Премини към съдържание

valdis

Потребител
  • От него общо

    31
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от valdis

  1. А сигурен ли си че тропането е от там ? Въпреки че липсва подложка, там е под напън и е малко вероятно да тропа от там. И аз имах наскоро такова досадно тропане отзад в дясно и се оказа биалетка.

  2. И аз имах същия проблем, но нещата се оправиха като отворих и почистих щателно контактите на бутоните на дистанционното. Наложи се да бутна малко и тримера в дистанционното и заработи. Наскоро пак започна да ми дава ядове, явно пак е за чистене.

  3. ........и това не е вярно.....по добре колкото си може по добри и не китайски,може да са на Мууг,Фебест,555,ГМБ и т.н.......хубавите носачи започват от 120 лв нагоре......

    Няма спор ! Визирам за избор между "рециклаж" и каквито и да е нови.

  4. Какво ще стане, ако пробия малък отвор ( 1 мм, да речем) в долния край на капачката на радиатора където е клапанът. Идеята ми е въздухът, който влиза от главата да си балбуника в разширителния съд и да не надува маркучите.

    Няма как газовете първи да стигнат до там. Газовете избутват към радиатора антифриза, който пръв ще излезе през въпросния отвор към казанчето респективно се получава въздушна възглавница и от там още по-бързо прегряване на мотора.

  5. Чудя се, защо в Германия о САЩ няма тол такси по държавните пътища.

     

    Въпрос на недобра политика в БГ. В Германия такси няма за леките коли, обаче камионите плащат мноооого и всъщност така е правилно, понеже амортизират пътя несравнимо повече пътя от леките коли.

  6. Колега може ли да споделиш и номера на тампона, ако не те затруднява. :)

    Ако става въпрос за долния носач номера на тампона е MB809170. Обаче там безпроблемния демонтаж е мисия невъзможна, така че задължително трябва да се вземе и реглажния болт с шайбата, номерата им са MB911314 и MB911283 .

    Аз лично си ги поръчах от един варненски магазин и ако не се лъжа тампона беше с цена 16 лв. , при това оригинален.

  7. Здр. колеги, наскоро правих ск.кутия на Галанта (2.0 TDI) , а именно обичайното за модела - смяна на лагери и синхрони на 1-ва и 2-ра скорост. Минах вече 10 хил. и всичко бе наред докато онзи ден се заслушах и ми се стори че има лек шум при потегляне в ниските обороти на 1-ва и 2-ра. На другите скорости и при високи обороти няма шум. Не знам дали си внушавам или да не е денферни пружини на диска понеже се чува по-скоро като ручене.

    Съмнява ме толкова бързо да е тръгнал лагер, при положение че не пестих пари и сложих качествени лагери. Та смятам че една добавка в маслото така или иначе ще е от полза.

    Ориентираха ме към тази добавка.

    Дали някой има впечатление от ЛанКар Т.А.

  8. Много точно казано :yes3: :good: ! Дизел се купува за да се кара много, мисля че повечето хора разбраха това, изключвам ентусиастите които чакат чудеса от кола за 2-3К лева .

    Има нещо вярно, но всяко правило си има изключения. Донякъде е въпрос на късмет и много важно човек да си отваря добре очите като е тръгнал да купува кола ( особено дизел).

  9. Някой ходил някъде, сменили му нещо ама не ясно какво... и т.н. звучи несериозно. Ако имаш личен опит за такава услуга просто го сподели. Аз имам личен опит и ползвам услугите му повече от 10 години и съм доволен. Препоръчвал съм го и на мои познати които също са оставали доволни.

    Иначе сервизи бол и малки и големи, всеки сам решава къде да ходи но занаятчиите (в малките сервизи) обикновено работят по-добре за разлика от голените сервизи, там отговорността за качеството на ремонта се размива и прехвърля. (Мое мнение)

  10. Арабина в Орландовци (знам ги и двамата, другия е нагоре към Лукоила в една пресечка на дясно).. ужаст, колега защо си го причинил на колата това, сериозно :help:

     

    Крафт последно съм ги ползвал преди 2 години и аз но бас ловя че държат ниво все още ..

    Знаеш ги или си им ползвал услугите ?

    Мека връзка сложена от арабина ми кара по седем-осем години (при ежедневна употреба на колата). Това ако е ужас !

  11. Тоя сервиз още читав ли е ? В смисъл добре ли оправят изпускателната система или се опитват да ментят ... Питам щото темата е старичка от преди 2 години :icon_angel: Трябват ми читави майстори, които знаят какво правят,за да ми прегледат изпускателната система на колата . :mitsu-smiley:

    Аз ползвам услугите на един арабин, сервизчето му е в кв. Орландовци на "Първа Българска армия" преди светофара на гробищата. Сменял съм при него меки връзки, добре работи човека. :good:

  12. Прав е колегата Todor V. , всичко опира до сплав и изработка, която при японските дизели се е доказала във времето. Нещо повече мога да дам пример от личен опит. В момента карам един кантер с 2,5 мотор (4D56) , там няма електрическа перка понеже перката е с вискозен съединител, но го прегрявам перманентно в големите жеги и по баирите, като причината си я знам - радиатор. И не само не пука или криви глава, но и дори не съм доливал антифриз от години.

  13. Не може да си го направи сам. Дори и без рязане, напасване и заваряване на ламарини. Най-малкото трябва да можеш да опъваш кит и да имаш хубав пистолет и пригоден за боядисване компресор. Моята боя е перлен металик и нанасянето става по определен начин, освен с подходящо налягане и настройка на разпръсквача.

    Примерно ако реша да си правя частично някой детайл, колкото и да преливам, пастирам и полирам накрая, пак ще личи, че перлите лежат по един начин на старата боя, а на новата по друг. Без преливка става на петно. Ако реши да прелива и не е ловил до момента, като нищо ще претърка боята и ще се наложи правене на целия детайл. Има си много тънкости, с различните материали се работи специфично и си има технологично време. Например зреенето на шприца.

    Не ми е проблем правенето, бояджийството ми е занаят който съм практикувал доста години, обаче проблема е в липсата на време. А и поговорката "на обущаря обувките му скъсани" е много вярна.

  14. Явно проблема е в рейката. За Пловдив не знам но в София мога да ти дам координати за ремонт на хидравлики, но трябва да си я свалиш от колата и да им я пратиш по Еконт, те ти я ремонтират и връщат. Хората са точни и доколкото знам дават и гаранция за ремонта. Намират се в Техническия Университет. Ако не намериш вариант в Пловдив ще намеря и изпратя координати.

  15. Не се притеснявай колега, налягане е и това е нормално. При бензинови коли се получава лятото понеже при зареждане на бензиностанцията горивото е винаги студено, понеже стои в цистерни под земята, и след това в рез. на колата се затопля и от там - налягането. При дизела се получава и зимата понеже резервоара се затопля от обратната нафта.

  16. Прав е колегата че има проблем в една от помпите, според мен по-вероятно в горната понеже доколкото е видно на снимката долната е суха. Така че погледни си горната помпа и ако е омаслена проблема е в нея и е въпрос на време пак да ти създаде проблем. А това че педала на съединителя е станал по-твърд означава че преди това е имало въздух, което подсказва за проблема.

  17. Наскоро сменях синхрони на скоростите и стигнах до маслото, налях както пише по каталог и в книжката на колата - 2,2 литра, ама нейсе, не стига до пробката за доливане. Добавих още 200 мл.л. и пак не стига до преливане. Та питането ми е ако предобря количеството дали би могло да е някакъв проблем ?

×
×
  • Създаване...