Премини към съдържание

quiksilver

Потребител
  • От него общо

    249
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от quiksilver

  1. Да допълня , че в Пазарджик съм виждал 2 ФТО - едното е със сребристи джанти/извинявам се за качеството на снимката/ , а другото със черни , но малко поочукано .

     

    Знете ли дали българските пилоти на ФТО влизат във форума? Воубще имате ли представа как мога да се свържа с тях?

    До седмица, две ще пътувам за UK, за да си избера една кола с GPX надпис отзад, но никога не съм я виждал на живо :icon_blush:

    Мого ще съм благодарен на някой, и разбирасе ще го почерпя, ако направи едно показно на тази уникална кола! :mitsu-smiley:

  2. Колата е наистина уникална, особено с МИВЕК двигателя 2.0 200 конски сили, но това което е изключително неприятно

    е че е с предно разположен двигател и най-вече само с предно предаване.... т.е. можеш да караш само направо :rolleyes:

     

    Причината да продавам Галанта си е точно това FTO. Изчетох всичко, което може да се намери в нета за нея. Тест драйва който са правили различни журналисти и състеатели е красноречив! Перфектна динамика и сигурно поведение на пътя(не колкото на EVO предполагам). Като недостатък е посочено само това, че двигателя не може да се ъпгрейдва много. Изпитателите, също в началото се опасяваха, че колата е само с предно и е 200 коня, но след кратко пилотиране, опясенията им изчезнаха напълно :rulez:

  3. Онзи ден, както си карах из Младост, покрай мен мина един Fiat Punto, а на номера му пишеше "Mitsubishi фен клуб България". :icon_thumbup:. Ей на това му викам фен! :icon_rock:

    Направих снимка, но благодаерние на 2-та мегапиксела, нищо не се вижда :icon_blush:

  4. Последния Галант може да продължи да се произвежда в Русия.....Завода в Урал изявил желание да закупи правото да произвежда Галант :icon_hmm:

    Незнам дали това е добра или лоша новина, но Галант произведен в Русия :rolleyes:

    Ето цялата новина в аутомедиа:

    http://news.automedia.bg/read/5122.html

  5. Не знам какво им става, но просто имам чувството че някой в тая компания мрази колтовете, и то ги мрази упорито от 2001 насам.

    Подозирам, че този някой е техния дизайнер :icon_box: :icon_crying: :icon_censored:

     

    Очевидно, ако си зема ново мицко ще трябва да се превърля на Sportback или "i" :icon_blush:

     

    Както беше възпял един малоумен рапър - това е моята тиория:

    Колта до 2000г. е правен, като малък градски автомобил. След това изглежда са решили да го правят изцяло женска кола. Може би за това на мъжката аудитория не ни допада....нека се изкажат дамите :icon_dance:

  6. Галантите в UK са по-различни от тези с ляв волан. Има модели от 2001-2003 година с шогун броня, но с два еър бега, климатик, вместо климатроник и само две ел. стъкла. Това са екстрите за 2.0 двигателите в UK.

  7. Mivec е система за променливо газоразпределение, няма никакъв проблем с газта, единствено GDI двигателите на митсубиши не работят на газ,

    което е всеизвестно :) Мивек са Outlander 2.4 170конски сили, правили сме такъв и работи добре (на колегата pepes от форума) ;-)

     

    Бях убеден, че няма начин да се сложи газ. Мислех че Mivec е нещо като по-ново GDI :icon_blush:. Мерси за инфото, въпреки че съм назд с няколко бири от баса :D .

  8. Според мен е новият Colt. Защо им е да крият Лансер MR? От друга страна, вече имаше снимки на колтчето...Дано е нещо ново, което пак да разбие представите за превозно средство. Някой нов :plane:.

