Премини към съдържание

jordaniv

Потребител
  • От него общо

    24
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от jordaniv

  1. Понеже не може да се направи полица на английската регистрация, оставяш празно място за регистрационния номер, като попълниш двигател номер и номер на шаси. Отиваш в КАТ регистрираш и се връщаш при брокера да ти въведе новия регистрационен номер (поне аз така регистрирах 2 автомобила) иначе с транзитните номера е загуба на пари и време.

  2. От Швейцария май се плаща и мито май..

    Аз искам да питам за тези проблеми които правят в БГ, лятото като си идвам ще си регистрирам колата в БГ, по документи е на мое име направо в КАТ ли да ходя с колата и англииския талон. Тук не ми е ясно относно митницата каква роля играе, просто си влизам в БГ с моята кола която е с чужда рег. Този акциз (докунет за платен акциз) не се ли иска от КАТ при регистрацията? (ако е акцизна колата)

    Ако някой разясни малко този въпрос ще съм му благодарен :icon_thumbup:

     

    Няма да имаш никакъв проблем с регистрацията. Всичко от което е нуждаеш е английския талон и българска застраховка.

    МОТ-то важи и за тук и дори не е нужно да минаваш преглед. Цялата работа струва 60лв. Ако колата е акцизна се иска документ за платен акциз. Това е цялата процедура. Ако искаш да я продаваш или да я прехвълиш на друг човек се прави един фиктивен договор за покупко-продажба, (на български и дори не трябва да е нотариално заверен, понеже в Англия нямат нотариуси) представяш го в КАТ и избягваш всякакви такси за прехвърляне на колата. Надявам се да съм ти помогнал по някакъв начин. Ако имаш някакви други въпроси по тази тема пиши. :icon_dance:

  3. Двигателя мит ли е? Аз имах същия проблем, в смисъл такъв че когато взех колата двигателя "светеше". Като набия спирачките, оборотите падаха и докато спра колата гаснеше но след седмица-две се оправи от само себе си.

  4. От къде знаеш че някой няма да злоупотреби. Не знам, аз лично така се разбрах с представителя на Хипо Алпе Адриа, дори той ми даде идеята за това. А да те питам само, какво би направил ако си загубиш ключа? Да ти кажа ли ? Една седмица ще чакаш да можеш да седнеш пак в колата си.

  5. Колега внимавай много все пак, защото аз гледах едно предаване английско, в което ставаше точно дума за изгодно закупуване на кола втора употреба. Става въпрос за следното, водещият на предаването си купи форд фокус, след като провери документите и огледа колата - перфектно всичко. После я откараха в сервиз и като я вдигнаха отдолу колата рязани чак гредите цялата предница сменена. След което я закараха на пистата за краш тест и я засилиха в същия фокус, който беше здрав и познай какво стана.

    Значи човека каза, че има някакъв национален номер за UK, на който може да се обадиш и като кажеш данните на колата те ти съобщават дали е участвала в ПТП и т.н. Ако намеря линка в youtube ще го постна.

    Намерих го http://uk.youtube.com/watch?v=_bwlVmeXqlA

    Това се казва HP clear и е хубаво винаги като купуваш кола да го направиш, въпреки че повечето дилъри(автокъщи) си го правят сами. Ако колата има Full service history, HP CLEAR и има стегнат вид, купувай не му мисли. В Англия колите или са поддържани много добре или са пълни кочини, няма нещо по средата.

  6. Абсолютно съм съгласен с тебе колега, но аз няма да я взимам нова колата :( и ако се окаже някоя шит оферта направо ще се застрелям!!! Писна ми от бракми, а виж, че колегите мн не ми я препоръчват, иначе точно GDI ми се искаше да си взема :icon_hmm:

    С десен волан оправяш ли се ? :)

  7. Напълно съм съгласен, но споменатите промени-джанти, фарове и т.н. са със същата форма и влизат в оригиналната линия без да я нарушават. Това което имах предвид са неща, които стърчат насам-натам и шарении отгоре до долу.

