Премини към съдържание

funai4eto.hit.bg

Потребител
  • От него общо

    24
  • Регистрация

  • Беше тук

За funai4eto.hit.bg

  • Рожден ден 09/13/1985

Интернет контакт

  • MSN
    http://www.funai4eto.hit.bg/
  • Уебсайт адрес
    http://www.funai4eto.hit.bg/
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    http://www.funai4eto.hit.bg/

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Carisma - 1.9 TDI 1997
  • Интереси
    My web suite ;) http://www.funai4eto.hit.bg/

funai4eto.hit.bg's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

1

Репутация

  1. Здравейте, някой от вас да е имал подобен проблем: до вчера всичко си беше добре, но днес ставам за работа, паля колата и тя не подгрява дълго време както обикновено ( 10-на сек. ) а само светва и гасне ( свети около 1 - 2 сек., така се държи все едно е топла а пък е стояла цяла нощ пред къщата ) лампичката за подгряване на таблото. Някакви идеи?
  2. споко момчета :icon_dance: ще гледам да избягвам да пиша в форума. чао на всички :mitsu-smiley: :icon_thumbup:
  3. наистина сажелявам, че така се получава но нямам нищо общо с България, и родителите ми не са от тук. живея тук от скоро при това по чиста случайност. обещавам да се старая повече. и имам дисфлекция (това е когато разменям местата на буквите в думите ( вид болест ))
  4. стараясе да не правя грешки, простете ми :icon_crying: но не съм от България, тук съм от няколко години.
  5. мойта е дизел 1.9 ТДИ с двигател на Рено Меган, не съм слагал аз ремъка, и не съм го купувал аз. бях оставил колата на майстора и той да се занимава, надявамсе че пораженията не са големи защото карах с 140 и нещо не ми хареса как почна да работи двигателя и реших да отбия и да видя какво става под капака, и в момента в които намалявах и вече карах с 30 км. и влизах в банкета бях не на скорост, и когато почти бях спрял и тръгнах да слизам от колата осетих че колата изгасна, и аз си викам " а!!, чакай да запаля, че изгасна тръгнах да паля " чусе много гаден шум като чели стърже на сухо, и видях че ми свети малслото и си викам картера ( досега не ми се е случвало да късам ангренажа нито съм бил свидетел на това нещо такче по този въпрос тъмна индия ) погледнах под колата имаше само една капка масло от пред под бронята на предна дясна гума и после станаха 2 но под картера нямаше нищо проверих маслото и си беше в норма, и реших че е масланата помпа се е прецакала, опитах се да запаля втори път но шума направо ме ужаси и се отказах, звънах на телефона (който беше в пълното ми каско (имам П-каско и зражденска към Армеец)) и им се обаждам и те ми расправят обадисе на 146 имаш право до 250 км. безплатно пътна помощ а аз бях на 45 км. от София и ми затвориха, обадих се на 146 и тия ми расправят по 1.50 лв на км.10 лв. за товарене и 10лв. за разтоварване и по 2.50 лв. на км. след като си натоварен. В този момент дойде някаква пътна помощ с БМВ и ми вика по 2.30 лв. на км. ( и аз казах ок. щото се обадих на 150 приятеля и всеки бил на работа, или нямал кола и т.н. ( абе повече не ги познавам )) и така до софия която ми беше на 45 км. съм дал 174 лв. само за пътна помощ ( няма друга такава държава ). Такаче предстои да разбера колко е сериозна повредата по двигателя. :icon_crying:
  6. въобще не ставаше дума за оферти, просто един приятел (който ми е като брат) ми го препоръча, правил си е колата само при него и бил много доволен, затова отидох там. частите не съм ги купувал аз (ако бях ги купувал щях да ги взема с 20 - 30 % отстъпка ) но понеже работя на 2 места (и колата ми трябва) и нямам никакво време време да се занимавам затова оставих колата на майстора и той да се оправя колкото се може по бързо разбирасе, и той смени косумативите за един ден, отгоре на всичко това ми е първия дизел и грам не разбирам (досега бях само на бензин) не знам какво е правил но на 2-ри - 3-ти ще разбера дали е смени ролките, ремъка, термостата, горивния,масления и въздушния филтър дали е сипал пълна синтетика и т.