Премини към съдържание

drayman

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което drayman е написал

  1. drayman

    Поставяне на Cruise Control

    За реализирането на проекта ще отнеме малко време, тъй като сега съм в процес на заменяне на стандартното радио с after market навигационна система, която ще монтирам в събота и ако всичко мине добре, ще публикувам видео от монтажа. Ще отнеме известно време да пристигнат необходимите компоненти за Cruise Control-a, но до месец предполагам, че ще го осъществя.
  2. drayman

    Поставяне на Cruise Control

    Изпратих запитване до една от обявите от e-bay и продавача ми каза, че за да работи трябва да се закупят само допълнителните два компонента, които са посочени в линк-а. Ще сваля капака под волана, за да проверя дали имам необохимото окабеляване посочено в линк-а, ако всичко отговаря на изискванията ще действам и после ще се похваля.
  3. drayman

    Поставяне на Cruise Control

    Благодаря за линк-а, много полезна информация! Изглежда, че за инсталацията на Cruise Control-a се пипа само по електрониката в купето и не се налага ровичкане по двигателя, ако съм разбрал правилно. Самите части не са скъпи и за около 200 лв. може да се добави тази екстра. Правилно ли съм разбрал, че в случая няма разлика какъв е обема на двигателя и моят 1.5 би трябвало да подържа инсталирането на Cruise Control?
  4. Здравейте, имам един въпрос свързан с поставянето на Cruise Control като допълнителна екстра за моят Lancer. Колата ми е от 2008 г., с двигател 1.5 и мисля, че за този двигатела Cruise Control не се предлага като екстра. До колкото знам повечето нови коли са Cruise Control ready и единственето, което трябва да се направи е да се добави неободимият модул, в нашият случай копчетата на волана и би трябвало да работи.Модул от e-bay .Някой поставял ли е такава екстра допълнително и действително ли е толкова лесно колкото изглежда? Благодаря предварително! Поздрави, Александър
  5. Някой дали има снимка на окабеляването на стандартното радио на Lancer от 2008? Питам, защото водя преговори с едни китайци за една андроидска навигация и ми пратиха снимка да потвърдя захранването дали е от същият тип като това на снимката. Прикачил съм две снимки към поста. http://img.alibaba.com/img/product/nova/2/cn/15/10/55/36/cn1510553682/317290416.png http://img.alibaba.com/img/product/nova/2/cn/15/10/55/36/cn1510553682/317291085.png Благодаря!
  6. Бях го изпуснал в коридора, така че успях да намеря имобилайзера под шкафа. Хубавото е че пак съм с два работещи ключа и научих нещо от цялата случка, като например, че имобилайзера няма общо с батерията на самото дистанционно и че като си изпусна ключа и се разглби да си търся и имобилайзера. :D :icon_doh: Благодаря на всички!
  7. Открих, че при изпускането на ключа ми е изпаднал чипа на имобилайзера. Изпуснах го вкъщи, така че има някакъв варянт да го намеря. :D
  8. Ще го занеса да го погледнат и излекуват ако е възможно, мисля че в Alkom ще могат да ми кажат какво точно му е.
  9. С резервният ключ успях да запаля колата, сега остава само да му сложа една батерия и да ползвам него :D Благодаря на всички, че се отзоваха толкова бързо!
  10. Благодаря за информацията утре ще пробвам и споделя резултата.
  11. Лансер - 2008. Ключът ми е като този на снимката: https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=Uz75OWX_2m0UlM&tbnid=0sOMB3jlXfJ60M:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.lockpick.me%2F05-chanpin%2Fp-001-1.asp%3Fid%3D3857&ei=haZBU56MDIzNsgaShoDQCQ&bvm=bv.64367178,d.Yms&psig=AFQjCNGnviNuVraQRcPDeCGForMeaXKAVw&ust=1396897783046281
  12. Здравейте, изпуснах ключа си и в резултат на това не мога да запаля колата си. Самото дистанционно работи, отключвам и заключвам колата без проблем, но изглежда, че имобилайзера не ми позволява да запаля колата. Не съм пробвал с резервният ключ, защото не мога да отвъртя болчето, за да му сменя батерията. Какво бихте ме посъветвали да пробвам и къде би могъл да бъде проблема? Благодаря предварително!
  13. Някой дали може да даде мнение за едно-гигахерцовите китайски андроид навигационни системи или тези, които са с WinCE като операционна система?
  14. Същата. Ще чакам друга или ако намеря нещо в ebay от там. Благодаря много за съдействието!
  15. Навигацията е версия N-01, днес говорих с човека, който е дава, но не е склонен да я даде за по малко от 1000 лв, което ми се струва малко високо, имайки предвид, че е американски стандарт и няма да е 100% функционална в Европа.
  16. Оригиналната навигация, която ми изпадна се оказа американска. До колкото съм запознат има известни проблеми с използването на навигации произведени за чужд пазар, но не съм запознат какви точно биха могли да бъдат проблемите. Бихте ли ми разяснили какви могат да бъдат проблемите с подобен тип навигация? Благодаря!
