Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

vcolt

Потребител
  • От него общо

    28
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което vcolt е написал

  1. vcolt

    Чистачки

    Ако не естанало ясно от мълчанието в темата, каква е колата? Предполагам Грандис между 2004-2008-а, за който вече има такава тема и е отговорено.
  2. Ауспухът как е? Изгнили скоби на свръзките?
  3. С бутане се вади, естествено стара пластмаса винаги може да се счупи, малко течен сапун помага. Не трябва да скърца изобщо, няма щека. Това е клапанът, буквално отпред на мотора е, може да има капачка отгоре: https://www.megazip.net/zapchasti-dlya-avtomobilej/mitsubishi/colt-4402/z39a-10871/mnlfl6-166326/breather-1893952 Може да не се разглобява за проверката, а да се види за масло в долния край на маркуча, който отива в гофрирания от дебитомера.
  4. Заврян е отзад зад разпределителната горивна помпа. Клапанът е отпред, вътре има ролка с филтър, който трябва да служи за сепаратор на маслото и въздуха, не става на сополи, а си е наквасен с масло, не е зле да се изстисква на година-две. След турбото съм нямал проблеми с маркучи. Ако е с ръчни скорости, хубаво е механизмът върху кутията да се почисти и смаже, че клеясва ужасно, иначе се чупи той или накрайници на жилата. Под кутията с въздушния филтър е.
  5. На много ... място е: https://www.youtube.com/watch?v=uTzVdchetp8&t=488s Погледнете си и клапана за картерните газове отпред, там се събира масло в един филтърен елемент, несменяем без целия клапан, като се насити почва да се събира масло по маркучите след него и окапват.
  6. vcolt

    P2015

    Сензор за положението на клапата на всмукателния колектор, може и кабеляците до него. Трябва да се проверят по схеми.
  7. vcolt

    Здравейте Колт 2005

    Зад таблото с бушоните са в ETACS-ECU модула и са 3-4 релета за скорост, включване, автоматично изключване и задната чистачка.
  8. vcolt

    Workshop Manuals for Mitsubishi Grandis

    Mitsubishi Grandis Service Manuals
  9. А то точно утечка му каза колегата да мери.
  10. И недей да палиш колата, докато е вързана така!
  11. Предполагам турбо, въздуховоди или интеркулер. Веднъж не ми бяха стегнали скоба на една от тръбите както трябва и изпусна в движение, доста мощност загуби, проверих си ги и ги натегнах и си заработи нормално.
  12. vcolt

    реле на халогени

    Второто от ляво надясно на втория ред би трябвало да е. За задната лампа четвъртото на първия ред.
  13. vcolt

    Колт за съпругата

    Жилата най-вероятно са за смяна, също и смазване на механизма върху кутията.
  14. T70H01/CH34 на Champion си взех аз. До някоя година са с широко окачване, после са го стеснили до 8мм, та трябва да се внимава за годината.
  15. На моята стържеше предпазната ламарина, на която са окачени и челюстите на ръчната, беше ръждясала и се опираше в диска, а челюстите се бяха изметнали и изстъргали дисковете, накрая си взех нови ламаринки.
  16. За ляв мигач свалях акумулатора за да има място да бръкна, от десните не съм сменял.
  17. vcolt

    Съвети за Грандис

    Има имобилайзер. Би трябвало да ти запознаят колата с новия ключ и да може да го ползваш.
  18. vcolt

    Съвети за Грандис

    "Универсални" за предкатализатор са DOX-0113, за след са DOX-0109 - със сплайсване на кабели и си ползваш конекторите от старите, има и някакви DirectFit, които не съм ги виждал в наличности тука. За тия пред катализатора има топлинен щит и вложка шестограм 22 рязана за кабелите ще е от полза. Иначе ако успееш да укажеш на диагностиката кои протоколи да пробва, може и да стане, моята също малко се лигави, включвам в порта, давам на контакт, пускам да чете и не иска, изключвам, давам пак контакт, пускам пак да чете и се връзва.
  19. vcolt

    Съвети за Грандис

    Протоколът е ISO-9141 (това само за бензиновите двигатели), устройство което го поддържа, би трябвало да може да чете и чисти грешки. Аз си взех някакво по-общо, че да мога и на Колта ми да го ползвам, който е с CAN, та специално за Грандис нямам поглед. Иначе сондите на Грандиса са 4, две преди катализатора и две след, а в ръководството 13А-391 е описано как се проверяват.
  20. vcolt

    Съвети за Грандис

    То по OВD2 са няколко протокола и може точно тоя на Грандиса да не се поддържа от устройството. Иначе ако е някоя от сондите само с чистене на грешка няма да се оправи, ще светне пак, пък след смяната на сондата трябва да се изчисти грешката, т.е. трябва си диагностиката. ПП Може с мултицет да се проверят сондите. Откача се конектора и се гледа за съпротивление за двете черни и за другите.
  21. vcolt

    Монтаж на халогени

    Наред си е мултицета. Освен да е че мерих през каросерията за маса, че беше тясно покрай въздуховода на интеркулера да държа и двата терминала.
  22. По номер през VIN за моя излизат MD618689. В ebay се намират примерно тези. Лагерите са с номера MD619356 и MD611928. Има за подмяната на четките. И моят съм го нарочил за такава операция.
  23. vcolt

    Монтаж на халогени

    Мястото за фарчето зад панела на бронята: Конекторът затапен: Буксите, в тая по средата отгоре имаше ток: И кабелите:
  24. vcolt

    Монтаж на халогени

    Малко объркващо, има ток в конектора при пусната задна за мъгла, но само 3 волта. Може да е паднала батерията на мултицета, ще го проверя по-късно, също и ще кача снимки. Конекторът си е стабилно затапен, има 6 букси, от тях три са с проводници, двата крайни са към маса, третият даде напрежение само при включен ключ.
  25. vcolt

    Монтаж на халогени

    На моя има. Маха се кората на подкалника и се виждат. Имам задна светлина, която се включва с бутона при пуснати поне къси, иначе не. Мисля събота-неделя да преглеждам дали има ток в конекторите при натиснат бутон.
×
×
  • Създаване...