Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Георги Станчев Георгиев

Потребител
  • От него общо

    38
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Георги Станчев Георгиев

  1. Жоре купих и двата смених на коляновия вал същата работа сега ще сменя и на распределителния вал.На коляновия вал е много работа все едно сменяш ангранаж,ще пиша като сменя другия.

    Да не стане грешка-при мен светваше чека,изгасвам,опит за палене-неуспешен,чакам да изстине -запалване със светене на чека.При смяна на датчик колянов вал,мисля ,че стана бързо,вече изчезна този проблем.Да не те подведа нещо неумишлено!!

  2. колеги както си карам прекъсна ми един два пъти и огасна опитах се да я запаля,пал за няколко секунди гасне ,затеглих я до човек които се занимава с диагностика и се останови че егрешка р0340 датчик на распределителния вал, добре ще го сменя, оставих я за няколко часа след това реших да пробвам и звездата запали движих няколко дни и ми направи същия проблем и краи.Колеги ако някои е имал такъв проблем моля да сподели.забравих да кажа че е с газов инжекцион.

    При мен беше същото,пали след като изстине,сменяй спокойно-цена около 50 лв.

  3. Здравейте колеги.Когато завали ми капе в купето някаде зад педалите на мокета .Някой има ли идея от къде може да е?

    Махаш чистачките,пластмасовата кора/между стъклото и двигателния отсек/ и бъркаш вътре и почистваш от боклуци.И при мен беше така.

  4. Рестарта не помогна. Минаваме на план Б - сваляне на таблото. Аз също не очаквах, че след рестарта да проработи обортомера, но бях длъжен да пробвам. А как най-лесно мога да демонтирам таблото?

    И при мен беше така/Каризма 1,6/-свалиха ми майстори оборотомера,презапоиха го и се оправи.

  5. Ако дойдеш до Шумен,ще ти покажа човека,който може да ти я оправи.

    Гледам темата е стара, но да попитам-от Шумен съм,имам Каризма,към кой майстор ще ме насочиш?.Просто искам профилактика,понеже не съм много опитен и ме е страх да ходя при кой да е специалист.

  6. А някой има ли идея дали съществуват фасунки т10 за тозки модел... взех някакви универсални но не са вариант

    Здравейте.Въпросът ми не е за тук,но не намерих сходна тема.Прегоряла ми е фасунката/куплунга/за светлините на фаровете/ където влизат крачетата на крушка H 4/.Какво трябва да си поръчам от магазина,ясно Ви е ,че не съм много запознат с материята.Автомобилът е Мицубиши каризма 1,6.Благодаря.

  7. Здравейте, от известно време насам стрелката на скоростомера на каризмата ми играе неравномерно.Карам си с 80 км/ч и тя изведнъж скочи на 100 и пак се върне на 80. Последния път изцяло падна на 0 и това продължи така, след няколко секунди се върна на нормалното си състояние. Някой да е срещал този проблем?

    И при мен беше така.Датчик скоростомер/дано така да се казва/да си отвори и припои отново.Аз само гледах,не съм от разбиращите,става бързо.

  8. И при мен има фъщене. Купих си нова капачка за резервоар,която да пуска двупосочно газовете,защото старата пропуска, но не изпуска въздух.Сега стана проблем-понеже легенчето около гърловината ми е изгнило/ако ми кажете как се качват снимки ще кача/и се усеща ужасна миризма на бензин в купето.Затова сложих старата.Дайте идеи, как да запуша дупките около гърловината,за да сложа отново новата капачка.

  9. При мен проблемът беше само със скоростомера-пада и след време пак си показва.Майстора го извади ,почисти,презапои го ,и вече около два месеца е нормално.Пробвай това,нов разбрах ,че струва около 80 лв. Дано да съм ти от полза с този съвет.

  10. Разликата при мен е драстична - за оригинален датчик ми искат 190 лв чисто нов (най-ниската цена, която намерих).

    Аз като млад шофьор ,може и да бъркам какво са ми сменяли.Симптомите бяха-въртя ключа ,опит за палене неуспешен,когато е топла.Когато изстине двигателя запалваше,но ми светва чека на двигателя,имаше нещо като придърпване.Майстора каза "лесна работа".Смени го доста бързо-докато отида за парите.Дано да става въпрос за същото,ама може и да греша.

    На кутията пише"Nockenwellen Sensor" ,по-долу-"Camshaft sensor"

  11. Колеги, можете ли да ми покажете със снимка как изглежда датчика на коляновия вал (за Каризма 1.8 ГДИ) и да ме ориентирате колко пари струва?

     

    Поздрави.

    Септември месец ми го смениха-50лв с труда,моята е 1,6 ,99к.с.,бензин.

  12. Да се включа и аз ,като патил начинаещ.При завъртане на ключа ,светваше чека и колата си изгасва./и на газ и на бензин/.Когато двигателят се охладеше пали,пак обаче светваше чека. Проблема бе в датчика на коляновият вал-за минути смяна,цена 60 лева с труда.

  13. Аз съм си купил такава вакса със сив цвят, но все не остава време да я намажа.

     

    http://www.vicky.in/shopping/image/cache/data/car-care-products/turtle-wax-color-magic-silver-for-cars-300-ml-77000054-500x500.jpg

    Не,кутията е метална и малка.От Кауфланд е,мисля ,че пише "Произведено в Англия".Аз я дадох на комшията да я прибере и да не я виждам.Ако искаш пробвай на малка част от колата и ако ти хареса тогава цялата.На мен не ми харесва предният капак-стои мазен ,плюс многото удари от камъчета се виждат -запълни ги бялата паста.

  14. Тоест си слагал вакса, нали така. Аз съм го правил това упражнение и само здравото търкане на ръка е решението, детайл по детайл. Ако имаш дреллка с оборота продават гъби за полиране, отдавна не се занмавам с ръчен труд за такива дейности. Ефекта е задоволителен. :)

    Четох на указанията-"полирайте"и нали е ръчна паста за полиране търках и с памучен и с вълнен парцал. Полирпастата навлезе в дупчиците от камъчета и те станаха бели.С времето пасата щяла да излезе и да не се вижда удряното,както беше и преди.

  15. Здравейте.От една година карам този АВТОМОБИЛ.Видях ,че има писано по темата,но като начинаещ шофьор не ми е ясно всичко.Затова се интересувам конкретно за моята кола.

    1.Къде е горивният филтър/номер рама ХМСLNDA1AYF005913/.

    2.На колко време се сменя горивният филтър.

    3.Какъв ще ми препоръчате?

  16. От около месец и половина задната ми чистачка спря да работи.При завъртане на лостчето за управление се чува"ЦЪК"от предната част на колата ,а резултата е нулев.Предположения???

×
×
  • Създаване...