Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

orion

Потребител
  • От него общо

    77
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от orion

  1. На 5/15/2022 at 5:49 PM , OrlinL написа:

    Здравейте, това ли са координатите на майстора от Русе?

    Виждам че е дал като местоживеене Пловдив.

    Мерси.

    Имам ASX, който ми прави проблем, след като е загрял добре при скорост над 80 км при подаване на газ започват странни вибрации. При отпускане на педала изчезват. Дали е възможно да са свързани с климатроника или с нещо друго .

    Здравейте, 

    От Русе ли сте? Успяхте ли да решите проблема? 

  2. На 12/3/2021 at 10:19 AM , Svetlovelichkov написа:

    А къде може да се направи това софтуерно изключване?

    Всеки, който разполага с качествена диагностика. При слаб акумулатор тази "екстра" се самодеактивира, след това при смяна на акумулатора е необходимо да се активира отново. Предполагам знаете, че ако сте задали да ви обдухва стъклото, старт-стоп не работи. Аз лично държа врътката нарочно единствено в тази позиция. 

  3. На 12/6/2021 at 5:25 PM , Даниел Цветков написа:

    ASXа нямат ли дизеловите ел.нагревател в парното като на Аутлендъра?

    Кросъра ми е дизел и доста бързо започва да духа топло след палене,може би на 5та минута вече е осезаемо топло.

    Имат, започва да духа топло ставнително бързо, но бавно достига до работна температура. 

  4. преди 10 часа, Светльо Ангелов написа:

    Тогава трябва да се вземат мерки от компетентен механик. Трябва да се оправи тази кола незабавно. Жалко ще бъде да се съсипва двигателя, ходейки при хора, които не знаят какво правят. За щастие в клуба има майстор, който ще ти я оправи. Той не се намира в Русе, за съжаление.

    Искрено Ви моля за координати на този майстор! 

  5. На 6/25/2021 at 7:56 AM , Светльо Ангелов написа:

    Което може да е неподходящо масло. Щом загрее ги прави тези "номера".

     

    Де да беше от маслото....В момента е с Кастрол Едж, беше с Мобил и все си чука. Веротно има проблем в някой датчик или дюзи..., но до момента никой не го е открлил. 

  6.  Ако отново качи нивото за толкова кратък пробег, вероятно има някакъв проблем. Много зависи от това дали усещате кога е в регенерация и в такъв момент не бива да гасите двигателя (макар, че старт-стопа го прави ако е включен). Симтомите на регенерация са следните: обороти на празен ход 900 (обичайно са 600), топли странични огледала; странен шум в мотора; специфична миризма. Усетите ли тези неща, карате около 10 км. Аз чувам дори кога леко "цъква" реленце, че регенерацията е приключила. Това е нещо много досадно за мен, защото често регенерира в неудобен момент, когато бързам. Прави го на всеки около 350 км. 

  7. Сходен проблем има и при мен, но на ASX. Аз също търся решение, но безуспешно към момента. Чука и тресе при продължително каране,  но само, когато околната температура е над 20 градуса. Съмнявах се в дюзи, но при проверка на стенд се оказаха уж отлични. 

  8. Покачването на нивото на маслото си е нормално за тези двигатели, пише си го в книжката. Сменете си маслото, но си ресетнете и системата. Ако майсторът Ви не знае как, посетете официален сервиз. Сигнализацията ще изгасне, наблюдавайте си нивото, ако се покачва много бавно, всичко си е наред. Реално в книжката е описано, че маслото се сменя при достигане на "Х" или на  съответния пробег. Ниво малко над масимума не е драма. 

  9. преди 1 час, Светльо Ангелов написа:

    Защо искаш да смениш този перфектен двигател с друг? :rolleyes:

    Защото има шум, като чукане от аванс, който се проявява, когато външната температура е над 20 градуса. Досега не е установено от къде идва (не че съм обикалял кой знае колко майстори, но все пак е прегледана на няколко места). Интересувам се хипотетично от разхода за смяна на целият двигател, защото може да се окаже по-изгодно от търсене на причината (която всъщност може да е и елементарна и дребна, но кой да я диагностицира...).

  10. На 6/14/2021 at 10:17 PM , DJ Tymbi написа:

    .....ми заввиси от двигателя, ако е същия като твоя - 4Н14, около 1500 лв....всичко, ако обаче е друг ,което значи преправяне на ел. инсталации,механично и т.н.... . тогава не знам......

