Премини към съдържание

vini

Потребители
  • От него общо

    6
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

vini's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Аз също ще си позволя да питам в темата на колегата, за да не отварям нова, има ли ги тези Каризми 1,9 tdi автоматици, или са само с ръчни скорости? От няколко месеца насам, откакто търся, не съм попаднал на такава дизел автомат. Иначе това, което четох от колегите за този мотор е, че е динамичен, икономичен, но да, наистина има инфо тук и там за пукане на глави. И на мен ще ми е интересно да чуя за цени на части и обслужване спрямо ГДИ и 1.8 МПИ моторите.
  2. Благодаря, колеги, изясних си го този въпрос, че е грешка -125 кс си е, ГДИ. Сега за разхода - четох в този форум за 8-9 градско, други споменаваха за 12-13 и дори при проблеми 15-16. Като прибавим и автоматик, предполагам, че под 10 трудно ще падне в София, но ако човек не се набутва в пиковите часове е възможно и 8-9 литра да е постижим разход. Цените на частите за ГДИ осезаемо по-скъпи ли са от тези за МПИ и изобщо обслужването по-скъпо ли е? Какво мислите?
  3. Благодаря ти, колега. И аз там гледах, и на мен това ми мина като мисъл дали не е преправян двигателят. В същото време чета в бг форуми, че още няколко човека пишат, че карат Каризма 136 коня, а и корифеят на марката във форума Dj Tymbi ми сподели, че веднъж е виждал веднъж такава Каризма от 136 коня. Дали тези каризми от 136 коня са ГДИ обаче, ако ги има, не е много ясно. Другото, което си мисля е, че Волво С40 имат май такъв двигател 2.0 ГДИ, и понеже са на една платформа с Каризмата, да не би да са произведени малко бройки с него. По принцип каризмите след 99 г. ГДИ стават 122 коня, а не 125, пък тези двуваловите с МПИ двигател са 140 коня. Който знае нещо за такъв двигател от 136 коня ГДИ, да пише.
  4. Здравейте колеги,искам да ви питам реален ли е разход 8 до 9 литра в София на Каризма гди 136 коня автоматик? Обмислям такава покупка. Също така гди моторът не е ли само 125 коня 1.8 или има и такъв 2.0 136 коня, не намирам такъв в модификациите. Благодаря ви.
  5. Колеги, доколкото разбирам на този мотор 1.8 116 коня може да се сложи обикновена газова уредба заради металните колектори - не разбирам много, но виждам, че много от колегите са с АГУ на тоя мотор, не с инжекциони..От друга страна, ако е обикновена АГУ няма ли да гърми често, пък и отделно ще върви по-малко и ще харчи повече или това не е задължително? Пък и колата е пълен инжекцион, малко странно ми е как монтират АГУ, не е ли рисковано? Вашите мнения какви са? С газ и автомат разходът ще е предполагам 12-13 градско и 8-9 извън града. Поздрави
  6. Здравейте, колеги! Насочил съм се към покупка на Мицубиши Каризма 1.8, но не GDI, а обикновен мотор, за да мога да му сложа газ. Въпросът ми е има ли модификация на Каризма от 125 коня GLX, която да не е GDI, а обикновена, защото по каталога на руския сайт 1.8 моторите са само със 116 и 140 коня, 125 коня са посочени само ГДИ моторите, но в една обява е посочено, че колата е GLX 125 коня и собственикът твърди, че е така. Интересувам се също така проблемни ли са автоматиците на точно този модел, как се обслужват, тъй като държа колата да е автомат. Другото, на което държа е удобството на дълъг път, тъй като ще я карам основно извън града, да са удобни седалките и да не чувствам изморен след дълго шофиране, отговаря ли на това мое изискване Каризма? Возията по-мека ли е от на немските коли от същия клас, или вози по-твърдо и дупките се усещат? С предишната си кола Голф 3 имах чувството, че всяка дупка е моя, толкова друсаше. Какъв разход мога да очаквам на бензин с автоматика на този мотор - предполагам - 9 градско и 6,5-7 извън града, или цифрите са нагоре? Понася ли се този мотор с газта? Също така какво значи GLX - високо ниво на оборудване ли е това и съответно какво е различното от GLX - по-високо или по-ниско ниво на оборудване от него е? Не трябва ли да има и странични еърбегове от 97-ма серийно, а тази която гледам от 98-ма има само предни. Екстрите за модела предполагам, ако не е елеганс, са предни еърбегове, ел стъкла и огледала, климатик, ABS, халогенни фарове, пропускам нещо сигурно. Има ли смисъл да чакам да излезе някой елеганс, какви екстри има в повече освен кожа? Благодаря предварително за отговорите и се извинявам предварително, ако съм нарушил по някакъв начин правилата на форума.
×
×
  • Създаване...