н. и ще ви кажа коя марка са. А защо не съм отишъл в Ратола или Балкан стар, защото преди 2 седмици познат си взе 407 и отиде в сервиза на Пежо да си смени ремъка взеха му луди пари но това е ок, проблема е че на излизане от сервиза се къса ремъка и смаза всички клапани (аве знаете к'во става при късане на ангренажа). Я ме посаветвайте ( тези които разбират ) двигателя е Рено Меган 1.9 ТДИ, дали мога да си купя части на рено на този двигател и с тях да извърша ремонта ?
  7. аз съм същия колега, лятно време през деня с колело - вечер с кола, а сега в студа с градския защото ми е гратис, но вечер само с кола, макар, че вече в София няма час пик, щом в 2 сутринта за половин час се предвижих от руската църква до Ялта, и това става все по редовно, но никой не прави нищо по въпроса е това е България :icon_rock: :mitsu-smiley: :icon_rock:
  8. Извинявам се за това, че в скоро време няма да мога да кача снимката защото колата е на доктор :icon_crying: и аз ще ви кажа защо е на доктор, и защо ще остана без пари. преди малко се прибрах в София с пътна помощ, защото ми се скъса ангренажния ремък, а го смених преди месец гаедно с ролките и минах само 1000 км. направих голяма грешка че го смених в това подобие на сервиз намиращ се тук " майстора " се казва ахмед, той и всички останали са боклуци, сега трябва да сменям двигателя. :icon_censored: :icon_censored: :icon_censored: :icon_censored: Не ходете в този сервиз, и повтаряйте моята грешка!
  9. Преди малко се прибрах в София с пътна помощ, защото ми се скъса ангренажния ремък, а го смених преди месец гаедно с ролките и минах само 1000 км. направих голяма грешка че го смених в това подобие на сервиз намиращ се тук " майстора " се казва ахмед, той и всички останали са боклуци, сега трябва да сменям двигателя. :icon_censored: :icon_censored: :icon_censored: :icon_censored: Не ходете в този сервиз!!!
  10. днес работих 4 часа по колата, но не успях да сваля нито една джанта, тя е с лети джанти ( което си е тъпо и затова мисля да ги продам и да си взема обикновени стоманени ), и неможах да стигна до моторчетата, но гледах по бушоните и видях че има няколко свобдни гнезда за релета, утре ще направя снимки ( вече е тъмно и подобре да е на светло ) и ако може някой да ми каже дали тези релета трябва да ги имам или и ви е ги нямате. ще съм ви много благодарен. Едното реле отговаря за течност и чистачки но не съм сигурен какво означава точно картинката ще я снимам и ще видите за какво говоря.
  11. реших да последвам съвета ти но уви незнам как да се докопам до моторчето, като чели е скрит в корпуса, проследих маркучите и се и те влизат в " ламарина " която е заварена към колата и сега незнам какво да правя :icon_crying:
  12. Приятно изкарване и не карайте пили! :icon_dance:
  13. някой можели да ми даде съвет, как мога да разглобя без проблемно от дясната страна на волана за чистачките копчетата, понеже мойта има и чистачка на задното стъкло която работи но вода нещо не пръска, и си мисля че копчето се е прецакало. колата така я бях купил но вече е време да го оправя този проблем, не е запушена самата пръскалка защото като натисна копчето няма никакъв звук, следователно или е помпата или е ключето което натискам да няма контакт, но нз. как да разглобя ключето някой можели да ми хелпне в живота ? :icon_angel:
  14. да сигурен съм че има за какво да си побъбрем, на няма да е на банско не владея зимни спортове :icon_crying: а иначе с най - голямо удоволствие ще се присъединя към вашите срещи само да не забравите да кажете къде и кога :icon_dance: :rolleyes:
  15. Какво стана уж голямо сплотено семейство а в същност никой не ще едно сабиране, което явно се провежда веднъж годишно от няколко фена. разочарован съм :icon_crying:
×
×
  • Създаване...