    Моят е 4N13.

  11. Здравейте колеги,

    Някой има ли идея колко приблизително би струвала цялостна подмяна на двигателят с друг? Имам предвид само труд по услугата и задължителни консумативи и материали, които трябва да се вложат.

  12. Днес рано сутринта бях на -10 градуса и ми се наложи да запаля дизела. Запали без да се замисля от четвърт оборот буквално. При такава температура я оставих 3-4 минути да поработи на място. След което потеглих, първите 2-3 километра без да пресирам двигателя.

    Явно отдавна не се е налагало да я подкарам при толкова минусова температура. Дюзите работеха много, ама изключително много шумно, особено се усилваше шума, ако се опитах да подам малко повечко газ.

    След като светна първата индикация на температурата на двигателя ( 2-3 километра някъде) и шума постепенно утихна. Та има ли основание да ме притеснява този шум първоначално при такава отрицателна температура ? Или на всеки дизел комън рейл така му се "разпяват" дюзите - нещо между чаткане и чукане ? Или може би е индикация, че е време да се качат за проверка на стенд ? Двигателя е на 135 000 км.

     

    Този двигател не е от най-тихите, така че е възможно шумът да е напълно нормален. Наблюдавайте го.

  13. ....ааа, ако е така и шума идва отпред (тъй като миризмата идва в купето) вероятно е предната леща, преди катализатора .....вероятно ако сте давали назад и сте ударили в някой по висок бурдюр гърнето, обикновено така става.....

    Привет,

     

    Днес проверихме ауспуховата система и се оказа, че като че ли изгорели газове излизат някъде около турбината, около лостчето на геометрията. Има ли там някаква гарнитура?

  14. Здравейте,

    Благодаря за съветите!

     

    За 14 месеца съм минал около 8 хиляди km.

    Не знам дали мога още да изчакам преди да сменя маслото.

    Нали уж се сменя на 1 година или 10 хиляди километра - което събитие настъпи първо.

    Здравейте колега,

     

    Бихте ли споделили къде в Русе си обслужвате автомобила?

  15. .....здравей, помня го, защото това е един от изключително малкото случаи, за който нямам точна представа за проблема,сякаш е тъмна Индия....

    За мотора ак ое станал по шумен , направи си следния експеримент - някой да влезе вътре в купето и да запали загрелия мотор, а някой от вън да слуша внимателно работата на мотора( трябва да се чува едно отчетливо металическо тропане-дрънчене).....слушай го откъм агр. ремъци поне 30-40 сек......след това накарай човека вътре да подаде леко газ ,съвсем леко така че оборотите на празния ход да се вдигат леко .....ако на около 1200-1300 об. се промени шума на мотора и дрънченето изчезне, значи си за смяна на каре на балансир валовете.....

    Благодаря, ще тествам, но този път под шум визирам нещо съвсем различно. Звучи ми, като все едно идва от изпускателната система, също и леката миризма на газове, която усещам в купето от време на време, ме навежда на мисълта, че е нещо свързано с това..., уплътнение някакво, дупчица в ауспухова тръба.

  16. ....ЕГР-а е проверяван....работеше си до последно както електриечески ,така и вакуумно...

    Привет, DJ Tymbi,

     

    Радвам се, че помниш случая. Колата все още си върви добре, следвам съветите. Напоследък ми се струва, че стана малко по-шумна от към двигателя. Сутрин, като я запаля и усещем понякога и за кратко лек мирис на изгорели газове в купето, иначе не пуши и ауспухът е чист. Предполагам нещо по генерацията се е пробило. Скоро и предстои смяна на масло и ще помоля да я огледат. Някаква насока можеш ли да ми дадеш?

     

    Благодаря!

     

    Поздрави от Русе!

  17. Здравейте, имам същият проблем, със същият двигател. Открийте ли решение?

    Liudmil Todorov, само искам да допълня, че DJ Tymbi е изключително грамотен и компетентен и е един от малкото хора, на които вярвам по отношение на автомобилът ми. Той и екипът му направиха диагностика на моята кола през 2019 г. и дискутирахме проблема. Срещата ми с него, макар и кратка ми бе много полезна и успокояваща. Горещо препоръчвам при възможност от Ваша страна да си направите една консултация с него. Сервизът му е в гр. София - https://japanautoservice.com/

     

    Поздрави!

×
×
  • Създаване...