     

    Така си е, съгласен съм :icon_thumbup: няма да правим цигански работи я. Може и малко да се пораздуе, но не прекалено.

  8. Ми гледах ги, чудих им се :icon_hmm: и съм на мнение че Каризмата може да носи максимум един малък елегантен спойлер отзад (точно какъвто и си го имат някои модели). Всичко друго ми изглежда като изнасилване на стила на колата. Не бих си причинил това нито на мен, нито на колата. :icon_crying:

     

    Въпрос на гледна точка. Има хора които умират да правят това на колите си(аз не съм от тях), ама едва ли не, казаното от вас излиза че ако й сложиш едни 17" със един ксенон + някакво крило(спойлер) и да смениш страничните огледала със тези които имат вграден мигач и врати стил диабло, това няма да й ходи на колата ........ хайде моля ви се. Не говоря за цялостна промяна на визията, а за проста смяна на няколко неща, с което колата се изглежда по-нова с няколко години плюс това че като минеш от някаде всички си чупят вратовете :D :icon_thumbup: :icon_rock:

  9. Ето и едно малко сравнение между старите и новите двигатели, ако това може да се нарече сравнение. Не съм голям специалист в областта, но в крайна сметка май излиза, че GDi е с по добри данни от колкото MIVEC като изключим претенциите си към горивото(за поддръжката на MIVEC не знам нищо).

     

    Model: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Equippe

    Engine: Four-cylinder, 1834cc

    Power: 125bhp

    Transmission: Five-speed manual

    Fuel: 6.5ltr (combined)

    Performance: 0-60mph: 10.0 sec/max 200kmh

     

    Model: Mitsubish Lancer 1.8 - МІVЕC

    Engine: Four-cylinder, DOHC 16-Valve, 1798cc

    Power: 143bhp

    Transmission: Five-speed manual

    Fuel: 7.8ltr (combined)

    Performance: 0-60mph: 9.8 sec/max 204kmh

     

    Като се има в предвид, че разработката на GDi е от преди 10г.

  10. Да ти кажа, мисля че е възможно, обаче трябва да кара някой с олимпийско спокойствие. Моята е 2000г. онзи ден я засякох градско при агресивно каране дава разход 7.6, а на извънградско с 80-90 и да свети GDi eco ми дава някъде към 5.1.

    :icon_clap: на :mitsu-smiley:

  11. Здравей искам само да питам като си писал за разхода 44.8 MPG(miles per galon), това в какви галони се определя, защото англииския е 4.55 литра, а американския е 3.78. И аз бях на MPG, ама сега като махнах клеймите на акумулатора и ги сложих пак, на борд компотера :) стана в литри.

  12. Ти коя версия пробва колега?,как е като возия колата?

     

    Аз карах 1.5 литровия мотор. За мотора няма какво да коментирам доста е слабичък за това купе. Окачването е доста твърдо, като се има в предвид и 18" джанти(ако не се лъжа бяха 18"). В завоите се държи просто прекрасно, но при един пробег от над 500-600км. за ден със сигурност ще се прибереш пребит като куче. Личното ми мнение е че е хубав автомобил, но не е за нашите пътища.

  13. Миналата седмица бях публикувал същия пост, но за жалост нямаше много коментари по темата. Поразрових се малко и успях да намеря някои части, след което попитах в два сервиза. Отговорът на едните "майстори" беше, че е невъзможно да се смени дирекцията, а другите ми поискаха 2000лв. за труд(ама се правеха на много велики и много в час на нещата). В крайна сметка излиза грубо 2000лв.(за части) + 1200-2000лв.(труд), общо ги сложи 3500 при което ми се струва малко онеправдано. Някой ми беше споменал че сменяли дирекцията в Турция и излизало общо към 1200 евро, но информацията ми стига само до това. Ако откриеш и ти някаква информация пиши, че и аз имам един :plane: за обръщане на волана.

×
×
  • Създаване...