Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Nikolasko

Потребител
  • От него общо

    41
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Nikolasko е написал

  1. Трака от демпфера който е в скоростната кутия. Има пружини и пластмасови водач( втулки). В следствие на експлоатацията пружините омекват, ( счупват се) втълките се износват и почва да тракат. Информация от чуждите форуми. Дори на EVO- тата с такава кутия SST тракането се появява около 20, 40 К, но тези коли се карат по " друг" начин . Вероятно твоята кола тръгва и по рязко. Цена не знам колко ще струва демфер или ремонтен комплект ( виждал съм по чужди сайтове) , вероятно и комплект дискове така и така си я отворил.
  2. Здравейте Днес като отворих разширителното казанче забелязах масло в антифриза. Искам да попитам този двигател има ли топлобменик масло - антифриз и ли да търся проблема в гарнитура на главата.
  3. Колег, някои знае ли каква марка амортисьор - първоначално се вграждат от завода производител на Outlander 2 след 2010г
  4. Здравейте От скоро време забелязах, че при маневра на заден ход по стръмен наклон колата стои на едно място и " подскача" ( все едно съединителите включват/изключват), като подадеш повече газ всичко е ОК, но е трудно за маневриране. Някъкви насоки?
  5. От къде се включва тази функция с фаровете за мъгла
  6. Всичко си стои по изпускателната система. Проблема се появи от скоро. Започва да мирише след като колата загрее. От утре започвам да ровя от Турбо - ЕГР и т.н ..... до крайното гърне.
  7. Не. вероятно е от някое уплътнение по ЕГР-а.
  8. Здравейте От скоро забелязах, че когато колата е на място и работи двигателя - се усеща мирис на изгорели газове. Някои имал ли е подобен проблем и как се е спарвил с него? 2.2 DID PSA Мотор.
  9. Аз си купих този комплект https://www.ebay.com/itm/CITROEN-C5-II-III-C6-C8-C-CROSSER-2-2-HDI-THROTTLE-BODY-REPAIR-GEAR-COG-SET-/254231156412?_ul=IL разглобих клапата залепих тези елементи, но след около година се разлепи - заседна клапата вкара колата в авариен режим добре , че беше на близо до мястото където живея. Купих си втора употреба и за щастие се оказа, че е като чисто нова от вътре, но е късмет ( всички зъбчета бяха здрави). Според мен трябва от време на време да се вади и почиства основно. Защото кагато събере повече масло около осичките почва да да се движи по-трудно и това дожежда до износване на зъбчетата които незнам защо са пластмасови. Иначе.... нова.
  10. Да се похваля. След доста четене по форумите ( и малка инвистиця за части от авто-моргите) - вече имам инсталирано фабрично Hands - free с USB вход ( който все още не съм пробвал)
  11. След смяна на съединители, мехатроник и след каквато и да е интервенция по скоростната кутия- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се направи процедурата " TEACH IN " със специализиран софтеуеар М.U.T 3. В официалните сервизи трябва да го имат. Много важно е човека който го прави да е наясно с процедурата.
  12. Колеги, знаете ли някоя специализирана Автоморга за Mitsubishi
  13. Не. По принцип не съм запознат със сервизните акции.
  14. Пробвай да си откриеш нещо свързано с твоя проблем в този сервизе бюлетин https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2019/MC-10159646-9999.pdf
  15. Здравейте Започнах проект по инсталирането на оригинален handsfree модул. Към момента има надежда явно кабелната подготовка я има. Инсталирах микрофона( буксата стоеше прихванта към съществуваш сноп). Знам къде да инсталирам модула, но имам съмнения с бутоните. Вероятно задния капак на волана е по изрязан и има една фиксираща планка. Вероятно при мен я няма. Някои правил ли е подобна инсталация за да сподели опит или знания. Благодаря предварително.
  16. Колега, отремонтира ли колата и какво е ценовото изражение? Психическа подготовка ?
  17. проверено ли е самото закрепване на стартера към кожуха на маховика. Пукнатини около скрепителните отвори. Щом има износване на зъбите и частите са правелни има някъкво несъосие при зацепването на стартера към венеца.
  18. Здравейте някой изпълнявал ли е тази процедурата " re teach" ( прекалибриране) и къде? Необходимо ли е да се прави на определен период ( като поддръжка) или само при подмяна на мехатроника и съединителите?
  19. Преди 2 години 1100 - 1200лв. Съмнително евтино за съединителите, но дано това е цената.
  20. Колата със сигурност е с Двумасов (демферен) маховик защото съм го сменял. По късно може да споделиш цена за касетата с дисковите съединители.
  21. Здравей Има ли развитие по твоя проблем?
  22. Така или иначе трябва да минеш през "Истински" сервиз с "истински" диагностичен софтуеар. Лошото е че за този тип кутии вероятно се броят на пръсти. Чел съм, че ако има проблем с мехатроника го пращали в някъкъв сервиз във Варна.
  23. Не е лентов кабел защото когато го включа индикира за мнооого кратко на таблото и се изключва. Всички други функции от волана работят. Не свети airbag-а и има клаксон.
  24. Не. Led крушки имам на фаровете, но каква е връзката с проблема.
  25. Здравейте Моля някой да сподели справял ли се е с този проблем и как. Доста изчетох, но не знам къде да ровя.
×
×
  • Създаване...