да смени гумите със зимни!

     

    Нямам коментар!

     

    На всичкото отгоре при въпроса и какво правим сега - той почна да обяснява че тойотите а и като цяло японските коли са калпави .... просто не е истина!

     

    Вероятно очаква автомобилите да са с твърдостта на танкове :(

     

    По принцип форума е за друга марка автомобили, но понеже навремето докато избирах какво да си купя ( а и при избора основно натежа цената - придобих автомобил който е бил в шоурум и демо - т.е. имаше регистрация ) се регистрирах и тук и срещнах хора които ми помогнаха с много съвети какво трябва и не трябва да се гледа в един автомобил - та затова се старая да предупредя хората тук също да внимават. В ръчичките на въпросния "специалист" може да се окаже че и Mitsubishi-то е "калпава мека японска кола"!

  5. Благодаря - това беше нещото което май вълнува всички! :)

     

    САМО ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ!!!

     

    75 000 км

    1 819,87 лв

     

    36 лв.

    Описание на операциите Пробег (км)

    15 000 30 000 45 000 60 000 75 000 90 000

    Смяна на масло в двигател (1) С х х х х х х

    Смяна на маслен филтър (1) С х х х х х х

    Смяна на въздушен филтър (2) С х х х х х х

    Смяна на филтър климатик С х х х х х х

    Смяна на спирачна течност (2) С х х х

    Смяна на запалителни свещи С х х

    Смяна на масло в трансмисия - Механична С

    Измерване и регулиране халбина на клапани Пр

    Смяна на охл. Течност (4) С х

    Смяна на ангр. Ремък С х

     

    Стойност на части и консумативи (лв) 203,08 235,50 231,20 276,50 203,08 540,92

    Стойност на труд (лв) 43,20 86,40 72,00 122,40 43,20 252,00

     

    Общо (лв) 246,28 321,90 303,20 398,90 246,28 792,92

    Общо лв с ДДС 295,54 386,28 363,84 478,68 295,54 951,50

     

     

    (1) - На всеки 12 месеца

    (2) - На всеки 2 години

    (3) - На всеки 3 години

    (4) - На всеки 4 години

    (5) - На всеки 5 години

    10 Юли 2006 г.

     

     

     

    Ето това е информацията с която разполагам аз

    Даде ми я диларът в Балкан Стар :mitsu-smiley: :icon_thumbup: :mitsu-smiley:

  6. Още преди да вземем моя Лансър питах колко струва смяната на консумативите. Казаха ми, че смяна на масло и всички филтри е около 300 лева. За 2 месеца минах 1400 километра така, че след една година цените сигурно ще бъдат съвсем други.

    За сравнение - TMA за Corolla за масло и филтри и труд - 180 лв. Филтър на климитика - нещо под 40 лв беше.

    StarMotor за Mazda 6 - за същото като на королата описана по-горе - 480 лв. Друго не знам - последното го разбрах случайно.

     

    Аз разбира се ще задам този въпрос като отида на "сериозния" разговор при дилъра - при еднакво харесване на двете коли почват да натежават разни такива неща.

     

    BTW: Можете ли да кажете колко време сте чакали да ви дойдат колите от момента на капарирането - говоря за лансер вероятно сребрист цвят ( стандартно май най-много такива зареждат ) 1.8 механична кутия - дето е кам 34500 лв цената му.

    Има ли някой да си е взел най-евтиния възможен с CVT и голямо чакане ли е паднало? В ценовата им листа е поставена звездичка срещу него и пише само по-поръчка се доставя....

  7. Здравейте,

    не открих никаде следната информация:

    1. През колко време са тип А и Б обслужванията на бензиновите мотори на :mitsu-smiley: - предполагам на 15 000 км ( изключение обслужването на 1000 км)

    2. Цени на нещата които се заменят и цена на труда....

     

    Никъде не открих систематизирана информация по темата. Говорим за цените на официалния вносител - Балкан Стар.

  8. Минах на прегледа, бързо става :) Обадих се сутринта и си записах час за следобяд. Като отидох за 20-тина минути минах, всичко точно :)

     

    Нещо плаща ли се....

  9. Здравейте,

    за да мога да събера повече мнения публикувах следното в toyota-а форума....