    В Европа пристига и електромобил на :mitsu-smiley:, който не е с толкова впечатляващ вид, но за него бензина не е фактор :icon_dance:

    http://news.automedia.bg/read/5069.html

  9. Имам един френд, който бачка в UK и сега си е тук. Та го разпитвах за :mitsu-smiley: в UK и по-специално за FTO. Той ми твърди, че негов колега кара FTO 200 коня, т.е. GPX Mivec на газ :rolleyes: . Нали този тип двигатели не могат да работят на газ? За това предполагам, че неговото е GR - 170 коня...Дайте експертно мнение , че бас сме хвали :icon_dance:

  10. Интересно ми е каква е разликата между двата двигателя?

    Ако трябваше да познавам гадаейки, щях да дам следното предположение - еднакви са цилиндровите блокове, коляновия вал и капака на картера. Хайде и главите. И може би сегментите.

    За разпределителните валове и клапаните - едва ли са еднакви. Особено разпр. валове...

    Натам всичко е различно - лагери, ковани биели и бутала - същите размери, но направени от по-яки материали. Дали познах ... поне малко :rolleyes: ?

     

    VR4 е двувалка...от мен толкова :icon_blush:

  11. Предполагам, че дизеловият двигател е точно този, който използваха тестово в Паджерото на Нани Рома, за една част от Централно европейско рали.

     

    Мисля че двигателят е същия, V6 3.0 турбо дизел :mitsu-smiley:

    Ето още инфо: http://news.automedia.bg/read/4853.html

  12. А според вас има ли вариант да е нещо от скоростната кутия или да не се плаша толкова? :)

     

    Не че не е възможно, но би трябвало да усещаш проблем в соростите, за да се съмняваш в тях. Ако се останови със сигурност, че проблема е в лагера и го смениш веднага, то можеш да спасиш присикателният и феродовият диск. Но те са части, които се сменят на веднъж и щом лагера е тръгнал, значи и на дисковете скоро ще им дойде времето. Препоръчвам ти да смениш комплекта(лагер и два диска), за да не се налага скоро пак да се сваля скоростната кутия, понеже не е евтина манипулация!

     

    Успех! :mitsu-smiley:

  13. Не си внушаваш колега.Най вероятната причина е в аксиалния лагер на съединителя.Като му дойде времето да сменяш съединител ще смениш задължително и лагера и всичко ще е ок.

     

    Подкепям! При мен беше същото. Мислех че си внушавам.....след няколко месеца, обаче шума се засили и със смяната на комплект съединител всичко си дойде на място :mitsu-smiley:

  14. В Бургас питах на няколко места за цени на ремъци и други консумативи за ФТО , повечето магазини не бяха чували за модела а на другите ,които го бяха чували не можаха да го намерят в каталога мисля , че проблема с намирането на резервни части няма да е малък , най добре ще е тези тето ще ти карат колата ако магат да я обслужат в Англия , а пък после тука ще му мислиш ако се наложи да се сменя нещо друго . Все пак честно казано не съм отделил повече от 40-50 мин за търсене ,а ти ако имаш повече време може да откриеш повече :icon_thumbup:

     

    1.8 4G93 е същия като на Каризма, но не е GDI(май :icon_hmm: ). Т.е. търсиш части за Каризма :icon_dance: . В линка който постнах в предишният си пост има малко, но полезно инфо за колата.

    .......Притеснява ме само цаната на която ще закупиш колата(500лири). Тези които гледам аз са около 1500 лири и много хора ми казват, че ФТО за тези пари, няма да е в много добро състояние.

  15. Предполагам си видял тази тема:

    http://www.mitsubishibg.com/forum/index.ph...40&start=40

    За съжаление няма много инфо за колата, но в скоро време се надявам и аз да карам такава! Пиши какви са ти впечатленията и всичко за колата, защото пряко ме интересуват тези :plane:

  16. Тази на снимката е :icon_thumbup: ! Търсих инфо за ФТО и оскъдната информация, която намерих е доста противоречива! Примерно във всикчи сайтове, разхода на гориво който му дават е около 16-17/100! И това е среден разход, а не градски. Трябва да има гершка......Това да не е некав америка мъсъл!

