Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

angel1223

Потребител
  • От него общо

    78
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    4

Всичко което angel1223 е написал

  1. Презацепих анг.ремък при Тинко Молов в Добрич---двигателя утихна .С един зъб беше прескочил вследствие на недобре опънат ангр. ремък.
  2. https://t.me/pump_upp
    1. angel1223

      angel1223

      https://t.me/pump_upp
  3. https://t.me/pump_upp
    1. angel1223

      angel1223

      https://t.me/pump_upp
  4. https://t.me/pump_upp
    1. angel1223

      angel1223

      https://t.me/pump_upp
  5. Днес прибрах мицубишито ,след 1000 км. сменям маслото.Двигателят малко е шумен но трябва да утихне.Ще видим ......
  6. Мицубишито сгъна до Пловдив преди 3 седмици .Прибиране в Бургас на 2 -3 цилиндъра със 130-140 км/ч.Замерване на компресия -3,4цилиндър компресия нула, 1и 2цилиндър -- 9,5.Отваряне на маторя -хона е добре, буталата в долния край на полата имат износване ( нормално е) не много.Няма овал на цилиндрите.,смяна на гумички ,сегменти и т.н ,припасване на клапаните .Липсата на компресия се дължина на това че при предното отваряне на маторя не са припаснали добре клапаните на 3 и 4 цилиндър ( преди 50000 км прескочи зъби и наби клапани ,а също така и карането на газ).Газовото се сваля и се продава.(и без това никога не съм бил любител на газта.но така я купих).До края на седмицата би трябвало да излезе от бокса.
  7. [url=http://drugstore-catalog.com/]drugstore-catalog.com[/url]
    1. angel1223

      angel1223

      http://drugstore-catalog.com/ - drugstore-catalog.com
  8. [url=http://drugstore-catalog.com/]drugstore-catalog.com[/url]
    1. angel1223

      angel1223

      http://drugstore-catalog.com/ - drugstore-catalog.com
  9. Колега още имаш ли сттъпково моторче за Аутлендър 2004г.?