     

    Здравейте,

    без да искам да пораждам безумни и фанатични изказвания моля кажете кое бихте избрали межди Toyota Corolla и Mitsubishi Lancer.

     

    До момента това което съм забелязал

    1. двигател - предложението с Lancer-а леко превъзхожда защото за сходни пари дават 1.5 мотор срещу 1.4 или пък предлагат 1.8 срещу 1.6

    2. Като екстри Lancer леко превъзхождат предложението на Toyota.

    3. Сглобяват се в Япония lancer-ите за разлика от Toyota-ите

    4. Пластмасите по таблото на Mitsubishi изглеждат по-пластмасови отколкото тези използвани от Toyota

    5. Покритието на Mitsubishi автомобила изглежда доста по-....

    6. Toyota-а знам долу горе какво да очаквам като обслужване и цени за това облужване, при Mitsubishi сметката тепърва трябва да се смята

    7. Тоyota-та по си запазва цената като че ли - това се вижда и от

    http://www.edmunds.com/new/2009/mitsubishi...990385/cto.html

    http://www.edmunds.com/new/2008/toyota/cor...884945/cto.html

     

    Умишленно ще публикувам едно и също и на http://www.mitsubishibg.com/forum/index.ph...c=5130&st=0

     

    Много моля само за мнения с аргументи... :-) За и Против

     

    За съжаление не съм от хората които като си купят нещо и то се окаже "нефелно" да отидат да си купят следващото - просто не съм толкова богат :icon_thumbup:

     

    Публикувал съм го на http://toyotabg.net/viewtopic.php?p=60796 за другите хора които искат да следят мненията също на двете места.

  10. Другия проблем е вероятно следствие от лошата боя... ръжда :icon_blush:

    При mitsubishi няма такъв проблем май а?

     

    Не мога да разбера обаче следното - защо използвана toyota държи по-висок процент от стойноста си като нова при еднакво използване спрямо едно mitsubishi?

  11. Освен проблемите с боята на новите тойоти други неща против? За този проблем даже има тема и в техния фен сайт http://toyotabg.net

    Не говорим за дизели като цитирания RAV4 по-горе ( то аз и без това в RAV4 ми опират коленете в таблото и волана като седна )....

  12. Здравей,

    как така 5 години гаранция - на сайта пише 3 години или 100 000 км :(

     

     

    Да се похваля и аз. Днес взех Лансер-а, 1.8 Intense, сребърен металик. Страхотен автомобил. Нямам думи. Тук пътищата са идеални, а и бензинът е бензин. Това за шумовете и не-знам-си-кво е силно преекспонирано, дори и за 18-инчовите джанти. Обслужването и отношението на дилъра към клиента е супер. Хората са изключително коректни. А и гаранцията е 5 години. Много се чака за цветовете червен, черен и тъмносин.
  13. А мене ако питате, направо си изтеглете потребителски без никакви залози и това е. Аз така направих. Лихвите са съпоставими, а собствеността си остава твоя, ако се наложи да продаваш бързо без усложнения. А и потребителският кредит можеш да го удължиш за повече години, ако решиш.

     

     

    Лихвите на потребителските кредити не са ли твърде високи ?

  14. Благодаря!

    Чета внимателно и двете теми .... Май ще трябва да се пробвам на тест драйв - само не ги знам ще ли ми се навият и на двата мотора да ме пуснат. Не съм наясно и как изглежда шумоизолацията им - при corolla <-> avensis съм запознат практически колко е лошо изолирана королата спрямо другото ..... Ама пусти пари ....

    Тест драйва задължително по маршрут определен от тях ли е - или можеш да предложиш ти някакви отклонения - щото човек може да се разходи и да си набележи подходящо маршрутче около офиса им... При toyota им знам задължителния маршрут .

  15. Нещо позамря темата .... И пред мен седи дилемата дали да е Auris/Corolla или Lancer. Аз съм се прецелил в евтините решения - т.е. мотор 1.4 vvti или Mivec 1.5. Ако някой може да каже обаче аргументи освен кефа от "изстрелването на сфетофар например" за 1.6 / 1.8 мотор много бих се радвал....

