Премини към съдържание

vcolt

Потребител
  • От него общо

    28
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от vcolt

  1. С бутане се вади, естествено стара пластмаса винаги може да се счупи, малко течен сапун помага.

     

    Не трябва да скърца изобщо, няма щека.

     

    Това е клапанът, буквално отпред на мотора е, може да има капачка отгоре:

    https://www.megazip.net/zapchasti-dlya-avtomobilej/mitsubishi/colt-4402/z39a-10871/mnlfl6-166326/breather-1893952

    Може да не се разглобява за проверката, а да се види за масло в долния край на маркуча, който отива в гофрирания от дебитомера.

  2. Заврян е отзад зад разпределителната горивна помпа.

     

    Клапанът е отпред, вътре има ролка с филтър, който трябва да служи за сепаратор на маслото и въздуха, не става на сополи, а си е наквасен с масло, не е зле да се изстисква на година-две.

     

    След турбото съм нямал проблеми с маркучи.

     

    Ако е с ръчни скорости, хубаво е механизмът върху кутията да се почисти и смаже, че клеясва ужасно, иначе се чупи той или накрайници на жилата. Под кутията с въздушния филтър е.

  3. На много ... място е:

    https://www.youtube.com/watch?v=uTzVdchetp8&t=488s

     

    Погледнете си и клапана за картерните газове отпред, там се събира масло в един филтърен елемент, несменяем без целия клапан, като се насити почва да се събира масло по маркучите след него и окапват.

  4. Сензор за положението на клапата на всмукателния колектор, може и кабеляците до него. Трябва да се проверят по схеми.

  5. Глупости, пали си я си мери напрежението. Ако искаш да мериш утечката тогава не я палиш - разкачаш плюса на акумулатора и вързваш последователно между него и клемата амперметър. Ако след минутка показва повече от 50-60 мА почваш да го мислиш. Обичайния заподозрян е радиото.

    А то точно утечка му каза колегата да мери.

  6. Здравейте, предстои ми купуване на автомобил за жената и тя си хареса Колт 2005 година(1.5i,109hp). Днес разгледахме колата-допадна ми и на мен , като за дамска кола(леко ми е странно таблото, но колата все пак не е за мен). Това, което ми направи впечатление е твърде тежкото движение на скоростния лост. Дали това е нормално за този автомобил или е някакъв проблем. Съединителя си отделя нормално, само лостът се движи тегаво. Моля за съвет

    Жилата най-вероятно са за смяна, също и смазване на механизма върху кутията.

  7. На моята стържеше предпазната ламарина, на която са окачени и челюстите на ръчната, беше ръждясала и се опираше в диска, а челюстите се бяха изметнали и изстъргали дисковете, накрая си взех нови ламаринки.

  8. Здравейте, знаете ли дали ключът който е за заключване на колата има някакъв чип за запалване или някаква друга защита против кражба? Понеже купих колата само с един ключ си купих втори и смятам в България да ми го направят, като не ме бърка дали ще заключва от дистанционното или не. Но ме бърка ако ми го направят и отключа колата, но не мога да я запаля.

     

    Има имобилайзер. Би трябвало да ти запознаят колата с новия ключ и да може да го ползваш.

  9. "Универсални" за предкатализатор са DOX-0113, за след са DOX-0109 - със сплайсване на кабели и си ползваш конекторите от старите, има и някакви DirectFit, които не съм ги виждал в наличности тука.

    За тия пред катализатора има топлинен щит и вложка шестограм 22 рязана за кабелите ще е от полза.

     

    Иначе ако успееш да укажеш на диагностиката кои протоколи да пробва, може и да стане, моята също малко се лигави, включвам в порта, давам на контакт, пускам да чете и не иска, изключвам, давам пак контакт, пускам пак да чете и се връзва.

  10. Ясно, ще изчакам до отпуската, че тука малко калпава системата, хем се чака доста време, хем с неизвестен резултат. Да препоръчате нещо с което да мога да чета и чистя грешките, но за Грандис специално? Странното, е че с OBD-то си влизам в Лансера и си чистя спокойно грешката на чека. Там ми се появява регулярно макар да съм сменил и двете сонди.

     

    Протоколът е ISO-9141 (това само за бензиновите двигатели), устройство което го поддържа, би трябвало да може да чете и чисти грешки. Аз си взех някакво по-общо, че да мога и на Колта ми да го ползвам, който е с CAN, та специално за Грандис нямам поглед. Иначе сондите на Грандиса са 4, две преди катализатора и две след, а в ръководството 13А-391 е описано как се проверяват.

  11. Здравейте колеги. Излезе и първия проблем на автомобила. Светна ми чека, имам OBD2 ELM 327 , но не знайно защо не може да се свърже с компа на колата. Сега не знам дали да си поръчвам директно две ламдасонди и да ги сменя или да изчакам още месец и да видя дали в Бг ще успеят в сервиза да се вържат с компа и да изчистят грешката?

     

    То по OВD2 са няколко протокола и може точно тоя на Грандиса да не се поддържа от устройството. Иначе ако е някоя от сондите само с чистене на грешка няма да се оправи, ще светне пак, пък след смяната на сондата трябва да се изчисти грешката, т.е. трябва си диагностиката.

     

    ПП Може с мултицет да се проверят сондите. Откача се конектора и се гледа за съпротивление за двете черни и за другите.

  12. Колега ще съм ти благодарен ако споделиш какво си установил от измерването което ще направиш събота или неделя!Моят Колт също има задна светлина за мъгла която се включва от отделен бутон,излиза индикация на таблото даже. Само че за да може да се включи и предна такава светлина бутона трябва да е двоен а не единичен както е при нас.Всичко което направиш ти ще ми е от полза затова ти благодаря предварително!Ако ми оставиш телефон тук ще ти звънна лично за подробности.

     

    Малко объркващо, има ток в конектора при пусната задна за мъгла, но само 3 волта. Може да е паднала батерията на мултицета, ще го проверя по-късно, също и ще кача снимки. Конекторът си е стабилно затапен, има 6 букси, от тях три са с проводници, двата крайни са към маса, третият даде напрежение само при включен ключ.

  13. Колеги някой все пак може ли да ми каже има ли кабели за халогените на моделите които заводски нямат? Аз погледнах под бронята на моя Колт но не видях такива. Може да са някъде прибрани не знам?!

     

    На моя има. Маха се кората на подкалника и се виждат. Имам задна светлина, която се включва с бутона при пуснати поне къси, иначе не. Мисля събота-неделя да преглеждам дали има ток в конекторите при натиснат бутон.

×
×
  • Създаване...