Премини към съдържание

АнаГрег

Потребители
  • От него общо

    5
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което АнаГрег е написал

  1. Благодаря за отговора ! В сервиза не са казали нищо за калибрация. Изчистили са натрупаните грешки и това. Казали, че ако има проблеми след това трябва да се види какво е положението с актуатора или и със съединителя. Не са казали нищо и за смяна на масло. Проблема не е точно включване на задна, а по-скоро на A. Скоростната кутия е АМТ. И да в повечето слючаи включва без проблем, но понякога не. От автокъщата, от която я купихме казаха, че скоростната кутия е суха и не е нужно да се сменя масло. Тази калибрация с тестер само в специализиран сервиз ли може да се направи?
  2. Благодаря за отговорите и препоръките! Проблемите при актуатора са следните: 1. При движение започва да тресе и изключва от скорост. Това се е случвало за една година около 10 пъти. 2. Колата е паркирана. При включване на двигателя не може да включи А или R. Лоста се мести, но на таблото показва N. Понякога се оправя след малко или след повече време. Понякога трябва да се изчака доста за да включи. Веднъж се наложи да я оставя на паркинга и следващия ден с много маневри един по-опитен шофьор успя да я задвижи. Опитвали сме също с изключване на акумулатора за кратко време. Резултатът също не е еднозначен. След това я закарахме на компютърна диагностика. Имаше натрупани грешки, които отстраниха. Тогава казаха, че е възможно да трябва да се смени актуатора или и съединителя, но може да се каже единствено след разглобяване. И ако се сменят и двете, заедно с труда струва 1800 лв. Може да има някои неточности в обяснението ми, защото в сервиза я кара мъжа ми. След отстраняване на грешките започна да се движи по-добре. Но пък съвпадна с пролетта и лятото. Есента отново започнаха да се проявяват проблемите. Аз затова ги свързвам със студа и евентуално втвърдяване на маслото. В интерес на истината не сме го сменяли - нито в двигателя, нито в скоростната кутия. Тези дни става една година откакто я купихме. Навъртели сме към 6000 км. само градско в София. Иначе е чудесна малка градска кола. Разхода на горивото не съм засичала, но в сравнение с други коли е доста икономична. От това не се оплаквам. Карането в задръстването е удоволствие. Когато купувахме колата, от автокъщата казаха, че скоростната кутия е суха, няма масло. Нещо се обърнах какво точно е положението и какво трябва да се сменя. Това са проблемите. Чуденката ми е дали ще се оправи със смяна на маслата или трябва да се подготвим за по-голямата сума. А всъщност колко ще струва смяната на маслата заедно с труда?
  3. Здравейте ! Имам същия модел - Мицубиши Колт VI - МОДИФИКАЦИЯ: 1.3 i 16V CZ3 (95 Hp) от 2006 с 2/3 врати. Имаме я от ноември 2015 г. По Вашите въпроси не мога да отговоря. Аз имим проблем с актуатора на съединителя. Зимата правеше големи проблеми. Лятото веднъж-два пъти за кратко. Не знам дали има отношение студа, но е факт. Имам няколко въпроса: 1. Откъде купихте дясната предна чистачка -11 инча. Не мога да намеря никъде. 2. Актуатора на съединителя механичен ли е или хидравличен. В друг форум ме питат. 3. Наложително ли е да се смени маслото на двигателя и на скоростната кутия. Казаха ми, че в скоростната кутия има пясък и не било добре да се пипа. 4. Този парктроник каква цена има и лесно ли се монтира. Поздрави !
  4. Здравейте ! Скоро станах собственичка на Мицубиши Колт 1.3i CZ3, 95 к.с., 2006 година, автоматик, с 3 врати. Първата молба ми е ако имате ръководство за използване на този модел на български език да ми го препратите. В този сайт открих на всички други модели, но на Колта не може да се отвори. Тъй като нямам ръководство не съм сигурна какви са оригиналните гуми. На различните места има различна информация. В момента колата е с летни гуми 185/55/R15 с алуминиеви джанти. Такъв размер ли да търся и зимни гуми и джанти /мисля да са железни/. Засега е това. Със сигурност ще имам и още въпроси. Благодаря !
×
×
  • Създаване...