     

    Имам опит с 1.4 corolla седан ( не е моя за съжеление ) - не е правила съществен проблем, но от около 6 месеца се появи едно специфично потропване на двигателя на празен ход като е загрял. При ходене в сервиза ( щото не е моя и не плащам ) казаха че не намират технически проблем с колата. Тя наистина върви и дето се вика за 3-те години откакто я караме като служебне един път не се е налагало за нещо да отваряме предния капак .....

  16. Ако Toyota RAV4 ти е критерий за вътрешното пространство в 'приличен семеен автомобил' наистина няма какво повече да желаеш от Лансера, но аз съм 1.90 и едвам се събирам отзад в RAV4. Мога смело да заявя, че Тойота Авенсис, Рено Лагуна или Пежо 407 имат много повече пространство отзад. Естествено те са и по-висок клас, но след като Митсубиши не предлага вече Галант...

     

    Здравей,

    то аз надали ще седя отзад някога и затова изобщо не го гледам това. Гледам като седна и коленете ми да не допират волана - че инак става лошо - особенно ако си на магистрала и като сменяш скоростите и чукаш волана с коляно :(

    В lancer-a като седна и ръката ми както стиска волана минава с леко докосване на коляното - това дава представа за разстоянието което ме притеснява - един човешки пръст е дебел някъде към 4-6 см мисля....

  17. * Къната

     

    Първо искам да се повозиш в всички прилични семейни коли, които са произведени тази и миналата година да видиш там каква е липсата на място. Аз например точно за това се спрях на Лансер-а, нито една друга кола от този клас не разполага с такава ширина отзад. И специално като ходих да го карам си взех приятел, който е достатъчно голям, че да го ползвам за мярка. Сега карам Toyota RAV4 и искам да ти кажа, че Лансер-а не ми прави впечатление да е по-тесен от Toyota-та.

     

    Единствено се съгласявам малко с агресията на външния вид, можеше наистина да изглежа като първноначалния прототип, което щеше да убие рибата на пазара. Ето както Ауди изпъква с R8, A5 и А4 с новите фарове или по-скоро габарити.

     

    Другото с което съм съгласен... двигателите, тая кола трябваше като дизел да е поне 160hp а именно 2.2HDI, който ще слагат на Аутлендер-а и Примерно 2-литров бензинов мотор, който е поне 170 коня... Просто вече тенденцията е колите да са над 150кс, за да са по-динамични...

     

    Но честно казано съм прекалено голям фен на марката, за да се откажа точно сега, ще съм доволен и 140-те коня... пък живот и здраве след няколко години... ще я заместя с по-големия брат с дупката на капака :icon_rock: Иначе за тези пари според мен колата си е съвсем читава, аз неможах да намеря друга, която да има екстрите на тази, да има вида на тази, и да ми харесва като тази. :mitsu-smiley: :icon_rock:

     

    Ами колкото и парадоксално да звучи -

    RAV4 - тясно ми е ( коленете ми почти опират във волана )

    Avensis - новия 2003+ година - добре е, старият - не е

    Corolla - 2000+ година - добре е

    Auris - теснее

    Yaris - 2005+ година - добре е, преди това само в t-sport

    Mitsubishi Galant - около 2000 г. - тясно е

    .....

    Peugeot 406/407/307 - добре е - само дето .... :(

    Renault Megane/Laguna - по подобен начин - добре е - ма ....

  18. За дребните япончета не им трябва да местят волана напред/назад,и така им е удобно :rijden:

     

    Да де, ама с риск да ядосам форума например от toyota са се сетили за този дребен проблем който имат високите хора, нямащи пари за американска или немска кола :(

     

    Разбрах - нещата явно отиват към "test drive" да се провери как е картинката в реална ситуация. Дано се навият :)

  19. Здравейте,

    Някой може ли да каже дали на новия Lancer волана му може да се чупи не само нагоре/надолу но и да се издърпва напред/назад. Модела който гледах (най-евтиният вариант - дето е към 30 000 лева ) можеше само нагоре/надолу и ми теснее малко около волана и коленете .... :icon_crying:

  20. Намам идея как са но да момента съм открил http://www.autoprogres.com/ които като че ли се занимават с този бизнес. Само дето като гледах цените и митата и т.н. и то малко ..... Не си струва като че ли да си останеш без гаранция... :icon_blush:

×
×
  • Създаване...