Премини към съдържание

gavliaris

Потребител
  • От него общо

    137
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от gavliaris

  1. Някой части от Митсубиши Аутландер.Декоративна маска отпред-80лева.Лайсна между стоповете-40лева.Спойлер с 3ти стоп-50лева.Полица отзад(багажника долната отваряща се част)-50лева.Бутони по 15лв на брой0899294596https://dox.abv.bg/download?id=a869248008# - Линк за сваляне на снимките

     

    Наличен ли е заден външен стоп?

    Поздрави

  2. Колеги, някой сблъсквал ли се е с проблема да няма шум в купето от “зяпаща шофьорска врата”, но да има фуга- разлика между предна и задна врата.

    Имам почти 1 см разлика между шофьорската и задната врата.

    Опитах да регулирам предната врата чрез преместване на насрещника(пантата) на бравата...и резултата е ,че прибира вратата но се блъска в насрещника и се затваря трудно( блъскане).

    Знам,че теудно може да помогнете, но поне ако някой ми каже от къде да регулирам нагоре - надолу вратата.

    Аз си мисля, че трябва да свалям калника.

    Ако някой може да ме насочи за сервиз в Варна или Сливен ще съм благодарен!

    Поздрави на всички, бъдете здрави!

  3. При Outlander 2 предаването на въртящ момент към задния мост е през електро-фрикционен съединител (намира се точно там където кардана се захваща към задния мост). Режим LOCK задейства този съединител да подава максимален въртящ момент към задния мост - реално мисля, че в режим LOCK въртящият момент от двигателя се разпределяше 60:40 (преден:заден - мост). В режим 4WD Auto когато има пробоксуване на преден мост или поднасяне на автомобила електрониката преценява колко да прехвърли към задния мост и в кой момент това да стане. Outlander 2 няма виско-муфа, през която да се разпределя въртящият момент между преден и заден мост, такава муфа се ползва при първа генерация на Outlander, а след това всички са с електро съединител.

     

    Според мен да се монтира блокаж на такъв автомобил е безсмислено - в нормални условия въртящ момент към задния мост е прекалено малък, а когато електрониката прехвърли по-голям момент (пробоксуване или поднасяне) включването на блокажа при положение, че автомобила се намира на нормален път ще доведе до проблеми и в управлението и механични проблеми по трансмисията (първо в електро-фрикционния съединител, а след това и по другите възли). Предполагам, че питането е за монтиране на блокаж на задния диференциал, защото на предния дори и да е възможно ще е прекалено опасно за пътното поведение на автомобила (когато говорим за доработка тип направи си сам) и със сигурност ще влоши управляемостта на автомобила.

    Както винаги, напълно изчерпателен, и пълноценен отговор( съвет).

    Благодаря Миро!

  4. Окачването може би има роля за офроуда..с тук коментираме по-сигурно и добро проходимо да стане самото задвижване.

    Ако се реша да направя проекта, ще пиша за резултата.

    Все още чета по руските форуми и разбира се и вашите мнения са ми доста в полза.

    Благодаря!

  5. При 120 каквото и да блокира нищо нема да се счупи по раздатката но със сигурност ще се претрепеш.

     

    Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

    Просто незнам механизма и начина на работа на този блокаж.

    Затова исках да попитам дали ще се включи при евентуално поднасяне(аквапланинг) или нещо подобно..и какви са последствията

    Понеже не е ръчен а автоматичен начин на зацепване.

    Благодаря!

  6. Аз съм с автомат CVT и не говоря за издевателства( този сув не е за офроуд), а за ситуация в , която да си по-сигурен, надежден, проходим.. кал, на кантар най-вече като застанеш ще помага:)

  7. Ами аз моята съм я мъчил да я поднасям по завои като съм на 4х4 ауто и нищо не става.С голяма скорост не съм пробвал,но при ниска не мърда изобщо.

    Идеята е ако се включи тази блокировка поради губене на сцеплениена едно от двете задни колела - какво ще се случи...дали няма да се натруши всичко с такава скосрост, включително и още по-голямо поднасяне на колата.

  8. Според мен е добра идеята! Аз също мисля за такава самоблокировка за предния диф на моето паджеро.

    От къде ще го поръчваш? Гледам тези сделаните, от първия пост, нямат опции за Митсубиши.

    За да не наруша правилата в форума няма да дам линк, но попаднах на обява в гр.Варна в OLX за продажба на такъв вид блокировка на цена 600лв и евентуално с монтажа още 200лв

    Просто се замислям ако карам на 4awd auto по магистралата с скорост над 120км/ч , и поднесе колата(дъжд,лед,сняг) какво ще се случи...

    Поздрави!

  9. Мислех,четох и се спирам на размер джанти 17” с гуми 215/65/17

    Не съм сигурен дали ще пасне този размер, но в калкулатора за гуми спрямо 225/55/18 и 215/70/16 ми дава отклонение в рамките на допустимото. Ако все пак някой е карал с този размер ще съм благодарен за потвърждение.

    Да съгласен съм,че 18” е по-красива, но не ми се вози по-твърдо, а и си карам по черен път и тук там калчица по някой язовир, и съм сигурен,че по-малката джанта с по-висок профил на гума ще е в плюс.

    Поздрави!

  10. Ще изчакам за още мнения и ще реша до края на март имам време за размисъл.

    По принцип колата ми е черна и си набелязох едни 18” джанти черни и незнам как ще стоят, но не вета ме спира, а самата возия. Засега с 16” съм много доволен от возията.

    Благодаря!

  11. Привет!

    Колеги, имам дилема и моля за ваше мнение и съвет.

    В момента съм с зимни гуми и оригинални железни джанти с размер 215/70/16.

    Идва време за летни гуми и се двоумя за 17” или 18” джанти с гуми.

    В сервизната книжка си пише два препоръчителни размера 215/70/16 или 225/55/18

    Притеснението ми е за промяната на твърдост на возията и дали не е по-удачно 17” 225/60/17 215/65/17

    Не е проблем за цената на гумата, а искам да запазя комфорт и сигурност.

    Благодаря предварително на отзовалите се!

×
×
  • Създаване...