  17. Все още не ми стана съвсем ясно за версиите на оригиналната навигационна система и допълнителният блутуд модул, ако закупя версия над E-04. Може ли малко пояснение, каква навигационна система е подходяща за моята кола (2008 г.) ? Благодаря!
  18. Колата ми е от 2008 година. Е-0X, E-04 предполагам са версии на навигационните системи. Не съм виждал на живо оригиналната навигационна система, но от снимки виждам, че има някакви букви под самият джойстик, предполагам за тях трябва да гледам. За моята кола ще трябва да търся навигационни системи преди Е-04, ако не искам да си купувам допълнителен блутут модул. Имаш ли идея каква би била цената на допълнителен такъв модул? Благодаря!
  19. Благодаря ти за бързият отговор и съвет! За сега може би клоня повече към оригиналната навигация, но все още събирам мнения. Изникна ми и още един въпрос. Оригиналната навигация подържа ли монтиране на камера за задно виждане? Гледах клипчета за Outlander, предполагам, че ще е възможно и с Lancer тъй като навигационната система мисля, че е еднаква. Благодаря предварително!
  20. Здравейте, От известно време ми се въртят едни мисли да закупя навигация за моят Lancer. Към момента проучвам пазара, изчетох темите изписани във форума свързани с тези аксесоари, но все още имам известни колебания. Като цяло варянтите между, които се колебая са: Оригиналната навигация на Мицубиши и китайска навигация без ясен произход и Android за операционна система. Въпросите, които все още ми остават неясни са следните: 1. Повече от китайските навигационни системи се предлагат са с процесор от около 1 Ghz. Мислите ли, че този процесор ще е достатъчно бърз за безпроблемна работа с Android и като цяло ме интересува времето му за реакция? Предполагам, че има колеги с подобни навигационни системи, така че бих бил много благодарен ако споделят мнение. Тъй като сервизирането на такъв тип продукти с неясен произход е почти невъзможно, а проблемите почти неизбежни, на везната съм поставил и закупуването на оригинална навигационна система. 2. Последните теми, които прочетох относно оригиналната навигация са доста стари, бих искал да попитам какъв е обема на покритие на картите към този момент? Изпадна ми оферта за навигация, на кола карана в България, това предполагам, че би било плюс, защото навярно ще има карти за БГ, дори и да не са с пълно покритие. Каква би била цената на една такава навигация според вас? Прегледах разни теми, свързани с Update-ването на картите, така че предполагам, че това е възможно без минаване през БС. Въпреки не толкова ясните ми въпроси бих се радвал ако ми помогнете да направя избор! Благодаря предварително! Поздрави, Александър
  21. Алармата се беше разпрограмирала, за 10 минути и 10 лева я оправиха в Alkom. Благодаря на всички отзовали се!
  22. Модула позволява да се активира тих режим, но доколкото прочетох в ръководството и разни теми това става, чрез превключване на едно от ключетата на самият модул. Тъй като работеше до скоро, ми се струва слабо вероятно да се е превключило от само себе си.
  23. След известно ровичкане намерих книжката за алармата и май се оказа от стандартните, които инсталират в БС. Фирмата направила инсталацията е Алком, а алармата Gemini 7157 Robo. Имайки модела успях да намеря няколко мнения във форума описвайки горе долу сходни симптоми. Ще опитам с рестартиране на модула, ако не се оправи, ще отида до сервиза на Алком да я погледнат, в общи линии май повечето колеги са решили проблема си с кратък престой в бокса.
  24. И моята е закупувана от БС. Как мога да разбера какъв модел е алармата?
  25. Здравейте, от известно време вградената аларма на Lancer-а (2008) започна да работи малко по различно от обикновено. Алармата е вградена директно в дистанционото и при отключване и заключване издава звук, който от известно време не се чува. Тествах алармата отключвайки колата с ключа и опитвайки да запаля колата. Успях, но въпреки това алармата се пусна, странното поне за мен е че успях да я запаля, нещо, което не успях да сторя преди около месец, когато батерията на дистанционото беше изтощена до краен предел. Тогава имобилайзера не ми позволяваше да запаля колата или поне това е начина, по който аз си обяснявам нещата. Проблема започна да се случва преди около седмица, излизайки да затворя вратата на паркинга и оставяйки колата да работи, чух изпищяване (както когато отключвам колата) и видях как авариините светлини присветнаха, след този случай алармата спря да издава звуци при отключване и заключване. Не знам дали се е включила някаква функция, която да издава само светлнинна индикация при отключване. Ако се е включила, защо ми позволява да запаля колата когато отключа само с ключа и се очаква имобилайзера да се активира? Моля за някакво съдействие по разгадаване на тази мистерия. Благодаря предварително! Поздрави, Александър
×
×
  • Създаване...