Премини към съдържание

Nikolasko

Потребител
  • От него общо

    41
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Nikolasko

  1. Трака от демпфера който е в скоростната кутия. Има пружини и пластмасови водач( втулки). В следствие на експлоатацията пружините омекват, ( счупват се) втълките се износват  и почва да тракат. Информация от чуждите форуми. Дори на EVO- тата с такава кутия SST тракането се появява около 20, 40 К, но тези коли се карат по " друг" начин :) . Вероятно твоята кола тръгва и по рязко. Цена не знам колко ще струва демфер или ремонтен комплект ( виждал съм по чужди сайтове) , вероятно и комплект дискове така и така си я отворил.

  2. Здравейте

    Днес като  отворих разширителното казанче забелязах масло в антифриза. Искам да попитам този двигател има ли топлобменик масло - антифриз и ли да търся проблема в гарнитура на главата. 

  3. Здравейте

    От скоро време забелязах, че при маневра на заден ход по стръмен наклон колата стои на едно място и " подскача" ( все едно съединителите включват/изключват), като подадеш повече газ всичко е ОК, но е трудно за маневриране. Някъкви насоки?

  4. Здравейте колеги, става въпрос за двигател 2.2 хди, 156 кс. От известно време периодично ми светва и угасва чека. При прочитането на грешките се установи, че дроселовата клапа дава грешка. Разглобих я и видях, че има износване на пластмасивите, зъбни колела, а всичко останало си е ОК. Имате ли идея дали могат да се заменят или рециклират. Смятам че в определен момент всеки притежател на такъв дизелов мотор ще се сблъска с проблема.

     

    Аз си купих този комплект https://www.ebay.com/itm/CITROEN-C5-II-III-C6-C8-C-CROSSER-2-2-HDI-THROTTLE-BODY-REPAIR-GEAR-COG-SET-/254231156412?_ul=IL

    разглобих клапата залепих тези елементи, но след около година се разлепи - заседна клапата вкара колата в авариен режим добре , че беше на близо до мястото където живея. Купих си втора употреба и за щастие се оказа, че е като чисто нова от вътре, но е късмет ( всички зъбчета бяха здрави). Според мен трябва от време на време да се вади и почиства основно. Защото кагато събере повече масло около осичките почва да да се движи по-трудно и това дожежда до износване на зъбчетата които незнам защо са пластмасови. Иначе.... нова.

  5. Колеги имам няколко въпроса ако някои може да помогне ще съм много благодарен.

    След около месец чакане и смяна на съединител, датчик и куп гарнитури взех колата всичко беше наред около 100км. Когато колата загрее на 85градуса започва да влиза в някакъв сервизен режим не иска да сменя скорости остава на 1 или 2-ра ритя и тн. Занесох я пак в сервиза и според майстора най вероятно има проблем с управляващия блок на ск. кутия( странното е че преди нямаше такива проблеми). Та въпроса ми е някои имал е подобен проблем и тоя упр. блок ремонтира ли се и къде ?

    Благодаря предварително !!!

     

    След смяна на съединители, мехатроник и след каквато и да е интервенция по скоростната кутия- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се направи процедурата " TEACH IN " със специализиран софтеуеар М.U.T 3. В официалните сервизи трябва да го имат. Много важно е човека който го прави да е наясно с процедурата.

  6. Благодаря за информацията! Случайно някой да знаеш дали от Балканстар нямат някоя предишна акция за подмяна на Блутуут модула както имаха например за моторчето на чистачките и т.н.?

    Мерси

     

    Не. По принцип не съм запознат със сервизните акции.

  7. Здравейте

    Започнах проект по инсталирането на оригинален handsfree модул.

    Към момента има надежда явно кабелната подготовка я има. Инсталирах микрофона( буксата стоеше прихванта към съществуваш сноп).

    Знам къде да инсталирам модула, но имам съмнения с бутоните. Вероятно задния капак на волана е по изрязан и има една фиксираща планка. Вероятно при мен я няма.

    Някои правил ли е подобна инсталация за да сподели опит или знания. Благодаря предварително.

  8. проверено ли е самото закрепване на стартера към кожуха на маховика. Пукнатини около скрепителните отвори. Щом има износване на зъбите и частите са правелни има някъкво несъосие при зацепването на стартера към венеца.

  9. Здравейте някой изпълнявал ли е тази процедурата " re teach" ( прекалибриране) и къде?

    Необходимо ли е да се прави на определен период ( като поддръжка) или само при подмяна на мехатроника и съединителите?

  10. да има развитие днес ходих в един сервиз който се занимава с ремонт на автоматични ск. кутии.Направиха диагностика и те потвърдиха че датчика е за смяна.По интересното е че казаха че колата не е с демферен маховик което ме учуди доста.Труда които ми каза човека е 600лв. и вече като се отвори кутията ще се видят пружини, пластмасите-държачи и съединителите. Най - хубавото е че има части и не са чак толкова колосална сума. :icon_thumbup:

    Колата със сигурност е с Двумасов (демферен) маховик защото съм го сменял. По късно може да споделиш цена за касетата с дисковите съединители.

  11. Така или иначе трябва да минеш през "Истински" сервиз с "истински" диагностичен софтуеар. Лошото е че за този тип кутии вероятно се броят на пръсти. Чел съм, че ако има проблем с мехатроника го пращали в някъкъв сервиз във Варна.

×
×
  • Създаване...