     

    Явно руските сайтове, от които намерих информация за разхода на"болида", този път са се изложи! "Our FTO's fuel consumption over the test equalled around 11 litres per 100 kilometres - not too bad considering the predominant driving style..." - това е цитат от ревю на колата. Явно никой по света не се е интересувал много от разход на гориво, което е разбираемо :mitsu-smiley:

    Vr4

    :link:

     

    Какъв е шансът това да се монтира на Галант 2.5 без да се унищожи ;) Това за мераклиите на VR4...

     

    .........минимален :icon_blush: . Доста манипулации трябват, за да сложиш турбо на атмосферен двигател. Пък и 286 коня на предно предаване не е особенно сполучлив вариант :mitsu-smiley:

  17. :D Хахаха ми не са криви , просто снимката е от движение в едно задръстване на М25 и е снимка от телефонче , та затова така изглежда :icon_blush: Извинявам се.

     

    Тази на снимката е :icon_thumbup: ! Търсих инфо за ФТО и оскъдната информация, която намерих е доста противоречива! Примерно във всикчи сайтове, разхода на гориво който му дават е около 16-17/100! И това е среден разход, а не градски. Трябва да има гершка......Това да не е некав америка мъсъл!

  18. Бензиновия 2.0 16V е ПЕРФЕКТЕН двигател. Не само защото карам такъв. При избора държах на здрав и оптимален за купето и възможностите ми двигател. Струваше ми се слаб, докато излязох извън града......просто е песен :icon_thumbup:. Лош Галант от завода не е излязал, така че всичко зависи от екземпляра на който ще попаднеш. Моя е на 228000км. Като отвориха капака на двигателя, за да сменят повдигачите, именно в сервиза на Хюндай, майсторите се изкефиха яко на двигателя и казаха, че е като нов! Моята препоръка е 4G63! :mitsu-smiley:

  19. Днеска въртях детелината на Околовръстното с България, на 5та с прилична скорост......

     

    Сори за коментара, който не е по темата.

    Лансера ти автоматик ли е? Странно ми е защо влизаш/илизаш от детелина на 5-та предавка?! :icon_doh:

  20. При мен само докато загрее е доста шумен, но все пак си работи и на 1500 оборота на място. Впоследствие не мога да го чуя, стига да не го настъпвам де, но както ти самия каза звука е добър тогава :). Ще купуваш или просто се поразходи? :)

     

    За съжаление все още немога да си я позволя :icon_blush: За сега си карам Галанта, който също има подобна визия :icon_thumbup: . За Лансера немога да кажа нищо лошо! Пласмасите в този клас са нещо обичайно. Аз имам малко по-критично око за нещата които са ми на сърцето и може би за това подходих малко по-критично. Та аз и на Галанта постоянно откривам косури! Но плюсовете и на двете коли са в пъти повече от минусите! Няма идеална кола, поне за мен, но :mitsu-smiley: ми дава това което търся. Уникален дизай, погледите на миновачите, надежност и перфектно управление!

     

    П.С. Оставам с впечстлението, че :mitsu-smiley: не е кола за возене, а за каране. Често като возя някой, а той не ми хвали колата му я давам за кръгче и тогава започват суперлативите :icon_clap:

  21. Току що направих тест драйв на новия лансер 1.8 с типтроник. За визията нямам какво да кажа, освен че е нечовешка! Вътре е удобен и с добро обзавеждане, но пластмасите по таблото са си пласмаси :mad: . Двигателя също е шумен, но пък има добър звук. Колата беше с 18-ки джанти и въпреки това возеше меко - почти като Галанта ми, който със 17-ки. Скотосната кутия е перфектана, направи ми много добро впечатление. Все пак таблото доста дразни с евтините на пипане материали, но все пак бих карал тази кола с голямо удоволствие!

×
×
  • Създаване...