Премини към съдържание

Goodfella

Потребители
  • От него общо

    17
  • Регистрация

  • Беше тук

За Goodfella

  • Рожден ден 06/02/1989

Местоживеене

  • Град
    Бургас

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Интереси
    Алтернативни енергии и технологии

Goodfella's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Мисля, че се намират само от вр4 модела, но все пак реших да пиша за всеки случай!
  2. В софия съм за един ден. Днес АБС лампата започна да се включва доста често по време на път. Утре пътувам към Бургас но не ми се тръгва с развален АБС, освен това има и едно виене при скорост над 80км/ч и доста шумно. Някой може ли да ме насочи към сервиз където да може да се провери това днес или утре. Не ги знам къде ще ми помогнат веднага и не ми се обикаля напразно в този ужасен трафик. Мерси!
  3. Goodfella

    Скъп ремонт на 2.4 ГДИ 99'

    Колата вече е в бокса, чака я сериозна трансплантация и зашиване, Благодаря че ме свързахте със Сашо от Ямбол...изглежда че колата ще пропее с нов двигател скоро време :rulez: :icon_thumbup:
  4. Goodfella

    Скъп ремонт на 2.4 ГДИ 99'

    може и да е луфт, наистина изтраква яката като подам първоначално газ, но вече сумати хора ми казаха че работата е дебела..тоест вътре в двигателя, какъв е шанса да не е така :icon_hmm: 2ра седмица немога да я вкарам за ремонт и голяма част от сумата е на кантар :icon_crying:
  5. Goodfella

    Скъп ремонт на 2.4 ГДИ 99'

    за проблема по двигателя не бяха сигурни но към сумата беше сметнат и труда около разглобяването на двигателя, за компресия нищо не ми спомена, тракането идва от крайната дясна лицева част на двигателя,единствено когато карам на 3та с 2000оборота чувам че тракането е по малко, но в зависимост от газта и предавката трака с различна сила...чува се все едно дрънчат ламарини
  6. като две капки бензин

  7. Goodfella

    Скъп ремонт на 2.4 ГДИ 99'

    Да, колата е претърпяла челен удар но не е бил много сериозен, гледам че е изправяна предната рамка за която се държи радиатора, който е леко огънат в единия край от сблъсъка. мерси за насоката, ще проверя
  8. Goodfella

    Скъп ремонт на 2.4 ГДИ 99'

    Е че какъв ще е тоя двигател за 500 лева ... ако ще купувам двигател ми се струва че по скоро бих теглил кредит да си зема чисто нов (remanufactured) по интернет отколкото да взимам за 2ри път нещо евтино и примамливо...поне да си знам че ще има живот в него докато не се замогна по стабилно... откъде ще взема гаранция че този мотор за 500 лева ще работи нормално поне 100 000 км при правилна експлоатация D: + това 2.5 в6 при положение че не е гди, няма ли да увеличи разхода за гориво значително в сравнение с моя, а иначе със сегашния разход на този мотор съм си преценил че повече от 150 км на седмица няма да е оферта да навъртам
  9. Goodfella

    Скъп ремонт на 2.4 ГДИ 99'

    Трябва да се смени съединителя защото се натиска много по трудно отколкото би бил един нормално работещ хидравличен съединител. Трябва да се отвори главата на двигателя, евентуално ако лошото дрънчене не е оттам, ще се наложи да се извади и разглоби на цяло, трябва да се сменят дискови спирачки, амортисъори, регулиране на геометрията на задния мост, и също така всички други малки джунджурии които се сменят при стандартното обслужване на автомобила. Имаше и още подробности но горе-изброените са най-съществени. Като цяло не съм решил дали ще отида в този сервиз и затова не съм му звънял за уточнения. http://www.youtube.com/watch?v=nfXckwbc5iA така звучи японската ми прислужница
  10. Goodfella

    Скъп ремонт на 2.4 ГДИ 99'

    От Бургас съм Колата я купих за 2600 и ми останаха около 1500 лева с които наивно си помислих че ще се оправя. опцията да я заведем на диагностика преди покупката беше доста затруднена. Колкото до сервиза който посетих тук - качиха я на стенд, закачиха я на разни компютри и т.н. освен това им казах че колата не е била поддържана подобаващо за дълго време, и също добавих коментара на МиленЗ - "Три пъти ми я караха и трите пъти беше без масло. Последно двигателя се беше разтракал, ама сега като гледам шума се е усилил...... Т.е. едва ли проблема ти е от ролки, просто колата е само карана без никаква поддръжка, гори и масло на поразия. Единия път пък ми я бяха докарали на три цилиндъра..... едната свещ се беше развила и беше стопила бубината......И един път и беше задръстен горивния филтър до безобразие."
  11. Колеги, все още ми предстои голям основен ремонт на 2.4 ГДИ 99', преди това я закарах на диагностика в добър сервиз, казаха ми - малко под 2000 лева ремонта (двигател, съединител, ходова част) + труда. Не ми е ясно обаче, какъв е произхода на тези части които ще се използват за ремонта, дали ще е осезаема разликата в сравнение с оригинални части от Япония и до колко би се удължил живота на колата ако се използват качествени части. Посетих други две места - майстор със собствен гараж и дългогодишна практика, и друг по-обикновен сервиз...общо взето на пръв поглед мнението им беше "голяма беля си си навлякъл, трудна работа ще е" Удачно ли е да правя такъв ремонт в сервиз за който нямам препоръки относно майсторлъка им към Мицубиши? от 2 седмици съм собственик на кола и нямам съществени знания и опит :icon_n_king:
  12. Е, случва се на човек да изгубва неща, карай (е ти явно сега не можеш да караш де...). Но имам и аз да попитам нещо по темата, само че за 4G64-ката. Някой да знае от къде могат да се закупят изцяло нови повдигачи? Моите взеха много да тракат.
  13. не съм пипал нищо по колата. В понеделник ще я карам на сервиз но не знам колко сериозен проблем ще се окаже този шум и затова направих пост. 2ма познати са уж сигурни че става въпрос за някоя от ролките, други казват че е от някакви ламарини, а аз се надявам че ще се оправи когато й се направи пълно обслужване ;)
  14. Здравейте колеги! Значи онзи ден го взех Галанта и знаех за това тракане. Той пича като идваше с колата да я видя за пръв път това ми направи впечатление, освен специалния ауспух който е доста шумен. Та той ми каза, че механикът при който е ходил смятал, че шумът идва от някаква си ролка. Аз не съм много добре запознат с тези неща, и не мога да преценя сам дали това е причината. За да ви улесня, ще линкна клип, както и клип на друг човек който мисля, че има същият проблем. Той обаче разбрал, че било някакъв лагер на водната помпа, и като го сменил се оправило. Чудя се дали и при мен е така? Моя Галант: http://www.youtube.com/watch?v=nfXckwbc5iA Друг Галант: "http://www.youtube.com/watch?v=xPxsYLkNpeo" Мислите ли, че това може да означава сериозен проблем по двигателя?
  15. Добро утро. Ами за сега съм я карал от Пловдив до Бургас (с малко отклонения). За общо 330 километра хайвана глътна 30 литра. Както един колега беше казал, водовъртеж става в резервоара.
×
×
  • Създаване...