  10. И така след 2 смени на масло (на 5000 км) Титан Фукс 10/40 .Разход на масло ----около 200 гр. на 1000 км.Кой както иска така да го разбира и възприема ,отнася се до тънкообидчивите Майсторяги ( да не им попаднеш в ръцете).Все пак да не забравяме че километрите на маторя не са малко и карам почти винаги в лютеницата (особено като тръгна към Софето.)
  11. Може да е изгоряла около 50гр но по щеката не се разбира затова и писах по горе че е нула.Ще пиша за резултат .Аз съм напълно наясно че такъв филм като (не ми гори масло колата) няма .Майката му е колко на 1000км. гори ,да не продължавам с това че ще се почне ------ моята не гори грам и т.н...............
  12. И така след почти 1000км.пробег смесен (градско ,извънградско, газ , бензин )след описаните по горе действия с изключение на това че не сложих в маслото димексид а Ормекс (добавка за почистване на масл. С/ма) резултата е налице -6,5л.извънградско на бензин 8,5на газ .Скорост 90км.Градско не съм го засичал.Разход на масло -Нула.(преди този пробег маслото е сменено с Титан Фуш10/40),Нека от тук насетне разни Майстори да си правят изводите.Колеги излагам това което съм направил ,на никой не налагам своето мнение както разни да не пиша тук че сме много тънко обидчиви Майсторяги.Всеки си има глава на раменете .Резултатът за мен е повече от положителен.
  13. Избрано е "Най-уместни", така че е възможно някои коментари да са филтрирани.
  14. Доста се отклонихме от темата . Сега почнахме да се заяждаме ли ? Аз си казвам моето виждане ти казваш твоето ,няма място да си мерим пиш....е.Това че не се е получило при теб не означава че не действа когато се приложи както трябва.За начетеност това е друга тема просто не си струва да я почваме.Това че с ремонти на коли си вадиш хляба не те прави по знаещ и по можещ от други които не се опитват да наложат мнението си като теб. Създадох тази тема във която помолих за съвет а ти ми влизаш в темата и почна да ми казваш не тъй било а иначе.Нека да спазваме добрия тон и уважение .
  15. Моето уважение към Вас Диджей за знанията Ви и уменията които имате.Както писах по горе това лично съм го видял с очите си ,аз също не вярвах на този димексид( моя близък нямаше какво да губи той се беше подготвил психически и финансово за основен ремонт на двигателя - да уточня ако не се лъжа беше на 150000 км преди две години реални проверени с нужната програма, сега е на 240000км.)но пак ще го пиша това става след като се направи по правилния начин т.е темп. на двиг. ,правилната дозировка и т.н резултата е налице .това го потвърждават и десетките видеа в ютуб на знаещи руснаци и най вече от коментарите след видеата.Нито споря нито имам желание за това. Тук в България ако беше на достъпна цена (22-30лв 100мл. а в Русия е 4-5лв.за същото шишенце. а за да стане както трябва трябват 4 шишенца димексид за 4 цилиндъра ,4 шишенца за в двигателя ,промивно масло, два маслени филтъра ,ново масло, нова гарнитура за масления картер и т.н . като удариш чертата сумата за тази процедура набъбва доста. ) доста хора със технически умения и знания нямаше ли да го направят?Сега какво направих аз- след киснене на буталата цяла нощ с адската смес( ацетон,керосин,масло съотношение 50-50-20 ,превъртане на колян. вал през 2-3часа също и доливане където трябваше докато не се задържи сместа) има резултат през отвора свещите се вижда Бяло бутало с остатъци острани . ,изсмукване със спринцовка на сместа след това запалване на двигателя (около 15мин каква смрад ,воня излизаше отзад)това беше вчера преди обяд .след това загряване на двиг.на около 80 гр. наливане на спектрол антикокс и така до тази сутрин - Бяло бутало .Ефекта ще е налице след време.ако нищо не стане напролет живот и здраве ще го мислим.Моля за извинение Диджей но някои работи не ви ясни ,аз също съм се занимавал с машини , двигатели( може би по малко от теб ) .не се занимавам с това да си вадя хляба но и на не малко народ съм помогнал. А за димексида и взаимодействието му с ацетон,бензин прочетете малко повече. Това че при вас не се е получило не означава че не върши работа. При спазване на процедурата върши работа и то каква.
  16. Виж тук не съм съгласен с теб за помпата и инжекторите , ацетона (чисти инжекторите безопасно ,проверено е.)спрямо бензина е 100гр.ацетон към 10л.бензин .В тази пропорция няма опасност за нищо по магистралите и бенз.помпа.слага се и димексид 10мл.( съкращава времето за чистене което се равнява на два ,три резервоара или ако вземем че с един резервоар се изминават близо 1000км това означава че са нужни 3000км . )- по време на горенето чисти всичко в гор.камера.Димексид в маслото се слага 100мл на цилиндър.Тук вече е цяла процедура и не ми се обяснява .Всичко чисти но...трябва да знаеш какво правиш.Както писах по горе не ми се сваля капак да му сваля боята и и т.н .За действието на димексида лично съм го виждал с очите си - двигател който гореше 1л. на 1000км пушеше синьо и на студено и на топло и моя близък вече се беше наканил за основен ремонт и като последна мярка направи тази процедура и чудото стана няма пушек, има компресия спря да гори масло (на 1000 км.долива 100гр масло) Няма да се впускам в подробности но общо взето това е.Ефектът е налице ,близо 100 000км след тази процедура няма ядове .слага му хубаво масло ,сменя го на 5-6000 км.
  17. Благодаря за включването ти Диджей и за съветите които даваш .Както написах по горе гумички на клапаните са сменени с нови Аджуса ако правилно пиша името при свалянето на главата .Тези процедури които смятам да правя са наливане на Спектрол антикокс в цилиндрите изчакване 12часа с периодично превъртане на буталата,продължаване със смес от керосин ацетон и масло в нужната пропорция .В бензина съм сложил ацетон и димексид в нужната пропорция ,и ще видим какво ще стане но това ще отнеме време. Не искам да слагам димексид в маслото понеже трябва да свалям картерния капак да му свалям боята и т.н. Надеждата умирала последна .
  18. Силно се надявам да се получи .Напълно съм наясно че най добре ще стане като се отвори мотора и се направят нужните работи като няма смисъл да ги изброявам.Не се знае преди мен с какво масло и на колко км е сменяно.На 183000км заради моето протакване за смяна на ангр.комплект. прескочи зъб и се стигна до .... няма смисъл да го пиша ясно е че са сменени и гумичките на клапаните при свалянето на главата и т.н.Това че не свалих картера за да изкарам буталата и т.н не го направих поради нужната наличност на финикийски знаци .Надявах се че силно ще намалее разхода масло но...
  19. Моторът съм го оглеждал поне 20 пъти ,течове няма.омазяване няма.поне това което съм гледал отгоре ,отстрани,отдолу.
  20. Ще видим след известно време какво ще стане .Ако има ефект ще повторя пак с Хадо антикокс или ще направя много жесток подход за почистване - с вода . Да напоим конете.Тази процедура е рискована но правил съм я веднъж .Една бутилка от вода с много тънък шлаух в капачката се свързва към някои от вакуумите на дросела където е удобно .пали се двиг.и се държат обороти или се слага капкомер.
  21. Като я купих колата беше с Кастрол 10/40. Не ми хареса. След това Бардал 10/40 по зле стана (за 1000км изгоря остатъка от 5л т.е 1л.) След това Равенол 5/30,5/40,третиране с Хадо антикокс.промивка на маслената с/ма с тази на Хадо ,преминах на Равенол10/40 подобри се малко .Сега съм с Титан Фуш 10/40.С него съм минал 4000км долял съм 2л. Забравих да спомена Мотул 5/40 (същата работа като Равенол 5/40).Говорих съм с доста хора в това число и майстори и мнението им в общи линии е че щом не пуши ни на топло и студено явно не харесва маслата които и наливаш.Ще видим какво ще правим за по нататък ,дали ще се отваря маторя или така ще се кара.
  22. И така какво стана днес.Първо замерване на компресия. (забравих да изключа бенз. помпа) 1 цилиндър-9. 2 цилиндър-10,5 . 3 цилиндър 11. 4 цилиндър 11.След третиране с Хадо антикокс.( пръскане в цилиндрите по пет сек. изчакване по половин час със завити стари свещи,след това продухване ,загряване до раб.темп.и така три пъти докато свърши флакона.)- 10 ,10,10,10,10. (с изключена бенз.помпа).След слагане на около 20гр. масло в цилиндрите 11,11,11,11.Към колегатаМихов-другите препоръки не ги спазих понеже преди 10000 км правих промивка на масл. с/ма с на Хадо и след това по стария начин -смес от нафта и масло.Според дебелата книга номинала за този мотор е 10.Свещи сменени според каталога IGR6A11.преди 4000км.Първите сто км. след тази процедура е като че ли повече динамика има.Ще видим каквото е таково.
×
×
  • Създаване...